Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

GLYCOLZUUR SERUMS/CREMES

DE GOUDEN STANDAARD VOOR EEN STRALENDE HUID

Bekend als de gouden standaard in chemische exfoliatie, is glycolzuur het kleinste alfahydroxyzuur (AHA). Dit krachtige ingrediënt wordt erkend vanwege zijn vermogen om een ​​gelijkmatige afschilfering van de huid te verkrijgen door het bevorderen van celvernieuwing voor vermindering van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en een verbeterde huidstructuur, teint en glans. Beschikbaar in reinigingsproducten, serums, toners of crèmes, bieden SkinCeuticals glycolzuurformules een effectieve oplossing voor verschillende huidproblemen, waaronder dofheid, ongelijke textuur en toon, onvolkomenheden en / of tekenen van huidveroudering.

Meer informatie over glycolzuur

WAT IS GLYCOLZUUR?

Gewoonlijk afgeleid van suikerriet is glycolzuur de kleinste van de alfahydroxyzuren (AHA). Dit krachtige ingrediënt maakt effectief dode en gedehydrateerde cellen los en geeft deze af, waardoor de exfoliatie op het oppervlak van de huid toeneemt. Deze afschilfering bevordert celvernieuwing, wat helpt bij het minimaliseren van het uiterlijk van fijne lijntjes, ongelijkmatige textuur en doffe huidteint. De effectiviteit van glycolzuur wordt bepaald door de vrije zuurwaarde - het actieve zuur dat beschikbaar is om op uw huid te werken.

glycolic acid

glycolzuur uitgelegd

Waarom is glycolzuur goed voor de huid?

Om volledig te begrijpen waarom glycolzuur goed is voor de huid, is het belangrijk om het natuurlijke exfoliatieproces van de huid te begrijpen. Elke maand werpt je huid doffe, dode huidcellen af om nieuwere, gezondere cellen eronder te onthullen. Gemiddeld vindt deze natuurlijke exfoliatie of celvernieuwing plaats om de 28 dagen bij jonge volwassenen. Naarmate de huid ouder wordt, wordt de celvenieuwing trager, met als gevolg een opeenhoping van dode huidcellen die bijdraagt ​​aan doffe huid, of ongelijkmatige teint en oneffen structuur.

Glycolzuur is een essentieel ingrediënt dat dode en gedehydrateerde huidcellen op de oppervlaktelaag van de huid verwijdert. In tegenstelling tot abrasieve mechanische exfolianten die de huid kunnen scheuren en ontstekingen kunnen veroorzaken, lost glycolzuur efficiënt de bindingen op die dode huidcellen aan de huid binden, voor een zachte, maar effectieve afschilfering. Deze versnelde celvernieuwing bevordert de helderheid van de huid en een meer gelijkmatige teint en huidstructuur

Is glycolzuur veilig?

Overmatig gebruik van een chemisch of mechanisch exfoliërend middel kan roodheid of irritatie veroorzaken. In gematigde concentraties kan glycolzuur goed worden verdragen voor nachtelijk gebruik om de natuurlijke exfoliatie van de huid te vergemakkelijken. Bij het overwegen van een behandeling met glycolzuur voor uw huidverzorgingsroutine is het van belang om de juiste concentratie voor uw specifieke huidaandoening te identificeren.

Concentraties van minder dan 4% bieden een lage exfoliatie en kunnen een- of tweemaal daags worden gebruikt, afhankelijk van de potentie en pH-waarde van de formule. Soms kan glycolzuur worden toegevoegd aan acne-formules op lagere niveaus om huidontgifting en -omzetting te verbeteren. Als u op zoek bent naar een effectief nachtproduct dat voornamelijk gericht is op zichtbare tekenen van veroudering zoals fijne lijntjes, dofheid en huidstructuur, wordt een glycolzuurgehalte van 4-10% aanbevolen. Elke glycolzuurformulering met een concentratie van meer dan 20% moet worden aanbevolen en toegediend door een  skincare professional.Dit betreft  chemische peelingswaarvoor mogelijk voorbereidende en specifieke post-procedure zorg nodig zijn. Vanwege de exfoliërende aard van glycolzuur, breng altijd een  breedspectrum zonnebescherming  gedurende de dag wanneer dergelijke producten worden gebruikt.

het vinden van de juiste concentratie voor jouw huidconditie

<4% GLYCOLZUUR milde exfoliatie

4-10% GLYCOLZUUR werkt op tekenen van huidveroudering, fijne lijntjes en dofheid

>20% GLYCOLZUUR heeft voorbereiding nodig en aanbeveling vanuit de arts

Wat is de ideale pH-waarde van een glycolzuurproduct?

Niet alle huidverzorgingsproducten met glycolzuur zijn op dezelfde manier gemaakt. De vrije zuurwaarde, bepaald door pH-niveau en concentratie, bepaalt hoe effectief de glycolzuurbehandeling zal zijn. Een glycolzuurconcentratie van 4-10% is ideaal voor gebruik gedurende de nacht, maar een lagere pH is noodzakelijk om de sterkte van het glycolzuur te behouden voor een optimale werking. Zoek altijd naar de vrije zuurwaarde in een glycolzuurformule en niet alleen naar de totale concentratie die wordt geclaimd. Naarmate de pH-waarde stijgt, kan glycolzuur grotendeels worden geneutraliseerd, waardoor het effectieve zuurniveau afneemt en de sterkte ervan afneemt. De sleutel is het vinden van een formule met de juiste balans tussen glycolzuurconcentratie en pH-waarde. 

Glycolic 10 Renew Overnight  biedt een unieke mix van 10% glycolzuurzuurwaarde, een kalmerend complex en 2% fytinezuur, wat de perfecte formule levert die veilig en effectief is voor het verbeteren van de huidstructuur, glans en algehele glans.

Het effect van pH op de actieve concentratie van glycolzuur

8.7% free
acid value pH 3

4% free
acid value pH 4

0.6% free
acid value pH 5

Wat is een glycolzuurpeeling?

Simpel gezegd is een glycolzuurpeeling een chemische peeling geformuleerd met glycolzuur als de primaire exfoliant. Uitgevoerd door een huidverzorgingsspecialist, exfoliëren en stoten deze behandelingen de bovenste laag van de huid aan om een ​​nieuwe, gezonde huid te onthullen. Ze zijn effectief in het verhogen van de celvernieuwing, het verzachten van het uiterlijk van fijne lijntjes en rimpels en het verbeteren van de huidteint en textuur. Tijdens een glycolzuurpeeling worden een of meer lagen van de oplossing aangebracht op de huid gedurende een vooraf bepaalde hoeveelheid tijd op basis van concentratie, huidtype en de reactiviteit van de patiënt op de behandeling. Zodra de oplossing gedurende de gewenste tijd op de huis is aangebracht, wordt de formule geneutraliseerd met een bufferoplossing of water.

Na een glycolzuurpeeling zal een huidverzorgingsprofessional post-procedure producten aanbrengen, deze bevatten een hoge  breedspectrum zonnebescherming  om te helpen beschermen huid tegen schadelijke UVA / UVB-stralen. Na elke vorm van chemische peeling is de huid meer vatbaar voor schade door externe agressoren. Daarom is het belangrijk dat zonnebescherming dagelijks en grondig wordt toegepast. Uw huidverzorgingsprofessional kan ook geavanceerde thuiszorg aanbevelen om de resultaten te behouden en te beschermen van je glycolzuurpeeling.

Meer informatie over chemische peelings >

Wat zijn de voordelen van het opnemen van glycolzuurproducten in uw verzorgingsroutine?

Het toevoegen van glycolzuur in jouw dagelijkse routine helpt de stralendheid van de huid te verbeteren. 
Dit krachtige ingrediënt biedt milde exfoliatie om zo de natuurlijke celvernieuwing te ondersteunen en te versnellen.
SkinCeuticals heeft meerdere producten voor dagelijks gebruik die glycolzuur bevatten.Glycolic Renewal Cleanseris ideaal om zowel in de ochtend als avond te gebruiken, als eerste stap van uw routine. Deze exfoliërende gel richt zich op doffe en ruwe huid op het gezicht en verwijdert ook make-up resten zonder de huid te strippen van hydratatie. 'S avonds maak je je routine af metGlycolic 10 Renew Overnight, deze is geformuleerd met een vrije waarde van 10% glycolzuur en verbetert de stralendheid van de huid met wel 36%.


Bij gebruik van een hooggeconcentreerd glycolzuurproduct is het gebruikelijk om milde symptomen van huidontgifting te ervaren, zoals roodheid en tijdelijke onzuiverheden. Over het algemeen lossen deze bijwerkingen op bij continu gebruik. Raadpleeg hiervoor uw

skincare professionalover specifieke huidproblemen.

Filter op

Huidtype

Huidconditie

Sorteren op

Filter op

Huidtype

Huidconditie

Sorteren op

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer