Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

Jouw huid
uitgelegd

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en één van de belangrijkste. Om een ​​optimale gezondheid van de huid te bereiken, is het essentieel om de verschillende huidtypen en -condities te begrijpen, evenals factoren die mogelijk schade kunnen veroorzaken.

De huid begrijpen

De huid is het grootste orgaan van het lichaam met meerdere lagen, structurele eiwitten en vitale componenten die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid en het uiterlijk. De sleutel tot optimale huidverbetering is het begrijpen van de innerlijke werking van dit dynamische orgaan.

Verken de anatomie en fysiologie van de huid>

Huidtypes en -condities

Elke huid is anders en de combinatie van elk huidtype en specifieke huidconditie heeft een unieke set kenmerken.

Ontdek en leer meer over huidtypes en huidaandoeningen>

Huid type

 • Normale huid
  Normale huid
 • Vette huid
  Vette huid
 • Gemengde huid
  Gemengde huid
 • Droge huid
  Droge huid
 • Gevoelige huid
  Gevoelige huid

Huid condities

 • Huidveroudering
  Huidveroudering
 • Acne
  Acne
 • Hyperpigmentatie
  Hyperpigmentatie
 • Dehydratatie
  Dehydratatie
 • Rosacea
  Rosacea
 • Reactief
  Reactief
v_environemental-agressors

Externe agressoren

Een natuurlijk reservoir van beschermende antioxidanten helpt de huid zichzelf te herstellen, maar aangezien het wordt gebombardeerd met agressoren uit de omgeving, is dit aanbod snel uitgeput. Zonder antioxidatieve bescherming kan de huid bezwijken voor cellulaire schade die zowel het uiterlijk als de gezondheid op lange termijn beïnvloedt.

De belangrijkste omgevingsfactoren die bijdragen aan huidbeschadiging zijn zonlicht, infraroodstraling, luchtvervuiling, warme en koude temperaturen en sigarettenrook. Deze agressors genereren vrije radicalen, die een schadelijke reeks van gebeurtenissen in de huid veroorzaken die essentiële celcomponenten en het DNA van de cellen in gevaar brengt. Ontsteking, DNA-mutaties, eiwitschade en veranderingen in genexpressie behoren tot de andere destructieve effecten. Wanneer cellen minder goed in staat zijn om zichzelf te verdedigen tegen externe agressoren en hun vermogen om correct te repliceren kwijtraken, omvatten de zichtbare tekenen fijne lijntjes, rimpels, verslapping, verkleuring en mogelijk huidkanker.

Zonschade & zonnebescherming

De zon is de bron van energie die het leven ondersteunt, maar geaccumuleerde blootstelling zonder de juiste bescherming heeft negatieve gevolgen. Drie soorten stralen die onze huid beschadigen, zijn UVA-, UVB- en infraroodstralen (IR), die allemaal de huid kunnen binnendringen en schade aan cellen en DNA kunnen veroorzaken. Op het oppervlak manifesteert deze schade zich als fijne lijntjes, rimpels, verslapping en verkleuring, maar het gevaarlijkste gevolg onder de oppervlakte is het risico op huidkanker.

Om de huid voldoende tegen de zon te beschermen, moet zonnebescherming deel uitmaken van elke dagelijkse routine. Opties omvatten fysieke UV-reflecterende ingrediënten, chemische UV-absorberende ingrediënten, of een combinatie van beide, maar het belangrijkste om naar te zoeken op een label is de term "breedspectrum". Dit geeft een volledige dekking van het gehele spectrum van UVA- en UVB-straling aan, terwijl SPF slechts de tijdsduur meet dat men wordt beschermd tegen de UVB-stralen die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand.

Onderzoek heeft aangetoond dat zonnebescherming alleen niet voldoende bescherming biedt tegen schade door externe agressoren. Een belangrijke bevinding toont aan dat de gemiddelde consument niet voldoende zonnebescherming toepast, waardoor zij slechts de helft van de op de fles vermelde bescherming krijgt. Ten tweede blokkeren zonnefilters slechts 55% * van de vrije radicalen die door UV-blootstelling worden gegenereerd. Ten slotte bieden UV-filters geen bescherming tegen schadelijke infraroodstraling. Voor een brede bescherming tegen alle bronnen van huidirritaties in de omgeving, is het noodzakelijk om een topische antioxidant te gebruiken in combinatie met een dagelijkse zonnebescherming. SkinCeuticals biedt antioxidantproducten waarvan klinisch is bewezen dat ze optimale bescherming bieden tegen de schade die wordt veroorzaakt door UV-stralen en andere omgevingsfactoren.

* Haywood, R., et al, J Invest Dermatol 2006;121:862-868

Meer informatie >

Belang van een goede routine

Om de gezondheid en het uiterlijk van de huid te behouden en te verbeteren, is een goed huidverzorgingsprogramma essentieel. Hoewel de specifieke producten afhankelijk zijn van huidtype en huidaandoeningen, moet elke effectieve routine drie fundamentele elementen bevatten: preventie, bescherming en correctie. Bij SkinCeuticals zijn onze productfilosofie en consumenteneducatieprogramma's gebaseerd op deze principes. Deze drie stappen adresseren en minimaliseren de effecten die externe agressoren op de huid hebben.

Om versnelde huidveroudering en huidkanker te "Voorkomen", is het noodzakelijk om dagelijks een topische antioxidant te gebruiken. Dit gerichte assortiment van producten voorkomt huidschade door de vrije radicalen te neutraliseren die worden gegenereerd door UV-stralen, infraroodstraling en andere omgevingsfactoren zoals vervuiling, alcoholgebruik en sigarettenrook.

Fotoschade veroorzaakt door de zon is de belangrijkste oorzaak van versnelde huidveroudering en huidkanker. Om deze schade te voorkomen, is het essentieel om de huid te beschermen met zonnebescherming. SkinCeuticals biedt een volledig assortiment breedspectrumzonwering, ontworpen voor verschillende huidtypes, omstandigheden en levensstijlen om de huid tegen UV-stralen te beschermen.

Om fijne lijntjes, rimpels, verkleuring en andere zichtbare effecten van schade in het verleden te minimaliseren, biedt SkinCeuticals producten die zijn ontworpen om te "corrigeren". Deze krachtige huidverzorgingsproducten zijn geformuleerd met krachtige ingrediënten en geavanceerde technologieën om een ​​gezondere, jonger ogende teint te herstellen.

Deze drie componenten zorgen voor een effectief huidverzorgingsroutine voor het behoud en de verbetering van de gezondheid en het uiterlijk van de huid.

Een SkinCeuticals huidverzorgingsprofessional kan een effectief huidverzorgingsroutine maken dat is afgestemd op elk uniek huidtype en elke huidconditie. Deze professionals zijn uitgebreid getraind in de wetenschap achter SkinCeuticals en kunnen aanvullende in-office-behandelingen voorschrijven die het mogelijk maken om iemands huidverzorgingsdoelstellingen te bereiken. Denk aan een huidverzorgingsspecialist van SkinCeuticals als een essentiële partner voor een gezonde, mooie huid.

Ochtend

1: Cleanse & tone
2: Prevent
3: Correct
4: Moisturize
5: Protect

Avond

1: Cleanse & tone
2: Antioxidant
3:Correct
.4: Moisturize
.

v_skin-care-ingredients-dictionnary

Ingrediëntenwoordenboek

Een formule voor huidverzorging is zo goed als de ingrediënten. Verken een alfabetisch woordenboek voor huidverzorgingsingrediënten met belangrijke ingrediënten, hun bron en hun voordelen op de huid.

Verken het ingrediëntenwoordenboek>

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer