Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • face moisturizers: welke past bij mijn huid?

face moisturizers: welke past bij mijn huid?

Hydratatie is een belangrijke stap die uw huid de mooie en gezonde uitstraling geeft die ze verdient. Helaas wordt deze stap al te vaak over het hoofd gezien, met een droge huid als gevolg. Face moisturizers bieden hier een gepast antwoord op. Dit eenvoudige, maar doeltreffende product legt een solide basis voor een huid die er gezond, egaal en gehydrateerd uitziet en aanvoelt. U vindt moisturizers in verschillende varianten – van moisturizers met SPF tot formules met een rijke textuur bedoeld voor een (extreem) droge huid. Iedere huid heeft baat bij extra hydratatie, maar de textuur van uw moisturizer verschilt afhankelijk van uw huidtype. Hieronder onthullen we de ideale SkinCeuticals moisturizer voor elke huid en de belangrijkste overwegingen om een moisturizer op te nemen in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Betekenis moisturizer: wat is een moisturizer nu eigenlijk?

We begrijpen dat u soms de bomen door het bos niet meer ziet als het gaat over gezichtsverzorging. U gebruikt waarschijnlijk al een dag- en nachtcrème en misschien zelfs een serum, maar dan stuit u op de term ‘moisturizer’ - een begrip dat u niet meteen bekend in de oren klinkt. Een moisturizer is per definitie een vochtinbrengende crème die u zowel 's ochtends als 's avonds kunt gebruiken. Toch is een moisturizer niet helemaal hetzelfde als een dag- of nachtcrème. Verschillende huidverzorgingsproducten kunnen vochtinbrengend zijn, en dus gelden als moisturizers.

Wat kenmerkt een moisturizer? Het belangrijkste doel ervan is om de huid te hydrateren. Het trekt water aan – zowel uit de omgevingslucht, uit topische preparaten als uit andere cellen in uw lichaam – en voert dit naar de stratum corneum, de hoornlaag van uw huid. Wanneer u de ingrediëntenlijst op de achterkant van uw moisturizer bekijkt, zult u hydraterende stoffen tegenkomen, zoals hyaluronzuur, glycerine, butyleenglycol, sorbitol en natrium-PCA. Daarnaast bevatten moisturizers vaak ingrediënten die de huid voorzien van voedingsstoffen zoals antioxidanten en bieden ze bijkomende voordelen tegen huidveroudering.

Het belang van een moisturizer voor uw huid

Om het belang van een moisturizer te kennen, duiken we even in de werking van de huid. Onze huid wordt dagelijks blootgesteld aan interne en externe factoren. Van temperatuurschommelingen en UV-stralen tot luchtverontreiniging en het natuurlijke verouderingsproces. Deze factoren kunnen de huidbarrière verzwakken, wat leidt tot vochtverlies en een verhoogd risico op irritaties en ontstekingen.
 
Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat moisturizers cruciaal zijn voor het behoud van een goede vochtbalans in de huid. Door een moisturizer te gebruiken, zorgt u ervoor dat de huid vochtregulerende stoffen opneemt. Ze fungeren als een soort spons; niet alleen door vocht aan te trekken, maar ook door het vast te houden en zo uitdroging te voorkomen. Door de bovenste huidlaag - de epidermis - te versterken, helpt een moisturizer de huid te beschermen tegen allerhande schadelijke invloeden.

"Moisturizers fungeren als een soort spons; niet alleen door vocht aan te trekken, maar ook door het vast te houden"

Moisturizer vs. hydraterende crème: wat is het verschil? 

Het antwoord op deze veelgestelde vraag is niet echt eenduidig. In essentie vullen hydraterende producten het vocht in de huid aan, terwijl moisturizers in de eerste plaats helpen om dat vocht vast te houden. U kan deze twee termen dus gerust door elkaar gebruiken.

Iedereen heeft er baat bij om regelmatig een moisturizer of vochtinbrengende crème te gebruiken, ongeacht uw huidtype. Deze producten helpen de barrière van de huid te herstellen en te versterken.

3 veelvoorkomende ingrediënten in moisturizers

Occlusieve ingrediënten
Occlusieve stoffen vormen een beschermend filmlaagje op de huid, waardoor de huid vocht beter kan vasthouden. Stoffen als cetylalcohol, paraffine, siliconen en lanoline zijn enkele veelvoorkomende occlusieven. 

Humectant 
Een humectant - een cruciaal component in moisturizers - heeft de bijzondere eigenschap om vocht aan te trekken en vast te houden. Ze trekken watermoleculen aan uit hun omgeving, zelfs uit de onderliggende huidlagen. Onder de juiste omstandigheden kunnen ze ook vocht uit de lucht halen. Dit proces draagt bij aan een verhoogde hydratatie van de huid, wat resulteert in een gladdere en vollere huidtextuur. Tot de bekende humectanten behoren glycerine en hyaluronzuur.
  
Emolliënt 
Emolliënten zijn olieachtige substanties die helpen bij het opvullen van de ruimtes tussen de cellen waaruit de huid is opgebouwd. Ze vormen een beschermlaagje over de huid, die bijdraagt aan een zachtere textuur en een gladdere huid. Ceramiden, oliën en lipiden zijn allemaal ingrediënten die als emolliënt worden beschouwd.  
Geïnspireerd door de werking van emolliënten heeft SkinCeuticals een moisturizer ontwikkeld met de toepasselijke naam Emollience. Deze krachtige moisturizer bevat tal van essentiële oliën waaronder druivenpitolie, rozenextract en macademianotenolie voor het herstellen en behouden van vochtlevels in de huid. 

Veelvoorkomende misvattingen over moisturizers

Moisturizers veroorzaken acne 
Sommige mensen geloven dat een moisturizer acne in de hand werkt. Dit is niet noodzakelijk waar. Acne ontstaat door een samenloop van factoren, waaronder hormonale schommelingen en de aanwezigheid van bepaalde bacteriën. Een passende, niet-comedogene moisturizer kan juist helpen bij het beschermen van de huid en de gezondheid van de huid bevorderen zonder poriën te verstoppen.
  
Moisturizers zijn enkel bedoeld voor een droge huid   
Hoewel veel mensen denken dat ze moisturizer kunnen overslaan, is dit eigenlijk een belangrijke stap waar alle huidtypes baat bij hebben. Het regelmatig gebruiken van een moisturizer helpt de vochtbalans van de huid te behouden en kan voorkomen dat de huid überhaupt uitdroogt.
  
Alle moisturizers zijn hetzelfde  
Het is een veelvoorkomend misverstand dat alle moisturizers hetzelfde zijn qua samenstelling en functie. Het feit is dat er een breed scala aan moisturizers bestaat, elk met unieke ingrediënten, texturen en voordelen, afgestemd op diverse huidtypes en specifieke huidbehoeften. 

Moisturizer voor iedere huid

Het aanbod aan moisturizers is de laatste jaren erg gegroeid – waar het aanbod vroeger beperkt was, is er nu een overvloed aan keuzes. U vindt moisturizers in alle soorten en formaten: variërend van vloeibare tot romige texturen, evenals crèmes en lotions.

Elke huid profiteert van extra hydratatie. Bij het kiezen van de beste moisturizer is het belangrijk om te zoeken naar een formulering die aansluit bij uw specifieke huidbehoeften. We helpen u graag de juiste keuze te maken. 

Moisturizer voor een droge huid 
Een droge huid heeft baat bij een romige moisturizer met een relatief hoge concentratie aan occlusieven. SkinCeuticals Emollience is zo'n rijke, voedende crème, perfect voor de normale tot droge en gevoelige huid. Het is verrijkt met botanische extracten en een verscheidenheid aan oliën die de vochtbalans herstellen en de huid kalmeren en voeden. 
Een droge huid kan het gevolg zijn van verschillende factoren, waaronder een verstoorde lipidebarrière, overmatige blootstelling aan UV, agressieve reinigingsproducten, esthetische behandelingen en het natuurlijke verouderingsproces. U herkent een droge huid aan het gebrek aan glans en een ruwe textuur. Soms ziet u witte schilfers of rode plekken op uw huid.

Bij het selecteren van de beste moisturizers voor een droge huid, is het belangrijk om te zoeken naar formuleringen die vochtinbrengers zoals glycerine bevatten om water naar de huid te trekken en occlusieve oliën om vocht vast te houden. SkinCeuticals  Emollience is geformuleerd met een combinatie van algenextracten en voedende botanische oliën om de dagelijkse hydratatie te ondersteunen.

Moisturizer voor vette huid
Watergebaseerde, olievrije moisturizers zijn ideaal voor een vette, acne-gevoelige huid. Probeer SkinCeuticals Daily Moisture: een lichtgewicht crème die de poriën verfijnt en de huid hydrateert zonder een olieachtig laagje achter te laten. Bovendien bevat deze formule vitamine E, een krachtige antioxidant die essentieel is voor het herstel van de huid. Breng deze moisturizer aan na een grondige reiniging en spoel af met water. 

Combineer deze moisturizer eventueel met Moisturizing Serum Hydrating B5 voor een extra hydratatieboost. Deze serum optimaliseert de vochtbalans van de huid dankzij hyaluronzuur, terwijl pro-vitamine B5 zorgt voor een zachte, gladde en gezonde teint. Het werkt ook verzachtend en kalmerend, om zo herstel van de huidbarrière te ondersteunen. Deze intens hydraterende serum trekt vocht aan uit de omgeving om de huid optimaal gehydrateerd te houden. 

Zoals eerder vermeld, bestaat er een algemene misvatting dat mensen met een vette huid geen extra hydratatie nodig hebben. Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, hebben vette huidtypes juist baat bij een moisturizer. Dit geldt vooral als u exfoliërende middelen gebruikt, zoals salicylzuur, glycolzuur of retinol, die de huid ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Als reactie kan de huid overgaan tot een verhoogde olieproductie. Een zorgvuldig gekozen moisturizer kan dit evenwicht herstellen en is daarom een belangrijk onderdeel van de dagelijkse huidverzorgingsroutine, zelfs voor een vette huid.
 
Bij het zoeken naar een geschikte moisturizer voor een vette huid, is het essentieel om te kiezen voor lichtgewicht, niet-comedogene formules zonder olie en die ingrediënten bevatten die vochtniveaus in de huid kunnen behouden. Een van deze ingrediënten is hyaluronzuur. Dit ingrediënt is een krachtig molecuul dat in staat is om 1.000 keer zijn eigen gewicht in water vast te houden. Dit maakt het een uitgelezen ingrediënt voor een moisturizer. SkinCeuticals Hydrating B5 is een vochtinbrengend serum dat geformuleerd is met een hoge concentratie hyaluronzuur en waarvan bewezen is dat het zorgt voor langdurige hydratatie, terwijl het de glans herstelt voor een zachtere teint. 

"Hoewel het contra-intuïtief lijkt, hebben mensen met een vette huid juist baat bij een moisturizer"

Moisturizer voor gecombineerde huid
Het kan best lastig zijn om een passende moisturizer te vinden voor een gecombineerde huid. Met een combinatie van droge en vette zones heeft elk deel van de huid z'n eigen speciale zorg nodig. Wat goed werkt voor droge zones, kan de vette delen nog vetter maken, en omgekeerd.

Hierdoor is er geen one-size-fits-all moisturizer voor een gecombineerde huid. In het geval van een gecombineerde huid kan het gebruik van twee verschillende moisturizers een oplossing zijn. Gebruik producten op waterbasis voor de vette delen, en rijke lotions en crèmes op de droge delen. Het Hydrating B5 Masque van SkinCeuticals biedt een extra hydratatieboost voor zowel een normale en droge als gemende en vette huid. Dit krachtig hydraterende gelmasker is een geweldige moisturizer met hoge concentraties hyaluronzuur en vitamine B5.

How to: moisturizer aanbrengen

Wilt u optimaal profiteren van uw moisturizer? Let dan goed op wanneer en hoe u hem aanbrengt. Breng uw moisturizer altijd aan na een reiniger, serum, toner, en vóór uw SPF. Dermatologen adviseren om occlusieve moisturizers op een licht vochtige huid aan te brengen voor het beste resultaat. Doe dit bij voorkeur na het nemen van een douche of bad. Warm de crème op door ze tussen uw handen te wrijven en breng het aan met zachte strijkbewegingen vanuit het midden van uw gezicht naar buiten toe. De frequentie van het aanbrengen hangt af van hoe droog uw huid is; dit kan variëren van één keer tot drie keer per dag.

Belangrijk: meng uw moisturizer niet met uw serum of SPF-product om tijd te besparen. Dit kan de doeltreffendheid van het SPF-product verminderen en de absorptiecapaciteit van uw moisturizer afzwakken. Producten moeten één voor één worden aangebracht.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer