Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Hyperpigmentatie: Hoe Huidvlekken te bestrijden en verminderen

HYPERPIGMENTATIE

Donkere vlekken, verkleuring en ongelijkmatige teint

Huidverkleuring is het gevolg van overtollig melanine - natuurlijk pigment dat de huid kleur geeft - vaak veroorzaakt door chronische blootstelling aan UV, vervuiling, hormonale schommelingen, acne-onvolkomenheden en natuurlijke veroudering. SkinCeuticals huidverkleuringsproducten verminderen de zichtbaarheid van verkleuring door dode huidcellen te exfoliëren om een ​​helderdere, meer stralende huid te onthullen en de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en UV-blootstelling.

Meer informatie over verkleuring

Wat is huidverkleuring?

Verkleuring, soms aangeduid als hyperpigmentatie of donkere vlekken, verschijnt in de vorm van donkere vlekken. Het is een veel voorkomende huidaandoening en kan geïsoleerd of verspreid aanwezig zijn. Omdat verkleuring voornamelijk wordt veroorzaakt door jarenlange blootstelling aan zonlicht, kan dit optreden op blootgestelde delen, zoals gezicht, nek, decolleté, handen en armen. Verkleuringen kunnen resulteren in een vervroeg oudere verschijning van de huid.

discoloration

huidverkleuring uitgelegd

Wat veroorzaakt verkleuring?

De huid bevat melanine, een van nature voorkomend pigment dat de huid kleur geeft.
Het doel ervan is beschermend, daarom wordt de huid donkerder als ze zonder zonnebescherming aan de zon wordt blootgesteld. Melanine kan ook in overmaat worden geproduceerd als een beschermende reactie op aanvallen op de bovenste huidlaag.

Terwijl blootstelling aan de zon de primaire oorzaak is van huidverkleuring, kan een verscheidenheid aan factoren bijdragen, zoals genetica, hormonale fluctuaties, acne, gelokaliseerde huidirritatie en andere externe agressoren, zoals door verontreiniging veroorzaakt vrije radicalen. Ongeacht de oorzaak kan huidverkleuring aanwezig zijn als donkere vlekken, geïsoleerde vlekken of een overall donkerder uiterlijk. Het is vaak moeilijk te behandelen en preventie is de sleutel voor het beheren van huidverkleuring. Dit vereist zorgvuldig gebruik van
Zonnebeschermingen een effectievetopische vitamine C antioxidant.

Naar welke ingrediënten moet je uitkijken als je verzorgingsproducten tegen verkleuring wilt aanschaffen?

Er zijn veelingrediëntendie beweren of waarvan is aangetoond dat ze de verkleuring van de huid verminderen en de teint van de huild verhelderen. Veelal bestudeerde ingrediënten zijn onder andere purevitamine C(l-ascorbinezuur) en florentine, potenteantioxidantendie beide verwerkt zijn in Phloretin CF. Retinol is een ander belangrijk ingrediënt welke effectieve is bewezen in het behandelen van verkleruing en wordt vaak geadviseerd door huidexperts. Kojic acid en arbutin zijn twee veel gedocumenteerde ingrediënten die synergetisch werken om de zichtbaarheid van ongewenste verkleruing te verminderen. SkinCeuticals'Metacell Renewal B3bevat niacinamide, een ander belangrijk ingrediënt bij het bestrijden van verkleuring. Niacinamide, ook bekend als vitamine B3, helpt de zichtbaarheid vanverkleuring en vlekkerigheid te verminderen. Hydrochinon is ook een veelgebruikt ingrediënt dat voornamelijk door artsen wordt gebruikt, en is niet zonder recept verkrijgbaar. Veel artsen adviseren alternatieven voor hydrochinon vanwege de bijwerkingen. "Zonnebeschermingis ook essentieel tegen verkleuring omdat zij de huid beschermen tegen UV-schade.

Hoe kan ik mijn huidverzorgingsroutine aanpassen om verkleurig te targeten?

De meest omvattende oplossing voor het verminderen van de zichtbaarheid van huidverkleuring is het voorkomen en corrigeren. Integreer een effectieve, topischevitamine C antioxidantzoalsPhloretin CF..elke ochtend in jouw routine om te beschermen tegen vrije radicalen geinduceerd door UV en vervuiling. Een breedspectrum zonnebescherming is ook noodzakelijk om de huid te beschermen tegen UV-straling welke pigmentproducerende cellen kan aanzetten om nieuwe (en ongewenste) melanine te produceren. Ten slote zal een combinatie met een gerichte corrigerende oplossing de resultaten optimaliseren. SkinCeuticalsAdvanced Pigment Correctoris een dagelijkse multi-action lichtgewichtlotion die de zichtbaarheid van oppervlakkige verkleuring helpt verminderen en de algehele teint verbetert. Retinol crèmes kunnen ook behoorlijk effectief zijn in het verminderen van huidverkleuring. SkinceuticalsRetinol 0.3is een gerichte exfoliator die de celvernieuwing versnelt om het uiterlijk van de teint en textuur te verbeteren. Vminderen van verkleuring kost tijd, wees geduldig en strikt met een routine.

Zijn er in-office-behandelingen die de huidverkleuring kunnen helpen verminderen?

Artsen en huidverzorgingsprofessionalszijn partners van onschatbare waarde in het behandelen van verkleuring. Ze bieden een verscheidenheid aan behandelingen die het uiterlijk van huidverkleuring snel en effectief kunnen verminderen. Opties omvatten lasers, intens gepulseerd licht (IPL) en chemische peelings. Zij zullen de beste behandelingskuur aanbevelen op basis van huidteint, ernst van de verkleuring en gedoogde downtime. Lasers en IPL-behandelingen gebruiken licht om melanineclusters in de huid te targeten en te verwijderen. Chemische peelings gebruiken verschillende zuren om te exfoliëren en verkleuring te verminderen. SkinCeuticals Pigment Balancing Peel is een medisch exclusieve verpakkingchemische peelingvoor uitgebreide huidstructuurverfijning en vermindering van de zichtbare tekenen van verkleuring. JouwSkinCeuticals huidverzorgingsprofessionaladviseert ook thuisverzorgingsproducten om jouw behandeling aan te vullen.

Wat is post-inflammatoire hyperpigmentatie?

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH) is een soort donkere vlek die kan optreden na een acne-vlekschade aan de huid. Het kan ook worden veroorzaakt door warmte in verband met zonnestraling, waxen, laserbehandelingen of andere procedures op kantoor. PIH komt vaker voor in donkere huidteinten.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer