Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

Dr. Sheldon R. Pinnell

Als oprichtende wetenschapper van Skinceuticals veranderde Dr. Pinnell het gezicht van topische antioxidanten met zijn centrale onderzoek. Meer dan alleen een dermatoloog, professor en huidverzorgingsdeskundige. Ontmoet de man achter de laboratoriumjas en hoor hem zijn baanbrekende werk uitleggen.

Dr. Pinnell overleed juli 2013. Zijn zoektocht naar kennis en toewijding aan de huidwetenschap was van het allergrootste belang voor de oprichting van SkinCeuticals als de autoriteit voor antioxidanten. Zijn werk zal ons onderzoek blijven inspireren en onze missie bevorderen, namelijk geavanceerde huidverzorgingsoplossingen ontwikkelen die worden ondersteund door de wetenschap.

Dr. Pinnell

Professor, Collageen chemicus en dermatoloog

Biografie

Dr. Pinnell was bijna 40 jaar een gedistingeerd lid van de faculteit van de Duke University Medical School, was professor in de dermatologie, bekleedde de titel van J. Lamar Callaway emeritus hoogleraar dermatologie en was ook hoofd van de dermatologie bij Duke University Medical Center for 15 jaar. Bij Duke trainde hij artsen uit de Verenigde Staten en uit het buitenland, zowel als dermatologen als onderzoekswetenschappers. Met bijna vier decennia ervaring in huidkanker, huidziekte en onderzoek naar huidveroudering publiceerde Dr. Pinnell meer dan 200 wetenschappelijke artikelen over topische vitamine C, antioxidanten, collageensynthese en fotodamage in door vakgenoten beoordeelde dermatologische tijdschriften.

Opleiding

Dr. Pinnell ontving zijn medische graad aan de Yale University, voerde zijn medische stage en residentie uit aan het University of Minnesota Hospital in Minneapolis, Minnesota, en voltooide zijn dermatologietraining aan de Harvard University en het Massachusetts General Hospital in Boston, Massachusetts. Dr. Pinnell leidde zijn onderzoekstraining als een collageenchemicus bij zowel de National Institutes of Health in Bethesda, Maryland als ook het Max Planck Institute for Biochemistry in München, Duitsland. Dr. Pinnell behaalde zijn Bachelor of Arts degree in Chemistry aan de Duke University, waar hij afstudeerde met Phi Beta Kappa academische onderscheiding.

Patenten

Dr. Pinnell's huidwetenschappelijk onderzoek heeft hem de afgelopen drie decennia acht patenten opgeleverd. Het belangrijkste patent in de geschiedenis van SkinCeuticals heeft betrekking op "Een stabiele oplossing van L-ascorbinezuur (vitamine C)". De formuleringsnormen die in deze studie naar voren zijn gebracht, staan ​​nu bekend als het Duke Antioxidant Patent. Drie aanvullende patenten vormen een aanvulling op het oorspronkelijke patent van Dr. Pinnell, een voor de formuleringsspecifieke toepassing om de combinatie te beschermen die wordt gebruikt in Skin Firming Cream en Eye Cream; een andere om de combinatie te beschermen die wordt gebruikt in SkinCeuticals C + E huidverzorgingsproducten; en een derde om de formulering te beschermen die wordt gebruikt in SkinCeuticals floretine huidverzorgingsproducten. Samen bieden deze patenten een stevige basis voor alle antioxidante producten van SkinCeuticals.

Dr. Pinnells onderzoek

Het Duke Antioxidant-patent van Dr. Pinnell is sinds het ontstaan ​​van het bedrijf een drijvende kracht bij SkinCeuticals, maar hij heeft ook andere mijlpaalontdekkingen gedaan. Zijn huidwetenschappelijke onderzoeksbevindingen werden gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften en zijn sindsdien universeel geaccepteerd in de dermatologische gemeenschap.

Klinische studies

Dr. Pinnell had meer dan 100 peer-reviewed publicaties, waaronder vele die direct verband hielden met de innovatieve technologieën van antioxidanten:

Studies naar de absorptie van topisch L-ascorbinezuur
Pinnell, S.R., et al.,Topical L-Ascorbic Acid: Percutaneous Absorption Studies. Dermatol Surg 27:2, 137-142, 2001
SkinCeuticals was de eerste die de exacte formuleringsspecificaties ontdekte waaraan een topische antioxidant moet voldoen om de huid te penetreren en te beschermen. Deze parameters zijn de gouden standaard geworden voor de antioxidantformulering.

Bekijk studie>

UV Photoprotection by Combination Topical Antioxidants Vitamin C and E.
Lin, J.Y., Selim, M.A., Shea, C.R., Grichnik, J. M., Omar, M.M., Monterio-Riviere, N.A., and Pinnell, S.R. J Amer Acad Dermatol 48: 866-74, 2003.
Het tweede generatie-product van SkinCeuticals markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van antioxidanttechnologie. Voor de eerste keer was het mogelijk om een ​​waterige antioxidant (vitamine C) met een olieachtige antioxidant (vitamine E) te mengen.

Photodamage and Oxidative Stress and Protection Provided by Topical Antioxidants
Pinnell, S.R, J Am Acad Dermatol. 48(1): 1-19, 2003.
Om een ​​volledige spectrumbescherming te bieden tegen door externe agressoren veroorzaakte huidbeschadiging, is het noodzakelijk om dagelijks een topische antioxidant te gebruiken. Deze toegevoegde bescherming tegen vrije radicalen is bewezen om vroegtijdige veroudering van de huid te helpen voorkomen.

Bekijk studie>

A Topical Antioxidant Solution Containing Vitamins C and E Stabilized by Ferulic Acid Provides Protection for Human Skin Against Damage Caused by Ultraviolet Irradiation.
Pinnell, S. et al. J Am Acad Dermatol. 59(3):418-25, 2008.
Met SkinCeuticals derde-generatie topische antioxidant, C E Ferulic, is het mogelijk om de huid acht keer zijn natuurlijke bescherming te geven, evenals ongekende anti-aging resultaten.

Bekijk studie>

Additional peer-reviewed publications prove the ineffectiveness of other antioxidants - including alpha lipoic acid, ubiquinone, idebenone, and kinetin - in protecting skin from oxidative stress:

Alpha Lipoic Acid is Ineffective as a Topical Antioxidant for Photoprotection of Skin.
Lin, J.Y., Lin, F-H., Burch, J.A., Selim, M. Angelica, Monterio-Riviere, N.A., Grichnik, J. M. and Pinnell, S.R. J Invest Dermatol, 123:5, 996-998, 2004.

Ubiquinone, Idebenone, and Kinetin Provide Ineffective Photoprotection to Skin When Compared to a Topical Antioxidant Combination of Vitamins C And E with Ferulic Acid.
Tournas, J.A., Lin, F-H, Burch, J.A., Selim, M.A., Monteiro-Riviere, N.A., Zielinski, J.E., and Pinnell, S.R. J Invest Dermatol, 126, 1185-1187, 2006.

Prijzen en erkenning

Als een van de meest gerespecteerde artsen en huidwetenschappers van onze tijd, heeft dr. Sheldon Pinnell ontelbare onderscheidingen en onderscheidingen gewonnen. Enkele van zijn belangrijkste erkenningen:

 • J. Lamar Callaway Professor and Chief Emeritus of Dermatology at Duke University
 • Erelidmaatschap van de Society for Investigative Dermatology
 • The Best Doctors in America
 • The International Who's Who in Medicine
 • Who's Who in Science and Engineering
 • Who's Who in America
 • Diplomate of the American Board of Dermatology
 • Member of the American Academy of Dermatology
 • Member of the American Dermatological Association
 • Member of the Society of Investigative Dermatology
 • Member of the Association of American Physicians

In 2013 creëerden de Duke University School of Medicine en het Department of Dermatology het Sheldon Pinnell Centre for Investigative Dermatology ter ere van het niet-aflatende streven van Dr. Pinnell naar de ontdekking van nieuwe en innovatieve methoden om huidziekten te behandelen en de volgende generatie jonge onderzoekers op te leiden . De oprichting van het Pinnell Center biedt een uitgebreid programma voor onderzoekende dermatologie door ondersteuning voor vroege loopbaanonderzoekers met initiële financiering; ondersteuning voor postdoc-opleiding; financiering voor innovatieve voorstellen en nieuwe projecten gericht op translationeel onderzoek dat leidt tot nieuwe therapieën voor huidziekten; en de verrijking van de onderzoeksgemeenschap door middel van regelmatige seminarseries, de ontwikkeling van kernfaciliteiten en laboratoria en ondersteuning voor translationeel en klinisch onderzoek.

Met een visie om een ​​wereldberoemde afdeling voor dermatologie te bouwen, signeerde dr. Pinnell zijn ambtstermijn als divisiehoofd van 1982-1997 met gedurfde strategische initiatieven, waaronder de werving van nieuwe clinici en onderzoekers, het opzetten van nieuwe onderzoeksgebieden in immunodermatologie en bindweefsel, evenals het initiëren van nieuwe klinische inspanningen op het gebied van wondverzorging, lasergeneeskunde, dermatologische chirurgie en pediatrische dermatologie. Zijn inspanningen en degenen die voor en na hem zijn gekomen, culmineerden in de oprichting van het Department of Dermatology in 2009, tegenwoordig hoog aangeschreven voor innovatie en uitmuntendheid op het gebied van onderzoek, klinische zorg en training.

Het Pinnell Center is een blijvende erfenis van de waardering van de faculteit, het personeel en de studenten en dankbaarheid aan Dr. Pinnell voor zijn loyaliteit, mentorschap, enthousiaste omhelzing van het academische leven, intellectuele nieuwsgierigheid en uitstekend leiderschap dat de afdeling Dermatologie van Duke University heeft gepositioneerd als een nationale en wereldleider.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer