Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Skincare routine: volgorde & tips

Skincare routine: volgorde & tips

Een gezond uitziende huid begint bij een goede skincare routine. Want door uw huidverzorging in de juiste volgorde aan te brengen, haalt u meer uit uw producten. Maar hoe weet u welke producten u in welke volgorde moet aanbrengen? We maakten een skincare routine guide, zodat u precies weet welk product voor het ander komt. Zo brengt u laagjes gezichtsverzorging aan in een volgorde die écht werkt voor uw huid.

3 gouden regels voor basis skincare routine

Het doel van elke huidverzorgingsroutine is om de algehele gezondheid van de huid te ondersteunen en/of specifieke huidproblemen aan te pakken. Aangezien de behoeften van uw huid door de jaren heen veranderen, moet u ook uw producten aanpassen. Toch zijn er drie gouden regels die de basis vormen van elke skincare routine:

• Het reinigen van uw huid.
• De huid (opnieuw) in balans brengen en houden
• De huid hydrateren en verzachten. 

Skincare routine van A tot Z

Stap 1: vuil en overtollig talg verwijderen

Een gezichtsreiniger is de eerste stap in elke cosmeceutische routine. Naast het verwijderen van onzuiverheden, olie, dode huidcellen en ander ongewenst vuil bereidt een goed geformuleerde gezichtsreiniger de huid voor op de huidverzorging. Als u uw huid niet goed reinigt, zullen andere producten hun werk minder goed kunnen doen.

Tip: kies een milde gezichtsreiniger met een hydraterende werking. Op die manier reinigt u uw huid zonder haar te ontdoen van natuurlijke oliën en vocht. 
 
De gezichtsreinigers van SkinCeuticals zijn ontworpen met zachte reinigingsmiddelen in combinatie met zuiverende ingrediënten, waardoor onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd zonder de huid te strippen. Onze gezichtsreinigers laten de huid fris en schoon aanvoelen, zonder verhoogde droogheid of vettigheid. 
 
Heeft u last van een huid met neiging tot acne?  
Voorzie dan zeker een exfoliërende reinigingsgel met salicylzuur in uw stappenplan om de ontwikkeling van onzuiverheden en acne te verminderen. Salicylzuur is een bètahydroxyzuur (BHA) dat de natuurlijke afschilfering bevordert, dode huidcellen helpt verwijderen en verstopte poriën helpt vrijmaken. Ook bij mannen die last hebben van ingegroeide haartjes, adviseren we een gezichtsreiniger op basis van bètahydroxyzuur.  
 
 Zo gebruikt u een gezichtsreiniger: 

• Maak uw gezicht nat met lauw water. 
• Masseer de gezichtsreiniger zo’n 30 seconden in met uw vingertoppen. 
• Spoel af met lauw water. 
• Droog uw gezicht af met een zachte, schone handdoek. 
 
Tip: ga nooit slapen zonder te reinigen 
Slapen zonder uw huid te reinigen? Dat is echt geen goed idee. Tijdens de nacht krijgt uw huid namelijk de kans om te herstellen en te vernieuwen. Maar als u uw gezicht niet goed reinigt, kan dit het herstelproces flink in de weg staan. Zorg er dus voor dat u uw huid voor het slapen goed reinigt, zodat uw huid de kans krijgt om te herstellen terwijl u slaapt.  

Stap 2: huid in balans brengen

Gezichtstoners zijn speciaal ontworpen formules die na het reinigen worden gebruikt. Een toner zorgt ervoor dat een gereinigde huid klaar voor de volgende stap. Naast het verwijderen van achtergebleven talg en vuil, kunnen toners ook het uiterlijk van verschillende huidtypen en -condities helpen verbeteren, zoals vette of acne-gevoelige huid, ruwe textuur en meer.

Toner voor elk huidtype  

• De Equalizing Toner is geschikt voor alle huidtypes. Deze alcoholvrije toner herstelt en brengt de huid opnieuw in balans, terwijl het make-up resten en overtollige talg verwijdert.  
• Bij een huid met neiging tot acne is de Blemish + Age Toner van SkinCeuticals een goede aanvulling op uw gezichtsverzorging. Deze toner is samengesteld met drie exfoliërende bestanddelen: glycolzuur met een lage pH en twee vormen van salicylzuur. Een krachtige combinatie om overtollig residu en oppervlaktecellen efficiënt te verwijderen.   

Zo gebruikt u een toner:  
 
• Breng een toner aan met uw vingertoppen of met een wattenschijfje. 
• Een toner is een leave-on product. Dat wil zeggen dat u het niet hoeft af te spoelen. 
• Laat het product 30 seconden tot 1 minuut inwerken voor u verder gaat met de volgende stap. 

Stap 3: serum voor specifieke huidconditie

Serums zijn huidverzorgingsformules die u na het reinigen en vóór het aanbrengen van moisturizers aanbrengt. Het doel: specifieke huidproblemen en -condities aanpakken. Deze lichte en snel absorberende formules hebben een vloeibare textuur en kunnen helpen om de resultaten van uw huidverzorgingsroutine te versterken.

Een serum is dermate samengesteld dat het zeer snel wordt geabsorbeerd door de huid. Als de dikkere crème eerst wordt aangebracht, remt dat de opname van de actieve werkstoffen in het serum. Als laagje onder vochtinbrengende crèmes werken serums als gerichte verzorging voor rimpels, pigmentvlekken en roodheid.  

Een serum biedt tal van voordelen voor de huid, waaronder: 
 
• schadelijke vrije radicalen neutraliseren (vitamine C serums);  
• doffe huid verhelderen en donkere vlekken verminderen (vitamine C serums); 
• vochtverlies in de huid voorkomen (hyaluronzuur serums); 
• aanpakken van zichtbare tekenen van pigmentatie en onzuiverheden/imperfecties (serums met salicylzuur of serums met tranexaminezuur). 
 
Retinol voor uw avondroutine 
 
Terwijl u voor uw ochtendroutine beter een serum met vitamine C gebruikt, raden we in de avond een retinol serum aan. Let op: de combinatie retinol en zonlicht wordt sterk afgeraden. Retinol maakt de huid gevoeliger voor UV-stralen. Wilt u retinol toch overdag gebruiken? Vergeet dan geen zonnecrème met SPF aan te brengen. De Resveratrol B E van SkinCeuticals is een krachtig nachtserum boordevol antioxidanten en retinol. Dit hoog geconcentreerde serum is geschikt voor een normaal, vet en gecombineerd huidtype. 
 
Tip voor het gebruik van retinol: 
 
Het is belangrijk om retinol geleidelijk aan in uw huidverzorgingsroutine op te nemen. Op deze manier kunt u de tolerantie van uw huid opbouwen en mogelijke irritatie voorkomen of verminderen. Begin met één keer per week, bouw dit vervolgens op naar om de andere dag en uiteindelijk dagelijks gebruik. 

Terwijl u voor uw ochtendroutine beter een serum met vitamine C gebruikt, raden we ’s avonds een retinol serum aan. 

Zo gebruikt u een serum: 
 
• Pomp 2 à 2 druppels op de handpalm. 
• Masseer het met uw vingertoppen in de huid, de hals en het decolleté. 
• Laat het serum een paar minuten intrekken alvorens u een dag- of nachtcrème aanbrengt. 
 
Tip: laat voldoende tijd tussen de stappen  
Hoeveel tijd u tussen producten laat, hangt af van product tot product. Een algemene regel voor de meeste huidverzorgingsproducten is 1 minuut wachttijd. Dit voorkomt dat bepaalde formules gaan 'korrelen' op de huid, vooral ingrediënten zoals siliconen zijn hier gevoelig voor. 

Stap 4: oogcontouren verzorgen

De huid rondom de ogen is fragieler en dunner dan de rest van het gezicht, waardoor het gevoeliger is voor reacties op ingrediënten dan andere delen. Om die reden bevat een oogcrème meestal actieve ingrediënten in meer tolerante concentraties.
 
Is een oogcrème een must voor een goede skincare routine? Niet per se. Maar als u last heeft van kraaienpootjes, donkere kringen of gezwollen ogen, dan kan u er wel een proberen. De A.G.E. Eye Complex van SkinCeuticals is een anti-rimpelcrème die richt zich op kraaienpootjes, donkere kringen en wallen onder de ogen. Geschikt voor een normale tot droge huid.  
 
Zo gebruikt u een oogcrème:

• Breng een kleine hoeveelheid oogcrème aan op het topje van uw middelvinger. 
• Veeg de oogcrème zachtjes onder en boven de oogkas – horizontaal, met lichte, deppende bewegingen - totdat de oogcrème is ingemasseerd. 
• Gebruik de oogcrème zowel in uw ochtend- als avondroutine. 

Stap 5: hydrateer met moisturizer

Een goede moisturizer is de hoeksteen van uw huidverzorgingsroutine. Kwalitatieve moisturizers zijn geformuleerd met multifunctionele ingrediënten die de huid voeden, exfoliëren, hydrateren en de elasticiteit herstellen.
 
Een moisturizer helpt de huid te hydrateren en de huidbarrière te herstellen, waardoor deze minder snel geïrriteerd raakt en fijne (droge) lijntjes zichtbaar helpt te verminderen. Het gebruik van een moisturizer is het hele jaar door relevant. Kies een moisturizer die past bij uw huidtype en/of huidconditie
 
Zo gebruikt u een moisturizer: 

 
• Breng de moisturizer aan op uw vingertoppen. 
• Dep het op de wangen, het voorhoofd en de neus. 
• Strijk vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe.

Stap 6: bescherm uw huid tegen UV-stralen

Hoewel een ochtend- en avondroutine grotendeels overlappen, is er één belangrijk verschil: breng in de ochtend altijd zonnebescherming aan. Het is heel belangrijk om uw huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. 
 
SkinCeuticals biedt zonnebeschermingen met een hoog niveau van breedspectrumzonwering. Deze producten zijn geschikt voor elk huidtype en voldoen aan verschillende behoeften, waaronder minerale en getinte zonnebescherming.  
 
Zo gebruikt u een zonnebescherming: 
 
• Smeer 15 minuten vóór blootstelling aan de zon en voordat u make-up aanbrengt. 
• Breng aan op uw gezicht, rond de ogen en andere huiddelen die niet worden bedekt door kledij.  
• Vergeet niet om na 40 minuten zwemmen, bij transpireren en direct na het afdrogen opnieuw zonnebrandcrème aan te brengen. Het is ook belangrijk om dit minstens elke twee uur te herhalen. 
 

Veelgestelde vragen over skincare routine

Wat is een skincare routine?

Een goede skincare routine omvat producten die speciaal zijn ontwikkeld om samen te werken voor het beste resultaat. Onze huidexperts hebben geavanceerde formules ontwikkeld die op zichzelf al effectief zijn, maar nog betere resultaten kunnen leveren als ze worden gecombineerd met andere formules.

Bij het samenstellen van uw huidverzorgingsroutine is het niet alleen belangrijk om te kijken naar het type product dat uw huid nodig heeft, maar ook om rekening te houden met de formule en specifieke werking van het product. 

Waarom is de volgorde van uw skincare routine belangrijk?

Verschillende gezichtsverzorgingsproducten worden ontwikkeld voor verschillende doeleinden. Door uw huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aan te brengen, weet u zeker dat uw huid goed gereinigd, gehydrateerd en verzorgd wordt voor een optimaal resultaat. 

Welke skincare producten passen bij mij?

Genetica en de biologie van de huid – uw huidtype - bepalen welke producten het beste bij uw huid passen. Afhankelijk van of uw huid normaal, droog, vet of gevoelig is, adviseren we producten die zijn aangepast aan uw specifieke behoeften. Leer meer over huidtypes en huidcondities.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer