Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

HYPERPIGMENTATIE

Donkere vlekken, verkleuring en ongelijkmatige teint

Huidverkleuring is het gevolg van overtollig melanine - natuurlijk pigment dat de huid kleur geeft - vaak veroorzaakt door chronische blootstelling aan UV, vervuiling, hormonale schommelingen, acne-onvolkomenheden en natuurlijke veroudering. SkinCeuticals huidverkleuringsproducten verminderen de zichtbaarheid van verkleuring door dode huidcellen te exfoliëren om een ​​helderdere, meer stralende huid te onthullen en de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en UV-blootstelling.

De huid heeft overtollig pigment

Malanocyten overproduceren melanine

Meer informatie over huidverkleuring
>

Meer informatie over huidverkleuring

WAT IS HUIDVERKLEURING?

Verkleuring, soms aangeduid als hyperpigmentatie, verschijnt in de vorm van donkere vlekken. Het is een veel voorkomende huidaandoening en kan geïsoleerd of verspreid voorkomen. Omdat verkleuring voornamelijk wordt veroorzaakt door jaren van geaccumuleerde blootstelling aan de zon verschijnt het voornamelijk op blootgestelde delen, zoals gezicht, nek, decolleté, handen en armen. Verkleuringen kunnen resulteren in een vroeg oud uiterlijk.

HUIDVERKLEURING UITGELEGD

Wat veroorzaakt huidverkleuring?

De huid bevat melanine, een van nature voorkomend pigment dat de huid kleur geeft. Het doel is beschermend, daarom wordt de huid donkerder als ze zonder zonnebescherming aan de zon wordt blootgesteld. Melanine kan ook in overmaat worden geproduceerd  als een beschermende reactie op aanvallen op de bovenste huidlaag door externe agressoren.

Terwijl blootstelling aan de zon de primaire oorzaak is van huidverkleuring, kan een verscheidenheid aan factoren bijdragen, zoals genetica, hormonale fluctuaties, acne, gelokaliseerde huidirritatie en andere externe agressoren, zoals door verontreiniging veroorzaakt vrije radicalen. Ongeacht de oorzaak kan huidverkleuring aanwezig zijn als donkere vlekken, geïsoleerde vlekken of een totaal donkerder uiterlijk. Het is vaak moeilijk te behandelen en preventie is de sleutel voor het beheersen van huidverkleuring in topische huidverzorging. Dit vereist zorgvuldig gebruik van  zonnebescherming  en een effectieve  topische vitamine C antioxidant.

Op welke ingrediënten moet ik letten bij het zoeken naar een product gericht op huidverkleuring?

Er zijn vele  ingrediënten  die claimen of waarvan is aangetoond dat ze het verschijnen van huidverkleuring verminderen en de teint van de huid ophelderen. Goed bestudeerde ingrediënten zijn pure  vitamine C  (l-ascorbinezuur) en florentine, krachtige  antioxidanten.  Beide komen voor in de Phloretin CF. Retinol is een ander belangrijk ingrediënt waarvan is aangetoond dat het effectief is bij de behandeling van verkleuring en dat vaak wordt aanbevolen door dermatologen. SkinCeuticals  Metacell Renewal B3  bevat niacinamide, nog een belangrijk ingrediënt in het aanpakken van verkleuring. Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, helpt verkleuring te verminderen en vlekkerigheid.

Hydrochinon is ook een veelgebruikt ingrediënt voornamelijk gebruikt door artsen, maar is zonder een voorschrift verkrijgbaar in lagere percentages. Veel artsen raden  alternatieven voor hydrochinon aan vanwege de bijwerkingen. Zonnebrandfilters zijn ook essentieel voor zorgen over verkleuring omdat ze de huid beschermen tegen UV-schade

Hoe kan ik mijn huidverzorgingsroutine bijwerken om verkleuring van de huid tegen te gaan?

De meeste uitgebreide oplossing voor het verminderen
van de zichtbaarheid van pigmentatie is voorkomen en corrigeren. Neem een effectieve topische  vitamine C antioxidant op in uw routine,  zoals  Phloretin CF  or  Phloretin CF Gel  , iedere ochtend om te voorkomen tegen UV- en door verontreiniging geïnduceerde vrije radicalen. Een breedspectrumzonwering is ook een noodzaak om de huid te beschermen tegen de UV-stralen die pigmentproducerende cellen kunnen aanzetten om nieuwe (en ongewenste) melanine te creëren. Ten slotte, combineren met gerichte corrigerende maatregelen oplossingen die zijn geformuleerd om het uiterlijk van bestaande verkleuring te verminderen en de huid helderder te maken, zullen de resultaten optimaliseren. SkinCeuticals  Advanced Pigment Corrector  Is een dagelijkse multi-actieve lichtgewicht lotion die het uiterlijk van oppervlakkige verkleuring helpt verminderen en de algehele huidteint verbetert. Retinol kan ook behoorlijk effectief zijn bij het verbeteren van het uiterlijk van huidverkleuring. SkinCeuticals Retinol 0.3 is een gerichte exfoliator die celvernieuwing stimuleert en teint en huidstructuur verbetert. 
Het verminderen van (de zichtbaarheid van) pigmentatie kost tijd, wees geduldig en consistent met het gebruiken van een routine.

Wat is post-inflammatoire hyperpigmentatie?

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een soort donkere vlek die kan optreden na acne. Het kan ook worden veroorzaakt door warmte in verband met zonnestraling, waxen, laserbehandelingen of andere in-office procedures. PIH komt vaker voor in donkere huidtinten.

Zijn er verschillende soorten huidverkleuring?

Er zijn veel soorten huidverkleuring, waaronder, maar niet beperkt tot, zonschade, post-acne en overmatige pigmentatie. Huidverkleuring kan mild, matig of ernstig van aard zijn. Huidverkleuring kan voorkomen in verschillende huidtypen en kan worden toegeschreven aan het milieublootstelling, genetische make-up of veranderingen in hormonen. Afhankelijk van het type huidverkleuring, raadpleeg altijd uw  skincare professional  om een ​​persoonlijke routine voor uw specifieke huidbehoeften te bespreken

Filter op

Categorie

Huidtype

Sorteren op

Filter op

Categorie

Huidtype

Sorteren op

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer