Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Alles over traangootbehandeling ofwel -filler

Alles over traangootbehandeling ofwel -filler

Een traangootfiller kan helpen bij donkere kringen, wallen, een holle look onder de ogen en zichtbare veroudering. Lees er hier meer over.

Een behandeling met traangootfillers wordt steeds populairder. Het is een behandeling die donkere kringen en wallen onder de ogen kan helpen verminderen en de algehele contour van het gebied onder de ogen kan verbeteren. Voordat je eraan begint, is het weliswaar belangrijk om de feiten op een rij te hebben.

In dit artikel lees je hier alles over, inclusief wat de kosten zijn en hoelang een traangootfiller blijft zitten. Hiernaast worden er ook aanbevelingen gedaan voor huidverzorgingsproducten die de oogzone kunnen helpen.

Wat is een traangootbehandeling?

Een filler voor de traangoot wordt in het Engels wel ‘filler for the tear trough’ genoemd. De traangoot verwijst naar het gebied onder het onderste ooglid, dat zich uitstrekt van de binnenhoek van het oog naar de wang toe. Het kan er soms hol of verzonken uitzien, wat resulteert in een vermoeide of verouderde uitstraling. In de cosmetische dermatologie en de esthetische geneeskunde worden fillers voor de huid vaak ingezet om het gebied rond de traangoot aan te pakken.

Dermale fillers zijn in feite gelachtige stoffen die onder de huid worden geïnjecteerd om het volume te herstellen en rimpels of dieperliggende gebieden, bijvoorbeeld onder de ogen, glad te strijken. In het geval van traangootfillers wordt er een op hyaluronzuur gebaseerde filler gebruikt.

Wat kan een traangootfiller doen voor de huid onder de ogen?

Traangootfiller kan verschillende voordelen bieden voor de huid onder de ogen. Een aantal verbeteringen die door deze filler kunnen optreden:

- Holtes onder de ogen verminderen
Traangootfiller helpt het holle of ingevallen uiterlijk onder de ogen op te vullen en het volumeverlies in dat gebied aan te pakken. Dit kan een gladdere en jeugdigere contour creëren.

- Donkere kringen minimaliseren
Traangootfiller kan donkere kringen onder de ogen helpen verminderen door het schaduweffect veroorzaakt door het holle gebied onder de ogen te verminderen. De filler kan volume toevoegen en een zachtere, meer gelijkmatige overgang tussen het onderste ooglid en de wang creëren, waardoor de algehele helderheid van het gebied onder de ogen wordt verbeterd.

- Gladde rimpels en fijne lijntjes verminderen
Traangootfiller kan ook helpen om fijne lijntjes en rimpels onder de ogen te minimaliseren. Door de huid voller te maken en de hydratatie te bevorderen, kan de filler een gladdere en jongere uitstraling creëren.
 
- Huidtextuur verbeteren
De op hyaluronzuur gebaseerde filler die wordt gebruikt bij traangootbehandelingen kan een hydraterend effect op de huid hebben. Dit kan bijdragen aan een verbeterde huidtextuur, waardoor het gebied onder de ogen er gladder en soepeler uitziet.

- Het algehele uiterlijk zichtbaar verjongen
Door de uitholling, donkere kringen, rimpels en textuurproblemen aan te pakken, kan traangootfiller bijdragen aan een algeheel verjongd en verfrist uiterlijk. De ogen zullen er doorgaans helderder en jeugdiger uitzien. 

Het is belangrijk om te onthouden dat de resultaten van traangootfiller kunnen variëren, afhankelijk van individuele factoren en de gebruikte techniek. Het wordt aanbevolen om een gekwalificeerde en ervaren medische professional te raadplegen om specifieke zorgen te bespreken en te bepalen of traangootfiller een geschikte optie is.  

Wat kost traangootfiller?

Het verschilt per persoon wat traangootfiller uiteindelijk kost. Zo zal een jonger persoon wellicht minder filler nodig hebben dan een ouder persoon. Doorgaans start de prijs weliswaar bij €350.

Hoe lang blijft traangootfiller zitten?

De duur van traangootfiller kan variëren – afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke product dat wordt gebruikt, het individuele metabolisme, levensstijlfactoren en de techniek van degene die het product aanbrengt. Gemiddeld gaat het tussen de 9 en 12 maanden mee.

Hoe wordt traangootfiller aangebracht?

De filler wordt strategisch langs het traankanaal geïnjecteerd om het holle gebied op te vullen en een jonger uiterlijk te geven. Het is belangrijk op te merken dat traangootfillers, of welke filler dan ook, alleen mogen worden toegediend door een gekwalificeerde en ervaren medische professional om de veiligheid te garanderen en optimale resultaten te bereiken.

Waarom is de juiste aanvullende verzorging belangrijk bij fillers?

Integrated skincare, zo wordt dit ook wel genoemd. Het gaat hierbij om skincare die de positieve effecten van een ingreep zoals filler kan helpen verbeteren of de huid kan helpen verzachten en herstellen na een vrij intensieve ingreep. Zo’n ‘medische esthetische behandeling’, zoals dit ook wel wordt genoemd, heeft het volgende doel: rimpels, huidverslapping of ongewenste pigmentatie tegen te gaan voor een nog mooier resultaat.

Hier stopt een behandeling weliswaar niet. Voor het ondersteunen van huidcorrecties met filler en voor het verzachten van mogelijke bijwerkingen, bestaat er integrated skincare. Dit is een skincare-programma speciaal ontwikkeld om de behandelingen van een esthetisch arts thuis aan te vullen en de algemene gezondheid van de huid te ondersteunen. Op deze manier bereik je een hoogwaardig, duurzaam resultaat.

Een mooi voorbeeld: de H.A. Intensifier van SkinCeuticals. Net zoals een esthetische injectie helpt dit supergeconcentreerde serum de huid zichtbaar veel meer volume te geven voor een frisse uitstraling. De hyaluronzuurspiegels van de huid worden op peil gebracht en afbraak van hyaluronzuur in de huid wordt tegengegaan. Via dit serum krijgt de huid vederlichte hyaluronzuurmoleculen toegediend die van binnenuit volume geven. Terwijl de grote hyaluronzuurmoleculen in dit serum de buitenste lagen van de huid intensief hydrateren.

Welke producten werken zichtbaar verjongend op de huid rond de ogen?

SkinCeuticals heeft een aantal hoogwaardige producten die geschikt zijn voor het gebied rondom de ogen en die kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van veroudering:

- SkinCeuticals A.G.E. Eye Complex
Deze oogcrème is ontworpen om de zichtbare tekenen van veroudering rondom de ogen aan te pakken, zoals rimpels, donkere kringen en verlies van stevigheid. De formule bevat ingrediënten zoals flavonoïden, peptiden en blauwe bosbesextract om de huid te voeden en te verstevigen.

- SkinCeuticals AOX+ Eye Gel
Deze gel is geformuleerd met antioxidanten, waaronder vitamine C, ferulinezuur en fytinezuur. Het helpt bij het verminderen van fijne lijntjes, wallen en donkere kringen. Tegelijkertijd biedt het bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

- SkinCeuticals Physical Eye UV Defense SPF 50
Deze oogcrème met zonnebrandcrème beschermt de gevoelige huid rondom de ogen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Het helpt bij het voorkomen van verdere schade en vermindert het risico op vroegtijdige veroudering veroorzaakt door blootstelling aan de zon.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer