Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • SkinCeuticals woordenboek

INGREDIËNTENWOORDENBOEK

Algenextracten

Algen verwijzen naar een eenvoudige groep van in het water levende organismen die aan fotosynthese doen. In huidverzorging blijkt dat sommige algenextracten een verzachtende werking hebben en dat sommige verzachtende werkstoffen in staat zijn om een waaier aan voedingsstoffen aan de huid te leveren.

Gevonden in

Daily Moisture

Aloë Barbadensis bladextract

Dit krachtige bladextract dat aloë vera van nature bevat, heeft verkoelende en verfrissende eigenschappen die gerelateerd worden aan de rijke, hydraterende gel van de plant. Die is gekend voor het synergetische effect, wanneer het in combinatie met andere verzachtende ingrediënten gebruikt wordt.

Gevonden in

Glycolic Renewal Cleanser

Artemia salina

Dit planktonextract helpt om de natuurlijke afweer van de huid en de resistentie tegen door UV en hitte veroorzaakte stress te boosten.

Gevonden in

Sheer Mineral UV Defense SPF 50 | Mineral Radiance UV Defense SPF 50

Baicaline

Deze flavonoïde antioxidant is afgeleid van de wortels van de plant baikalglidkruid. Baicaline is een krachtige antioxidant met huidverzachtende eigenschappen en helpt ook om de huid tegen omgevingsagressoren te beschermen.

Gevonden in

Resveratrol B E

Bosbessenextract

Bosbessenextract is een natuurlijk afgeleide antioxidant die helpt om de ondersteunende proteïnematrix van de huid te versterken en voorkomt dat rimpels en verslapping optreden.

Gevonden in

A.G.E. Interrupter Advanced | A.G.E. Advanced Eye

Cafeïne

Dit ingrediënt helpt donkere kringen onder de ogen te verminderen voor een levendige en frisse blik.

Gevonden in

A.G.E. Advanced Eye

Ceramiden

Ceramiden zijn wasachtige, lipidemoleculen die van nature aanwezig zijn in de hoornlaag die een sleutelrol speelt in de lipidenbarrièrefunctie van de huid. Als ze topisch aangebracht worden, werken ceramiden synergetisch om de hydratatie van de huid te helpen verhogen en een optimale barrièrefunctie te bevorderen. De ceramiden van SkinCeuticals zijn synthetisch geformuleerd om bio-identiek te zijn aan de huideigen ceramiden.

Gevonden in

Triple Lipid Restore 2:4:2

Citroenzuur

Dit alfahydroxyzuur, wat van nature in citrusvruchten zit, helpt de celvernieuwing te bevorderen om de huid te exfoliëren en glad te maken. Het kan ook als bewaarmiddel gebruikt worden om de stabiliteit van de formulering te vrijwaren.

Gevonden in

Blemish + Age Defense

Dikaliumglycyrrhizaat (zoethoutwortelextract)

Dikaliumglycyrrhizaat is het belangrijkste bestanddeel van de zoethoutwortel. Dit krachtige ingrediënt is gekend voor zijn vermogen om de huidtint te helpen egaliseren en het kan ook het hyaluronzuurgehalte in de huid helpen behouden.

Gevonden in

H.A. Intensifier

Dioïnezuur

Dioïnezuur, van nature aanwezig in verschillende dierlijke en plantaardige vetten en oliën, helpt om overtollige talg te verminderen door de P. acnes bacterie te doen dalen. Dit ingrediënt kan ook de zichtbaarheid van een oneffen teint verbeteren. SkinCeuticals gebruikt enkel plantaardig dioïnezuur in zijn formuleringen.

Gevonden in

Blemish + Age Defense

Doorschijnende kleurbolletjes

Bestaande uit ijzeroxidebolletjes, verbetert deze kleurgeïnfuseerde technologie de natuurlijke huidtint en laat ze de huid stralen dankzij een universele tint die geschikt is voor de meeste huidtinten.

Gevonden in

Mineral Radiance UV Defense SPF 50

Ferulinezuur

Een krachtige antioxidant dat in de celwanden van planten zoals tarwe, rijst, pindanoten, sinaasappels en appels terug te vinden is. Ferulinezuur neutraliseert vrije radicalen en vult de antioxiderende voordelen van de vitamines C en E aan voor zichtbare anti-ageingvoordelen.

Gevonden in

AOX+ Eye Gel | C E Ferulic ® | Phloretin CF ® | Serum 10
| Silymarin CF

Florentine

Afgeleid van appelen en de schors van wortels van fruitbomen, inclusief peer en pompelmoes, neutraliseert deze antioxidant schadelijke vrije radicalen en verbetert een oneffen huidtoon.

Gevonden in

AOX+ Eye Gel | Phloretin CF ®

Fytinezuur

Dit krachtige ingrediënt, dat van nature aanwezig is in peulvruchten en zaden, zorgt voor een dubbel exfolierende werking en een verhelderend effect op de huid. Het helpt de impact van huidagressoren die dofheid kunnen veroorzaken te remmen, waardoor de huid een heldere en stralende uitstraling.

Gevonden in

Glycolic 10 | Glycolic Renewal Cleanser

Fytosfingosine

Dit ceramidederivaat helpt het natuurlijke barrièreherstelproces van de huid te vergemakkelijken.

Gevonden in

A.G.E. Interrupter Advanced

Glycerine

Dit krachtige bevochtigingsmiddel dat synthetisch afgeleid of van nature aanwezig is in dierlijke en plantaardige lipiden bezit waterbindende eigenschappen die een intense hydratatie helpen te bevorderen. SkinCeuticals gebruikt enkel plantaardige glycerinebronnen in zijn formuleringen.

Gevonden in

Metacell Renewal B3 | Redness Neutralizer | A.G.E. Advanced Eye | Glycolic Renewal Cleanser

Glycolzuur

Dit alfahydroxyzuur dat synthetisch afgeleid is of van nature aanwezig is in suikerriet, rode biet, druiven en ander fruit helpt om de natuurlijke afschilfering van de huid te vergemakkelijken en beperkt de ophoping van dode huidcellen om de huidtint en de textuur er beter te doen uitzien.

Gevonden in

Blemish + Age Toner | Glycolic 10 | Blemish + Age Defense | Glycolic Renewal Cleanser

Hyaluronzuur

Een natuurlijk bevochtigingsmiddel dat 1.000 keer zijn eigen gewicht in water kan houden. Hyaluronzuur is de natuurlijke vochtinbrenger van het lichaam, waardoor het een uitstekende vochtinbrenger is wanneer het plaatselijk wordt aangebracht.

Gevonden in

Phyto Corrective Masque | Antioxidant Lip Repair | Retexturing Activator | Phyto Corrective | Hydrating B5 | Hydrating B5 Masque

Hydroxyethyl ureum

Synthetisch afgeleid, helpt dit bevochtigingsmiddel het vochtgehalte van de huid aan te vullen en op peil te houden. Naast zijn krachtig hydraterend vermogen helpt het ook de celvernieuwing te bevorderen.

Gevonden in

Antioxidant Lip Repair | Retexturing Activator

Hydroxyethylpiperazine ethaan sulfonzuur

Erkend voor zijn exfoliërende eigenschappen, werkt dit derivaat van aminosulfonzuur als een enzym om de verbindingen tussen dode huidcellen en de huid te helpen verbreken voor een gelijkmatige afschilfering.

Gevonden in

Retexturing Activator

Kojinezuur

Natuurlijk geproduceerd door bepaalde schimmels, helpt kojinezuur het uiterlijk van verkleuring en de helderheid van de huid te verbeteren.

Gevonden in

Discoloration Defense serum | Phyto Corrective

Kokosnootolie-vetzuren

Deze vetzuren, die van nature in kokosnoten voorkomen, worden in cosmetica gebruikt vanwege hun verzachtende en emulgerende eigenschappen. Wanneer ze in oppervlakte-actieve stoffen worden opgenomen, helpen ze de oppervlaktespanning te verminderen en vergemakkelijken ze de reiniging.

Gevonden in

Soothing Cleanser

Kombucha

Als bijproduct van het fermentatieproces van thee, is geweten dat dit natuurlijk afgeleide ingrediënt de huid helpt om weer glad en stralend te worden.

Gevonden in

Retexturing Activator

Komkommerextract

Dit niet-gevoelig makende extract dat van nature in komkommers zit, bevat hoge hoeveelheden vitamine C en aminozuren die ervoor bekend staan om de huid te helpen voeden, hydrateren en verzachten.

Gevonden in

Phyto Corrective Masque | Phyto Corrective

L-ascorbinezuur (vitamine C)

Synthetisch afgeleid of natuurlijk gevonden in citrusvruchten, wordt l-ascorbinezuur geprezen voor zijn superieure antioxidant voordelen. Deze zeer krachtige vorm van pure vitamine C helpt vrije radicalen te neutraliseren en helpt te beschermen tegen oxidatieve stress, terwijl het zichtbare anti-aging voordelen biedt.

Gevonden in

AOX+ Eye Gel | C E Ferulic ® | Phloretin CF ® | Serum 10
| Silymarin CF

LHA (caproloyl salicylzuur)

Dit lipo-hydroxyzuur, een derivaat van salicylzuur, helpt de celvernieuwing te bevorderen via doelgerichte afschilfering. Er is ook aangetoond dat het de poriën vrijmaakt en het huidoppervlak verfijnt.

Gevonden in

Blemish + Age Toner | Blemish + Age Defense

Luchtige silica

Bekend als airlicium, kan dit synthetisch afgeleide ingrediënt tot 15x zijn gewicht in olie absorberen om de huidteint mat te maken

Gevonden in

Oil Shield UV Defense Sunscreen SPF 50 | Oil Shield UV Defense Sunscreen SPF 50

Natuurlijk cholesterol

Cholesterol is van nature aanwezig in het lichaam en een van de overheersende lipiden in de huid. In actuele huidverzorgingsformules staat dit ingrediënt erom bekend dat het het herstel van de barrière in de verouderde huid versnelt. SkinCeuticals natuurlijke cholesterol is afgeleid van een gezuiverde isolatie van wolwas.

Gevonden in

Triple Lipid Restore 2:4:2

Niacinamide (vitamin B3)

Ook bekend als vitamine B3, niacinamide is een in water oplosbare vitamine die van nature voorkomt in gist, vlees, vis, melk, eieren, groene groenten, bonen en graankorrels. Het is bewezen dat het topisch aanbrengen van niacinamide de vochtbarrière van de huid versterkt en het verschijnen van verkleuring en vlekken vermindert.

Gevonden in

Discoloration Defense serum | Metacell Renewal B3

Olijfbladextract

Afgeleid van olijfbladeren is dit verzachtende plantenextract rijk aan antioxidanten, waaronder oleuropeïne en hydroxytyrosol. De hydraterende eigenschappen maken dit een geschikt ingrediënt voor droge huidtypes.

Gevonden in

Phyto Corrective Masque | Phyto Corrective

Optische diffusoren

Ontworpen om licht te reflecteren, helpen optische diffusoren om het licht gelijkmatig over een oppervlak te verspreiden. In de huidverzorging reflecteren optische diffusoren het licht om het verschijnen van huidonvolmaaktheden of een ongelijkmatige tint rond de ogen te helpen minimaliseren.

Gevonden in

A.G.E. Advanced Eye

Orchis Mascula Extract

Dit extract, afkomstig van de orchideeënbloem, werkt als een kalmerend middel dat de huid beschermt en helpt het huidoppervlak te herstellen.

Gevonden in

Soothing Cleanser

Paarse rijstextract

Dit extract, afgeleid van de zaden van Oryza sativa linnaeus, een rijstsoort uit China, helpt om het hyaluronzuurgehalte in de huid te behouden.

Gevonden in

H.A. Intensifier

Proxylaan

Afgeleid van beukenhout via een milieuefficiënt proces, helpt deze gepatenteerde molecule de proteïnematrix van de huid te ondersteunen en het watergehalte in de huid te herstellen. Proxylaan is gemakkelijk biologisch afbreekbaar, niet biologisch accumuleerbaar en ook niet giftig voor het milieu.

Gevonden in

A.G.E. Interrupter Advanced | A.G.E. Advanced Eye | A.G.E. Advanced Eye

Resveratrol

Ook bekend als de langlevende molecule, wordt resveratrol uit druivenvelletjes, bosbessen, frambozen en verschillende planten, inclusief duizendknoop, gehaald. Het is gekend voor zijn krachtige antioxiderende en anti-ageing eigenschappen, waaronder de versterking van de natuurlijke antioxiderende afweer van de huid om vrije radicalen te helpen neutraliseren.

Gevonden in

Resveratrol B E

Retinol

Een vorm van vitamine A (retinoïnezuur) die klinisch bewezen de verouderende huid er beter helpt uit te zien. Het is ook aangetoond dat retinol een oneffen huidtint, celvernieuwing en de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels kan helpen verbeteren.

Gevonden in

Retinol 0.3 | TRIPEPTIDE-R NECK REPAIR

Salicylzuur

Vaak gebruikt als voornaamste ingrediënt in topische acneproducten wordt betahydroxyzuren uit de schors van wilgen of synthetisch geproduceerd. Salicylzuur exfolieert de huid, verfijnt de poriën en vermindert de vorming van acne wanneer het in de juiste concentratie wordt gebruikt.

Gevonden in

Silymarin CF | Blemish + Age Toner | Blemish + Age Defense

Silymarin

Deze sterke antioxidant neutraliseert vrije radicalen en voorkomt tekenen van veroudering.

Gevonden in

Silymarin CF | Antioxidant Lip Repair

Sorbitol

Dit is een suikeralcohol die in planten terug te vinden is met een beschermende buitenlaag. Dit natuurlijke bevochtigingsmiddel trekt water naar het huidoppervlak en helpt om het goede hydratatiegehalte te behouden.

Gevonden in

Soothing Cleanser

Sulfonzuur (HEPES)

Dit synthetisch afgeleide zuur activeert de natuurlijke enzymen in de huid om verbindingen tussen dode huidcellen en de huid te helpen verbreken voor een gelijkmatige afschilfering.

Gevonden in

Discoloration Defense serum | Retexturing Activator

Tijmextract

Dit botanische extract, dat van nature voorkomt in de bladeren en de bloem van de tijmplant, heeft een hoog gehalte aan thymol en staat bekend om zijn anti-septische en huidverzachtende werking.

Gevonden in

Phyto Corrective Masque | Phyto Corrective

Titaandioxide

Titaandioxide is een natuurlijk mineraal dat gebruikt wordt als een mineraal UV-filter. Dit belangrijke ingrediënt voor zonnebescherming vormt een barrière voor de huid om te reflecteren en te helpen beschermen tegen UVA- en UVB-stralen.

Gevonden in

Mineral Eye UV Defense SPF 30 | Sheer Mineral UV Defense SPF 50 | Mineral Radiance UV Defense SPF 50

Tranexaminezuur

Dit synthetisch afgeleide ingrediënt wordt vaak door artsen gebruikt om huidverkleuringen aan te pakken via orale en injecteerbare toepassing. Recentelijk is aangetoond dat het topisch aanbrengen van tranexaminezuur het opnieuw optreden van huidverkleuringen en hardnekkige bruine vlekken bij voortdurend gebruik tot een minimum beperkt. Het wordt vaak gebruikt als een aanvullende therapie op kantoorbehandelingen zoals laser of intensief gepulseerd licht (IPL).

Gevonden in

Discoloration Defense serum

Tripeptide

Een peptide bestaande uit drie aminozuren die de natuurlijke vochtinbrengende factor stimuleert om de huid volume te geven en de structuur van de huid te verbeteren.

Gevonden in

TRIPEPTIDE-R NECK REPAIR

Tripeptide

Peptiden zijn verbindingen die bestaan uit twee of meer gekoppelde aminozuren (natuurlijke eiwitten). Het aantal aminozuren waaruit een peptide bestaat, bepaalt of het een di-peptide (2 peptiden), tri-peptide (3 peptiden) of meer is. In actuele huidverzorgingsformules wordt aangetoond dat sommige peptiden helpen om de veroudering tegen te gaan.

Gevonden in

Metacell Renewal B3

Vetzuren

Natuurlijk gevonden in verschillende dierlijke en plantaardige bronnen, waaronder vis, zaden en noten, vetzuren, die bijdragen aan de structurele integriteit van de huidlipiden om de totale lipidenbalans te optimaliseren. SkinCeuticals gebruikt alleen plantaardige bronnen van vetzuren in zijn formuleringen.

Gevonden in

Triple Lipid Restore 2:4:2

Vitamine B5

Ook bekend als pantotheenzuur en natuurlijk te vinden in zalm, avocado's, zonnebloempitten, broccoli en meer, helpt deze essentiële voedingsstof het natuurlijke herstelproces van de huidbarrière te bevorderen. SkinCeuticals gebruikt alleen plantaardige bronnen van vitamine B5 in zijn formuleringen.

Gevonden in

Hydrating B5 | Hydrating B5 Masque

Vitamine E (Alpha Tocoferol)

De meest overvloedige, zuivere vorm van vitamine E, deze krachtige antioxidant kan synthetisch worden afgeleid of op natuurlijke wijze worden verkregen uit een variëteit aan voedingsmiddelen, waaronder plantaardige oliën. Alfa-tocoferol speelt een belangrijke rol in het neutraliseren van vrije radicalen, het hydrateren van de huid en het verbeteren van het uiterlijk van zichtbare huidveroudering.

Gevonden in

C E Ferulic ® | Resveratrol B E | Antioxidant Lip Repair | Daily Moisture

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer