Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • rode vlekken in het gezicht: de oorzaken en oplossingen

rode vlekken in het gezicht: de oorzaken en oplossingen

Rode vlekken in het gezicht kunnen om verschillende redenen voorkomen, zoals stress, allergische reacties, hormonale schommelingen of blootstelling aan extreme temperaturen. Deze rode vlekken kunnen ook gepaard gaan met andere symptomen, zoals jeuk, schilfering of een branderig gevoel. Dit kan niet de look zijn die je voor ogen hebt, maar ook psychologische stress veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze rode vlekken in het gezicht te verminderen en te voorkomen.

In dit artikel wordt besproken wat de oorzaak kan zijn van rode vlekken in het gezicht en wat helpt tegen rode vlekken in het gezicht, inclusief het gebruik van crèmes die kunnen helpen bij het kalmeren van een rode, geïrriteerde huid. Daarbij wordt ingegaan op veelvoorkomende vragen, zoals wat te doen bij rode vlekken in de nek en wat te doen na het douchen wanneer er plotseling rode vlekken in het gezicht ontstaan. 

Wat betekenen rode vlekken en een rode huid?

Rode vlekken en een rode huid kunnen van tijdelijke aard zijn of continu terugkomen. Er kan ook verschil tussen deze twee typen roodheid zitten: rode vlekken zijn kleine, afgebakende gebieden op bijvoorbeeld het gezicht of in de nek die rood van kleur zijn en soms jeuken of branderig kunnen aanvoelen. Deze vlekken kunnen verschillende vormen en afmetingen hebben en ze kunnen zich op verschillende plaatsen op het gezicht en/of de nek voordoen. Rode vlekken kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals acne, allergieën, eczeem, psoriasis, rosacea, stress of een gevoelige huid.
 
Een rode huid daarentegen is een wijdverspreide roodheid die over het hele gezicht kan voorkomen en niet beperkt is tot afgebakende plekken. De huid kan warm aanvoelen en soms ook pijnlijk zijn. Een rode huid kan verschillende oorzaken hebben, zoals blootstelling aan de zon, temperatuurschommelingen, allergieën, irritatie of een reactie op cosmetica. Een rode huid kan ook gepaard gaan met andere symptomen, zoals jeuk, droogte en schilfering. 

De oorzaken van rode vlekken in het gezicht

Een rode huid en rode vlekken kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan een teken zijn van een huidaandoening, zoals eczeem, rosacea, psoriasis of acne. Het kan ook een symptoom zijn van een allergische reactie, bijvoorbeeld op voedsel, medicijnen of cosmetica. Verder kan stress, blootstelling aan extreme temperaturen, of overmatig alcohol- of cafeïnegebruik leiden tot rode vlekken en een rode huid. Niet te vergeten, stress kan uitslag waaronder een rode huid en rode vlekken veroorzaken. Dus probeer dit zoveel mogelijk te beperken.

Hoe kan je zelf een rode huid in het gezicht verminderen?

Het is belangrijk om de oorzaak van de rode huid en vlekken te achterhalen voor de juiste behandeling. Hoe je zelf een rode huid in het gezicht kan verminderen: 
 
Raadpleeg een huidspecialist  
Die kan bij hevige rode vlekken helpen en indien nodig medicatie voorschrijven om de symptomen te verminderen.  
 
Verandering in lifestyle  
In andere gevallen kunnen veranderingen in levensstijl, zoals het vermijden van stress, triggers zoals heet eten of het gebruik van specifieke huidverzorgingsproducten, ook helpen om rode vlekken en een rode huid te verminderen. Houd hierbij ook zeker stress in de gaten.  
 
Hulp bij rode vlekken na het douchen  
Probeer dan vooral ook minder heet te douchen, en spoel koud af. Gebruik ook milde wasmiddelen, hydrateer de huid en vermijd (voorlopig) scrubben.  
 
SkinCeuticals heeft verschillende producten die kunnen helpen bij roodheid. 

Crèmes tegen rode vlekken

Bepaalde producten kunnen dus ook helpen tegen rode vlekken. In het geval van ernstige rode vlekken is het altijd belangrijk om de huisarts of gediplomeerde huidspecialist te raadplegen. De producten van SkinCeuticals die kunnen helpen bij een huid die te maken heeft met terugkerende roodheid: 
 
Phyto Corrective Serum tegen een rode huid 
 
Dit serum bevat plantenextracten die de huid hydrateren en kalmeren. Op deze manier draagt het bij aan het verminderen van roodheid. Het serum is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. 
 
Redness Neutralizer tegen roodheid  
Zoals de naam al suggereert, is dit product speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid die last heeft van roodheid. De formule bevat ingrediënten die de huid kalmeren en de roodheid verminderen, zoals natuurlijke extracten van planten en algen die ook een algehele gezonde look bevorderen.  
 
Gentle Cleanser voor een huid gevoelig voor roodheid  
Dit is een milde reiniger die de huid grondig reinigt en tegelijkertijd kalmeert. Het product bevat ingrediënten zoals aloë vera en komkommer die erom bekend staan te helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie. 
 
Triple Lipid Restore 2:4:2 die roodheid helpt verminderen  
Dit is een crème die de huidbarrière helpt versterken en daarbij helpt om de natuurlijke lipiden van de huid aan te vullen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van roodheid en irritatie van de huid. 

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer