Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • alle vragen over zonnebrandcrème en het belang ervan uitgelegd

alle vragen over zonnebrandcrème en het belang ervan uitgelegd

Zonnebrandcrème is essentieel om onze huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen, het risico op huidkanker te verminderen en een gezonde, jeugdige uitstraling te behouden. Wie de huid naarmate we ouder worden zo mooi en gezond-ogend mogelijk wil houden, doet er goed aan zonbescherming met minstens SPF 30, eventueel SPF 50, aan de dagelijkse routine toe te voegen. Zeker het gezicht, want die wordt dagelijks blootgesteld aan zonlicht. De juiste SPF (sun protection factor die hoog genoeg) bij de UV-index van de dag (meting van UV-straling) is belangrijk om te beschermen tegen UVA en UVB.

\\Vcenter\caidata\CAI\Skinceuticals\Livraisons\2015_04_28_Marketing_Materials_New_US_8795\Social Posts\SOCIAL MEDIA IMAGES Topic AOX and Sunscreen\Prevent Protect 2013

Waarom is het belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken?

Het gebruik van een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 is heel belangrijk om de huid te beschermen tegen schadelijke effecten van de zon. Enkele redenen waarom het cruciaal is om dagelijks een product met SPF te smeren:

Bescherming tegen schadelijke UV-stralen
De zon zendt ultraviolette (UV) stralen uit: UVA- en UVB-stralen. UVA-stralen hebben een langere ‘golflengte’ en worden in verband gebracht met huidveroudering. UVB-stralen hebben een kortere ‘golflengte’ en kunnen de huid verbranden. 95% van de UV-stralen zijn UVA-stralen. UVA kan diep in de huid doordringen en verschillende schadelijke effecten veroorzaken, zoals vroegtijdige huidveroudering, rimpels, pigmentvlekken en een verhoogd risico op huidkanker.  
Zonnebrandcrème met een goede SPF, zoals SPF 30 of SPF 50, vormt een barrière op de huid en helpt deze stralen te blokkeren of te absorberen. Hierdoor wordt deze schade aan de huid zoveel mogelijk voorkomen. 
 
Vermindering van het risico op huidkanker 
Een van de grootste oorzaken van huidkanker is overmatige blootstelling aan de zon. Die kans op huidkanker wordt verkleind door het regelmatig aanbrengen van zonbescherming met een hoge SPF, vooral op blootgestelde gebieden zoals het gezicht, de hals, de armen en de benen. Een goed product met SPF helpt de schadelijke UV-stralen te blokkeren en voorkomt daarmee schade aan de huidcellen die tot kanker kunnen leiden. 
 
Behoud van een gezonde huid en jeugdige uitstraling 
De zon kan schadelijke effecten hebben op de elasticiteit en structuur van de huid, waardoor deze vroegtijdig veroudert. Door een zonnebrandcrème met SPF te gebruiken, wordt de huid beschermd tegen de schadelijke UV-stralen en wordt de vorming van rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken verminderd. Een goed product met SPF helpt de huid gezond en jeugdig te houden, waardoor je langer een stralende, frisse uitstraling behoudt.  
 
Preventie van zonnebrand  
Een verbrande huid is niet alleen pijnlijk, maar kan ook leiden tot blaarvorming, afschilfering van de huid en langdurig ongemak. Goede skincare met SPF beschermt de huid tegen zonnebrand door de schadelijke UV-stralen te blokkeren of te absorberen. Door een product met SPF te gebruiken, kun je onbezorgd genieten van buitenactiviteiten zonder het risico op een verbrande huid. 

Waarom dagelijks en in elke weeromstandigheid SPF dragen?

Het hele jaar door is bescherming tegen de zon van groot belang. Hoewel de intensiteit van de zon kan variëren afhankelijk van het seizoen en de locatie, zijn schadelijke UV-stralen altijd aanwezig – zelfs op bewolkte dagen. Hiernaast is het ook belangrijk te onthouden dat UV-stralen de huid ook bereiken door ramen. Dus bijvoorbeeld achter een auto- of kantoorraam. Het is daarom belangrijk om zonnebrandcrème met SPF het hele jaar door te smeren, ongeacht het weer. Zelfs in de winter, op koude dagen of tijdens activiteiten binnenshuis kunnen de schadelijke stralen van de zon nog steeds de huid negatief beïnvloeden.

Waarom een product met SPF los smeren van dagcrème met factor?

Hoewel het gebruik van een dagcrème met SPF beter is dan helemaal geen zonbescherming, zijn er enkele redenen waarom het aanbevolen wordt om aparte SPF-producten te gebruiken. Ten eerste, voor voldoende bescherming is er echt een aparte zonnebrandcrème nodig om de volledige beschermingsfactor te verkrijgen. Hiernaast beschermt SPF hoofdzakelijk tegen UVB-stralen, die verantwoordelijk zijn voor verbranding. UVA-stralen dringen dieper door in de huid en dragen bij aan huidveroudering en het risico op huidkanker. Losse SPF-producten, op zichzelf staande zonnebrandcrèmes, bieden vaak bredere bescherming tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Terwijl niet alle dagcrèmes met SPF dezelfde mate van bescherming tegen UVA-stralen bieden.

Wat is het verschil tussen minerale zonnebrand en chemische zonnebrand?

Er bestaat verschil tussen een chemisch of een mineraal filter als we van zonnebrandcrème spreken. Allereerst is het belangrijk een bekende misvatting rondom dit onderwerp recht te zitten. Er wordt namelijk wel eens gezegd dat een fysische ofwel minerale zonnebrand een barrière op het oppervlak van de huid creëert om zonnestralen te absorberen en terug te kaatsen. Terwijl een chemisch filter de bovenste lagen van de huid zou binnendringen om UVA- en UVB-stralen te absorberen voordat ze de huid kunnen beschadigen of een verbrande huid kunnen veroorzaken. Dat is niet zozeer waar, omdat beide soorten filters als een laagje op de huid liggen en niet worden geabsorbeerd door de huid – anders zouden ze ook niet kunnen beschermen. 
 
Het voornaamste verschil zit hem in textuur: een chemische zonnebrand kan wat meer lichtgewicht zijn, een minerale zonnebrand is vaak wat zwaarder van textuur en kan daarbij iets witter uitslaan. Beide typen zonnebrandmiddelen zijn effectief, maar persoonlijke voorkeur, huidtype en specifieke behoeften zijn meestal bepalend in de keuze voor de soort zonnebrandcrème. Het is altijd raadzaam om een zonnebrandmiddel te kiezen met een breed spectrum dat bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen.  
 
Hiernaast is het zaak om het gekozen SPF-product regelmatig aan te brengen, bij voorkeur elke twee uur. Dat maakt al het verschil.

Waarom is een combinatie van SPF en antioxidant zo goed voor de huid?

Een combinatie van producten met SPF en antioxidanten is zeer gunstig voor de huid. Zonbescherming met SPF beschermt tegen UV-stralen die de huid kunnen schaden en verouderen. Terwijl een antioxidant (zoals vitamine C) bescherming biedt tegen een overschot aan vrije radicalen, die een rol spelen in huidveroudering en waar specifiek SPF niet tegen beschermt. 
 
Een product met SPF en een product met antioxidanten helpt tegen zogenaamde ‘atmosferische veroudering’: huidveroudering niet alleen door zonstraling, maar ook blauw licht, ozonvervuiling, uitlaatgassen, rook en andere omgevingsfactoren. Daarom wordt vaak aanbevolen om ’s ochtends een vitamine C-serum voor een zonnebrandcrème te gebruiken. Antioxidanten, zoals vitamine C en vitamine E, kunnen de schadelijke effecten van UV-straling verminderen door een teveel aan vrije radicalen te neutraliseren die door de zon worden opgewekt. Deze ingrediënten helpen schade aan de huidcellen te minimaliseren en dragen zo bij aan het behoud van een gezonde huid.  
 
Kortom, huidverzorging met SPF en antioxidanten vullen elkaar aan en versterken elkaars voordelen. SkinCeuticals is met decennialange ervaring de autoriteit op het gebied van antioxidanten.  

Welke zonnebrandcrème is het beste voor mijn huid?

SkinCeuticals biedt een scala aan zonnebrandcrèmes die geschikt zijn voor verschillende huidtypes.

Voor een normale tot droge huid 
SkinCeuticals Ultra Facial UV Defense SPF 50 is een hydraterende zonnebrandcrème geschikt voor normale tot droge huidtypen. De formule biedt breed spectrum bescherming en helpt de huid gehydrateerd te houden. 
 
Voor een vette of acne-gevoelige huid 
SkinCeuticals Oil Shield UV Defense SPF 50 is een zonnebrandcrème speciaal ontworpen voor een vette huid of mensen die gevoelig zijn voor acne. Deze SPF heeft een matte finish en helpt een overtollige talgproductie te reguleren. 
 
Voor een huid met pigmentvlekken   
SkinCeuticals Brightening UV Defense SPF 30 is ideaal voor mensen die last hebben van hyperpigmentatie. Naast voldoende SPF-bescherming draagt deze zonnebrand tegelijkertijd bij aan een heldere en egale teint. Er bestaat ook een variant met een hogere factor: Advanced Brightening UV Defense SPF 50. Deze zonnebrandcrème van SkinCeuticals bevat de actieve ingrediënten tranexaminezuur en niacinamide om aanwezige pigmentvlekken te verminderen en vorming van nieuw pigment tegen te gaan.  
 
Voor rondom de ogen  
SkinCeuticals Mineral Eye UV Defense SPF 30 is een zonnebrandcrème die speciaal is geformuleerd voor gebruik rondom de gevoelige huid van de ogen. Het biedt een fysisch (mineraal) filter en bevat ook een tintje. Daarom is dit product met SPF ook ideaal om te gebruiken als concealer.  
 
Bij voorkeur voor een mineraal filter  
De hierboven omschreven zonnebrandcrèmes van SkinCeuticals bevatten allemaal een combinatie van chemische en minerale filters. Mineral Radiance UV Defense SPF 50 is 100% minerale zonbeschermingsfluïde bedoeld om tekenen van huidveroudering en schade door UV-straling te voorkomen. 

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer