Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • waarom en hoe de huid reinigen: ons stappenplan

waarom en hoe de huid reinigen: ons stappenplan

Het is belangrijk om de juiste reiniger te kiezen voor jouw specifieke huidtype- en huidwensen. Met een optimale huidreiniging blijft en wordt je huid schoon en oogt deze gezond. SkinCeuticals biedt een brede selectie aan kwalitatieve producten om de huid te reinigen – van een vette huid tot een droge huid, met puistjes of eerder lijntjes. Lees hier SkinCeuticals’ geoptimaliseerde stappenplan om de huid op zijn best te reinigen en vind een reiniger die perfect past bij jouw huid.

CHEMISCHE PEELINGS

Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk omdat het de huid zuivert en daarbij overtollig vuil, make-up en onzuiverheden verwijdert die je huid gedurende de dag heeft ‘verzameld’. Zelfs al draag je geen make-up, je huid zal altijd wel vatbaar zijn voor wat vuil en stof alleen al uit de lucht. Zeker als het warm is, je veel zweet en er veel vervuilde lucht is (bijvoorbeeld ook in de metro) zal je huid blootstaan aan dit soort externe factoren die potentieel schadelijk kunnen zijn voor de huid van gezicht, decolleté en handen. 
Reinigen ofwel cleansing zal helpen om je huid helder, gezond en stralend te houden. Zonder reiniging zal je huid meer vatbaar zijn voor puistjes, uitdroging en vroegtijdige huidveroudering.  

Waarom een vette, droge en rijpere huid goed reinigen?

Het is belangrijk om een vette of acne-gevoelige huid te reinigen, zodat je de overtollige talg verwijdert, maar juist ook een droge huid. Dat zit zo: je huid ondergaat elke 28-30 dagen een natuurlijk vernieuwingsproces, waarbij het alle opgehoopte dode huidcellen weghaalt. Naarmate we ouder worden, duurt dit natuurlijke proces steeds langer, wat kan leiden tot een droge, vochtarme huid. Reinigingsproducten en andere producten, zoals chemische exfoliators, helpen de celvernieuwing te versnellen om een frisse, gezonde huid aan de oppervlakte te behouden en verkrijgen. Zo ga je ook een droge, doffe huid tegen. 
Niet te vergeten, wanneer je de huid goed reinigt en zuivert dan kunnen andere producten zoals anti-aging serums ook beter inwerken.  

Stap 1: Kies de juiste reiniger

Het is allereerst belangrijk om de juiste reiniger te kiezen voor jouw huidtype. De volgende hoogwaardige SkinCeuticals reinigers zijn het meest geschikt voor de verschillende huidtypes die er zijn: 
 
SkinCeuticals reiniger voor een gevoelige huid en droge huid  
Een gevoelige huid heeft een milde reiniger, zoals SkinCeuticals Gentle Cleanser, nodig die de huid niet irriteert. Deze cleanser is speciaal bedoeld voor een gevoelige huid met milde ingrediënten zoals aloë vera, sinaasappelolie en allantoïne die de huid verzachten. Deze reiniger is daarbij ook goed geschikt voor een vochtarme of droge huid omdat het volop hydrateert.   
 
SkinCeuticals reiniger voor een vette huid 
Een vette huid heeft baat bij een reiniger die overtollig talg verwijdert, zoals SkinCeuticals Blemish + Age Cleanser, zonder de huid te irriteren. Deze cleanser is hier perfect voor. Deze gel bevat 0,2% lipo-hydroxyzuur en 5% glycolzuur om de huid diep te reinigen. De huid wordt zacht en glad zonder uit te drogen.  
 
SkinCeuticals reiniger voor een gecombineerde huid 
Een gecombineerde huid heeft zowel droge als vette delen in het gezicht, dus het kan lastig zijn om de juiste reiniger te vinden. SkinCeuticals Simply Clean is een gelreiniger die geschikt is voor alle huidtypes, maar vooral goed werkt in het geval van een gecombineerde huid. De formule bevat hydroxyzuren om de huid te exfoliëren en de poriën te reinigen met daarbij optimale hydratatie.  
 
SkinCeuticals reiniger voor een rijpere huid 
SkinCeuticals Blemish + Age Cleanser is een reinigingsgel die speciaal is geformuleerd om de huid te reinigen en tegelijkertijd te helpen bij het verminderen van onzuiverheden en tekenen van huidveroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Deze reiniger bevat een krachtige combinatie van ingrediënten zoals salicylzuur die de huid exfoliëren en helpen bij het verminderen van verstopte poriën, acne en mee-eters. 

Stap 2: Voeg een toner toe

Een toner is een product dat na het reinigen van de huid wordt aangebracht om eventuele restjes van de reiniger te verwijderen en de huid voor te bereiden op de volgende stap in je huidverzorgingsroutine, zoals het aanbrengen van een serum of moisturizer. Een toner kan ook helpen bij het balanceren van de pH-waarde van de huid en het hydrateren van de huid. 
 
SkinCeuticals Equalizing Toner bevat verzachtende ingrediënten zoals kamille-extract en calendula-extract, die de huid kalmeren en hydrateren. Terwijl de Blemish + Age Toner mooi aansluit op de Blemish + Age Cleanser.  

Stap 3: Sluit af met een dag- of nachtcrème

Breng een crème aan na het reinigen van de huid om deze extra te hydrateren en te voeden. Tijdens het reinigen van de huid worden niet alleen vuil, make-up en overtollig talg verwijderd, maar ook de natuurlijke oliën en vocht die de huid nodig heeft om gezond te blijven. Een hydraterende crème herstelt de vochtbalans van de huid en vormt een beschermende laag die vochtverlies voorkomt. Bij SkinCeuticals kan er gekozen worden uit een breed scala aan crèmes ofwel moisturizers geschikt voor verschillende huidtypen.

Meer voor een strakkere huid

Een strakkere huid, met verfijnde poriën en strakke gelaatstrekken, ziet er gezond uit en toont jeugdig. Bij SkinCeuticals kun je hier ook voor terecht met een brede reeks vitamine C-producten die de huid hierbij ondersteunen.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer