Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • alles over de wenkbrauwlift met Botox 

alles over de wenkbrauwlift met Botox

Naast het ontspannen van de spieren en het verminderen van rimpels, kan botox ook worden ingezet om de wenkbrauwen te liften. Hiermee kan het hele gezicht worden gelift waardoor je blik wat opener lijkt en je ogen soms zelfs groter. Een wenkbrauwlift met Botox is redelijk aan de prijs (hierover verderop meer). Tegelijkertijd voelt het misschien als een minder ingrijpende behandeling dan een invasieve wenkbrauwlift waar een scalpel aan te pas komt. 

In dit artikel lees je alles over de Botox wenkbrauwlift en wat je hiervan kunt verwachten. Het is daarbij altijd belangrijk om naar een gekwalificeerde huidspecialist te gaan om de wenkbrauwen te liften – met Botox of met een ander middel. Dit maakt een groot verschil in het resultaat, of de wenkbrauwlift er mooi en natuurlijk uit komt te zien, en of je er zo min mogelijk last van zult hebben.

Wat is Botox?

Botox is een geregistreerd geneesmiddel dat al ruim veertig jaar veilig wordt toegepast in ziekenhuizen en klinieken. Botox-injecties blokkeren bepaalde chemische signalen van zenuwen, meestal signalen die ervoor zorgen dat spieren samentrekken. Hierdoor kun je ook rimpels optisch verwijderen. Bij een wenkbrauw lift met Botox worden er zulke lage concentraties gebruikt dat ze niet schadelijk of giftig zijn.

Wat is een Botox wenkbrauwlift?

Botulinumtoxine, of Botox, is een medicijn dat de spieren verzwakt ofwel verlamt. Bij een Botox-wenkbrauwlift worden injecties met Botox in de onderliggende spieren van je voorhoofd geïnjecteerd. Voor een wenkbrauwlift met Botox wordt niet onder de wenkbrauwen maar erboven geïnjecteerd. Hierdoor wordt de huid gladder en ontspannen de spieren tussen de wenkbrauwen. Vervolgens kunnen de voorhoofd-spiertjes de wenkbrauwen omhoogduwen, wat ze optilt en de ogen opent. Een Botox wenkbrauwlift werkt dus door het veranderen van de spanning van de spier die het oog sluit. Dit zorgt vervolgens voor een natuurlijk liftend effect bij de oogzone.

Waarom een wenkbrauwlift met Botox?

In tegenstelling tot traditionele gezichts- en wenkbrauwliften waarbij je onder het mes moet gaan, kan deze procedure om de wenkbrauwen te liften met Botox vergelijkbare resultaten opleveren. Met slechts een paar strategische prikken van de naald kunnen je wenkbrauwen gelift worden. 
  
Het werkt doordat de huid boven de wenkbrauw en het voorhoofd worden opgetild waardoor deze zone verlengd wordt. Het wenkbrauwbot lijkt daardoor meer gedefinieerd, de ogen meer open. Het verschil is subtiel maar significant – en niet zo permanent of pijnlijk als andere wenkbrauwliften. Je hoeft niet bang te zijn dat je ineens verbaasd kijkt na een wenkbrauwlift, dit gebeurt doorgaans eerder bij Botox in een fronsrimpel. Maar hier hoef je je bij de juiste gekwalificeerde huidspecialist geen zorgen over te maken. Het is dus heel belangrijk dat je voor een goede behandelaar kiest.  
  
Een wenkbrauw lift met Botox kan geschikt zijn als je geboren bent met lagere wenkbrauwen en/of meer diepliggende ogen, maar ook als je wenkbrauwen bijvoorbeeld zijn gaan zakken door leeftijd. Botox kan helpen als de wenkbrauwen nog niet te veel zijn gezakt.

Wat is het verschil met andere wenkbrauw lifts?

Er zijn verschillende manieren om de wenkbrauwen te liften met een esthetische behandeling. Een minder ingrijpende optie is de endoscopische wenkbrauwlift, waarvoor kleinere incisies nodig zijn. Dit is weliswaar nog steeds een chirurgische ingreep. Bij een Botox-wenkbrauwlift heb je weinig tot geen downtime. Hiernaast duurt het slechts 10 tot 20 minuten per behandeling. Er kan mogelijk een lichte bloeding of roodheid optreden op de injectieplaatsen maar dit komt weinig voor. Dit soort bijwerkingen van een Botox wenkbrauwlift zouden bovendien binnen enkele uren moeten verdwijnen.

Wat te verwachten van een Botox wenkbrauwlift behandeling?

Je hoeft niet bang te zijn voor veel pijn bij een Botox wenkbrauwlift. De prik van de naald voelt als een soort een elastische band die over je huid strijkt en het blijft niet heel lang hangen. Er wordt tijdens zo’n behandeling meestal twee injecties boven beide wenkbrauwen geplaatst. De behandeling is binnen enkele minuten voorbij. Er is vrijwel geen downtime, hoewel je vervolgens beter 24 uur na de Botox behandeling niet kunt sporten. De resultaten variëren per persoon, maar na een week zie je meestal een natuurlijke verlenging en lift van beide wenkbrauwen. Je ziet er wellicht ook wat wakkerder uit. Bij een goede huidspecialist wordt gevraagd of je met een paar weken terugkomt om te checken of je blij bent met de resultaten en of je wenkbrauwen in balans zijn.

Wat zijn de bijwerkingen van een Botox wenkbrauwlift?

Botox is niet permanent, en dit kun je als voordelig of nadelig zien. Een enkele Botox-behandeling (ook voor een wenkbrauw lift) zou drie tot vier maanden moeten aanhouden. Dit betekent dat de meeste mensen drie of vier behandelingen per jaar nodig hebben voor een aanhoudend effect.

Wat kost een wenkbrauwlift met Botox?

Bij een huidspecialist die Botox gebruikt (er zijn ook andere vormen van botox zoals Azzalure en Bocouture) kun je uitgaan van circa €75 voor een enkele wenkbrauwlift en €195 voor een dubbele wenkbrauwlift. Een medische verzekering biedt meestal geen dekking voor dit soort cosmetische procedures.

Welke huidverzorging na een wenkbrauwlift met Botox?

Kwalitatieve huidverzorging houdt je huid mooi, en kan het effect van je Botox behandeling mogelijk verlengen. Zie Botox als lichaamsbeweging en huidverzorging als een gezond dieet. Je behaalt het beste resultaat met beiden. Geef je huidverzorging een boost in de weken en maanden na je Botox-injecties met een vochtinbrengend serum met ultrahydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur.
 
 Denk aan SkinCeuticals Hydrating B5 met hyaluronzuur en vitamine B5 of de H.A. Intensifier met 1.3% hyaluronzuur en hiernaast 10% Proxylane. Boost collageen (waardoor de huid stevig en veerkrachtig blijft) met retinol. Niets helpt de collageenverhogende voordelen van vulstoffen in de loop van de tijd meer dan retinol. Het zorgt er ook voor dat het oppervlak van je huid mooi vol en glanzend blijft. SkinCeuticals biedt hoogwaardige retinol in verschillende concentraties.  
 
Tot slot is dagelijks gebruik van zonnebrandcrème zoals UV Defense SPF 50 van groot belang voor een stralende, rimpelvrije huid.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer