Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

VITAMIN C SERUM

VITAMINE C SERUM ANTIOXIDANT FORMULERINGEN VOOR SPECIFIEKE HUIDTYPES EN PROBLEMEN

Het juiste vitamine C-serum is een essentiële stap in elk SkinCeuticals huidverzorgingsprogramma. Deze synergetische antioxidantconcentraties hebben hun doeltreffendheid in het voorkomen van schade door atmosferische veroudering bewezen in verschillende internationale wetenschappelijke tijdschriften. Deze vitamine C-serums verminderen ook de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en verkleuring.

banner_category_prevent
Meer informatie over vitamine C

De voordelen van vitamine C

Beschouwd als een van de meest krachtige en effectieve antioxidanten. Vitamine C biedt geavanceerde bescherming tegen externe agressoren en heeft significante anti-aging voordelen zoals vermindering van de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en verkleuring.

v_vitamin_c-benefits

Vitamine C uitgelegd

Wat is vitamine C?

Synthetisch afgeleid of gevonden natuurlijk in citrusvruchten, wordt vitamine C algemeen erkend voor zijn superieure antioxidant en zichtbaar anti-aging voordelen voor een groot aantal problemen, zoals rimpels, verslapping en verkleuring. Het is klinisch bewezen dat het helpt om vrije radicalen effectief te neutraliseren en te helpen beschermen tegen overmatige oxidatieve stress. In tegenstelling tot andere vitaminen, zijn mensen niet in staat om op natuurlijke wijze vitamine C te creëren en moeten ze het via een dieet of topische aanvulling, zoals een vitamine C-serum, toegediend krijgen.

Hoe gaat vitamine C schade door vrije radicalen tegen?

Vrije radicalen worden geproduceerd in de huid door externe agressoren zoals UV-stralen, infrarood, vervuiling en sigarettenrook. Deze vrije radicalen - onstabiele moleculen met ongepaarde elektronen - veroorzaken vroegtijdige huidveroudering. 

Vrije radicalen proberen elektronen te "stelen" van gezonde moleculen, waardoor oxidatieve stress wordt veroorzaakt. Na verloop van tijd leidt schade door vrije radicalen tot zichtbare tekenen van versnelde huidveroudering, waaronder fijne lijntjes, rimpels, verkleuring en verslapping. Deze wetenschap staat bekend als de vrije-radicalentheorie van veroudering (FRTA).

Vitamine C, in zijn pure vorm (l-ascorbinezuur), helpt beschermen tegen deze schade door elektronen te "doneren" om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren.

Wat doet vitamine C voor mijn huid?

Pure vitamine C (l-ascorbinezuur) heeft krachtige antioxiderende eigenschappen in de huid waardoor het een essentieel molecuul is voor de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Het beschermt de huid tegen schadelijke vrije radicalen die worden veroorzaakt door zonlicht, sigarettenrook en vervuiling, waardoor het uiterlijk van vroegtijdige veroudering wordt beschermd en verbeterd.

Is vitamine C goed serum goed voor rimpels?

Rimpels zijn een van de meest voorkomende tekenen van huidveroudering, die worden veroorzaakt door zowel intrinsieke als extrinsieke factoren. Intrinsieke veroudering wordt aangedreven door het natuurlijke verouderingsproces van het lichaam en wordt grotendeels beïnvloed door genetica, terwijl extrinsieke veroudering wordt veroorzaakt door externe factoren zoals voeding en atmosferische agressoren zoals UV, infrarood en vervuiling. Atmosferische agressoren produceren in het bijzonder vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken en het collageen en elastine in de huid beschadigen. Het resultaat is een toename van zichtbare tekenen van veroudering, waaronder fijne lijntjes, rimpels, verslapping en verlies van stevigheid.

Het gebruik van een dagelijks vitamine C-serum helpt de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf door schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Recente studies hebben de nadelige klinische effecten van ozonblootstelling op de huid gemeld. Vanwege een progressieve toename van ozonvervuiling in de afgelopen 30 jaar, is het belangrijk om dagelijks een vitamine C-serum1 toe te dienen. Voor de meest complete bescherming tegen deze zichtbare tekenen van veroudering, altijd koppelen met een breedspectrum zonnebescherming.

1Valacchi, G.; Pecorelli, A.; Belmonte, G.; Pambianchi, E.; Cervellati, F.; Lynch, S.; Krol, Y.; Oresajo, C. 2017. 
Protective Effects of Topical Vitamin C Compound Mixtures against Ozone-Induced Damage in Human Skin. J. Investig. 
Dermatol. 137, 1373–1375.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een vitamine C-serum?

Een topische vitamine C-antioxidant moet op de juiste manier zijn geformuleerd om effectief te zijn. Gebaseerd op het onderzoek van de oprichter van SkinCeuticals, Dr. Sheldon Pinnell, was SkinCeuticals de eerste die de exacte formuleringsspecificaties ontdekte die nodig zijn voor een optimale opname en werkzaamheid van vitamine C. Dit is afhankelijk van drie factoren, bekend als het Duke Antioxidant-patent: het gebruik van pure vitamine C (l-ascorbinezuur), geformuleerd aan een zure pH (minder dan 3,5) en in een concentratie tussen 10 en 20 procent. SkinCeuticals is het enige huidverzorgingsmerk om te formuleren in overeenstemming met deze parameters.

Is er een verschil pure vitamine C en vitamine C-derivaten?

Vitamine C is beschikbaar in verschillende vormen, maar geen enkele vorm heeft een even effectieve opname als l-ascorbinezuur (pure vitamine C). In klinische onderzoeken zijn derivaten van ascorbinezuur zuur, inclusief magnesiumascorbylfosfaat, ascorbyl-6-palmitaat en dehydroascorbinezuur, niet effectief gebleken. Alle SkinCeuticals-antioxidanten zijn geformuleerd met zuiver l-ascorbinezuur in overeenstemming met het Duke Antioxidant-patent.

Welk vitamine C-serum is het beste voor mijn huid?

SkinCeuticals antioxidanten zijn geformuleerd voor een verscheidenheid aan huidtypes, waaronder vette, gecombineerde, droge, normale en gevoelige huid en voor specifieke veroudering zorgen zoals rimpels, verkleuring en onvolkomenheden. Al onze antioxidanten leveren een geavanceerde bescherming tegen vrije radicalen en hebben anti-aging voordelen. Bij het selecteren van een vitamine C-serum, is het het beste om ervoor te zorgen de formulering geschikt is voor jouw specifieke huidbehoeften. Voor de meest op maat gemaakte aanbeveling, bezoek jouw  SkinCeuticals skincare professional. Een goede vraag om de huidexpert te vragen is hoe uw vitamine C-product is geformuleerd. Vitamine C-producten combineren vaak andere correctieve ingrediënten of zonnefilters om te multi-tasken; dit kan verschillende formuleringsparameters vereisen, die zouden ervoor kunnen zorgen dat de vitamine C onstabiel wordt en de voordelen voor de huid beperkt worden.

Wanneer en hoe moet ik mijn vitamine C-serum aanbrengen?

In de ochtend na het reinigen en toning, breng 4-5 druppels van je SkinCeuticals antioxidant aan op de handpalmen. Klop het product op een droog gelaat en masseer vervolgens met stevige druk totdat het is opgenomen. Meng het resterende product op de hals en decollete. SkinCeuticals vitamine C antioxidant serums kunnen ook worden gebruikt op de achterkant van de handen. Voor de meest complete bescherming tegen zichtbare tekenen van veroudering door de externe agressoren, combineer dan altijd uw vitamine C-serum met een SkinCeuticals breedspectrumzonwering.

Heeft vitamine C oraal ingenomen de dezelfde voordelen als topische producten?

Terwijl orale inname van vitamine C gunstig is voor de algehele gezondheid, is het niet zo effectief in het verhogen van betekenisvolle niveaus in de huid. Wanneer oraal geconsumeerd, wordt vitamine C gedistribueerd naar de darm, gevolgd door de resterende weefsels door het hele lichaam. Tegen de tijd dat het de huid bereikt, het buitenste orgaan van het lichaam, zijn er zeer lage niveaus van vitamine C welke opgenomen kunnen worden in de huid.  Topische vitamine C serum (vitamine C antioxidant) toepassing is favoriet in de dermatologie, omdat het zinvolle niveaus van vitamine C rechtstreeks aan de bron levert.

Filter op

Huidtype

Huidconditie

Sorteren op

Filter op

Huidtype

Huidconditie

Sorteren op

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer