Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

 • Home >
 • wat is een serum en hoe gebruikt u het?

wat is een serum en hoe gebruikt u het?

De afgelopen jaren zijn gezichtsserums aan een flinke opmars bezig. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen ervan en integreren ze in hun dagelijkse huidverzorgingsroutine. Kiest u best een vitamine C, retinol serum, serum met niacinamide of hyaluronzuur? Waar het vooral om draait is dat u een gezichtsserum kiest die past bij uw huidtype en specifieke noden. U ontdekt hier het belang van serums en hoe u ze optimaal kan benutten voor een stralende huid.

Wat is een gezichtsserum?

Gezichtsserums zijn huidverzorgingsformules met een hoge concentratie aan krachtige ingrediënten, zoals hyaluronzuur, glycolzuur en vitamine C. Face serums staan bekend om hun effectiviteit en worden vaak ingezet om specifieke huidproblemen aan te pakken. Denk aan rimpels, puistjes, een droge en doffe huid. Ze zijn ontworpen om de huid te verhelderen, te hydrateren en bieden verschillende voordelen, afhankelijk van het soort serum dat u gebruikt. Serums voor de huid zijn er in verschillende formules, waaronder gels en oliën - veel serums hebben een lichte, waterachtige consistentie. 
U kan een serum in geen geval vergelijken met een moisturizer, zoals een lotion of een crème. Het zijn sterk geconcentreerde formules die ontworpen zijn om snel in de huid te trekken en een intensieve dosis ingrediënten af te geven. Ze zitten meestal in kleine flesjes met een druppelaar. U heeft maar een paar druppels nodig om uw hele gezicht te verzorgen. 

"Face serums worden ingezet om specifieke huidproblemen aan te pakken"

Welke soorten serum zijn er?

Sommige serums focussen op één hoofdingrediënt, terwijl andere – zoals serums tegen huidveroudering – combinatieformules bevatten. Een voorbeeld van zo'n krachtige combinatie tegen tekenen van huidveroudering is vitamine C, vitamine E en ferulinezuur. Om rimpels te bestrijden, kiest u best voor een serum met antioxidanten zoals theepolyfenolen en resveratrol. Ook een retinol serum, dat de natuurlijke celvernieuwing ondersteunt, of een serum met niacinamide zijn goede opties.

Als u verkleuringen en vlekjes op uw huid wilt bestrijden, ga dan op zoek naar formules die pigmentvlekken kunnen verhelderen, zoals kojinezuur en glycolzuur. Voelt uw huid droog, trekkerig en schilferig aan, zoek dan een huidserum dat vitamine E, niacinamide en glycolzuur bevat.  
Ook naar ceramiden mag je zeker op je lijstje zetten, dat zijn vetmoleculen die de huid bij elkaar houden en vochtverlies voorkomt. Andere mogelijkheden zijn serums met hyaluronzuur, of serums met collageenpeptiden. 

Serum kiezen op basis van uw huid

Bij het zoeken naar een serum is het belangrijk om een ingrediënt te kiezen dat aansluit bij uw specifieke huiddoelen of zorgen. Overbelast uw huid niet met actieve ingrediënten, maar kies er een paar uit die écht passen bij uw huid. Verken hieronder welke serums en de bijbehorende ingrediënten mogelijk geschikt zijn voor uw huidtype.

Serum tegen pigmentvlekken en doffe huid 
Bij SkinCeuticals zijn we grote voorstander van vitamine C serums. En dat is niet zonder reden. Vitamine C, ofwel L-Ascorbinezuur, helpt het huidoppervlak te beschermen tegen vrije radicalen, die ontstaan door milieufactoren zoals vervuiling en overmatige blootstelling aan de zon.  
 
Onze Phloretin CF antioxidant serum is voorzien van een krachtig vitamine C-derivaat.  De waterige textuur van dit serum wordt goed opgenomen in de epidermis, waar het effectief werkt om hyperpigmentatie en ongewenste huidverkleuringen aan te pakken, met een egale, frisse en heldere teint als resultaat. 
 
Phloretin CF bevat krachtige antioxidante eigenschappen die niet alleen zichtbare huidschade verbeteren, maar ook dieper in de epidermis positieve effecten hebben. Bij consequent dagelijks gebruik zult u merken dat uw huid steviger en gladder aanvoelt, uw teint helderder is en fijne lijntjes en rimpels verminderd zijn. 
 
Dankzij al deze voordelen is dit vitamine C-serum buitengewoon geschikt voor bijna alle huidtypes. 

Serum tegen huidveroudering

De eerste tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, fijne lijntjes en een doffe teint, zijn onvermijdelijk. Veel vrouwen kiezen daarom voor een serum, en dat is een verstandige keuze. Anti-aging serums bieden namelijk een krachtige ondersteuning in de strijd tegen huidveroudering, meer dan de gebruikelijke verzorging met een moisturizer en zonnebrandcrème.
 
C E Ferulic van SkinCeuticals is een krachtig serum in de strijd tegen huidveroudering. De mix van vitamine C helpt vrije radicalen en externe stressfactoren te bestrijden, en tekenen van huidveroudering te verminderen. Het krachtige serum bevat een synergetische antioxidantcombinatie van 15% pure vitamine C (L-ascorbinezuur), 1% pure vitamine E (alfa-tocoferol) en 0,5% ferulinezuur voor een verbeterde bescherming tegen atmosferische huidveroudering – omgevingsschade en vroegtijdige tekenen van huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen uit UVA/UVB-straling, infraroodstraling (IRA) en luchtvervuiling. 

Serum tegen puistjes en onzuiverheden

Salicylzuur, beter bekend als een BHA of beta-hydroxyzuur, is een essentieel ingrediënt in de dermatologische aanpak van puistjes en huidonzuiverheden. De chemische exfoliant dringt diep in de poriën door en helpt overtollig talg verminderen, wat leidt tot minder mee-eters en puistjes.

U vindt het ingrediënt terug in het Blemish + Age Defense serum van SkinCeuticals. Deze speciale anti-aging serum is ontwikkeld om een onzuivere huid met neiging tot acne aan te pakken zonder de huid uit te drogen of te irriteren. Het dagelijks gebruik van Blemish + Age Defense draagt bij aan een stralende en egale huid met minder onzuiverheden.

 • Vermindert overmatige talgproductie; 
 • Verbetert de aanblik van vlekjes, onzuiverheden en een oneffen teint; 
 • Maakt verstopte poriën weer vrij; 
 • Vermindert zichtbare tekenen van huidveroudering; 
 • Ideaal voor het onzuivere, vette en gemengde huidtype. 

Serum tegen roodheid en een geïrriteerd gevoel

Voor een huid die gevoelig is voor roodheid, raden we ingrediënten aan met kalmerende eigenschappen. Bestanddelen als havermout, ceramiden, en extracten van tijm en komkommer, evenals neurosensine, dragen bij aan het herstellen van de huidbarrière en bieden een optimale hydratatie. Deze ingrediënten werken samen om de huid te verzachten en roodheid te verminderen.
 
Phyto Corrective hyaluronzuur serum is speciaal geformuleerd om een geïrriteerd aanvoelende huid of probleemhuid te kalmeren. Phyto Corrective bevat 0,2% hyaluronzuur, komkommer, tijm en nog eens 4,5% andere botanische ingrediënten, wat het tot een perfect hydraterend serum maakt voor een gevoelige huid. Het bevat ook moerbei om verkleuring te verminderen en een heldere, fris ogende teint te bevorderen. Deze kalmerende gel is ideaal voor een huid die gevoelig is voor onzuiverheden. 
 

 • Bevat komkommer en tijm om de huid te verzachten en te kalmeren; 
 • Moerbei helpt verkleuring te verminderen; 
 • Hydrateert en kalmeert de tijdelijk reactieve en gevoelige huid.

Voor een droge huid zijn serums met hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur een goede keuze, omdat ze vocht aantrekken en vasthouden in de huid. H.A. Intensifier is verrijkt met hyaluronzuur, maar ook aan proxylane™ en plantaardige extracten van zoethoutwortel en paarse rijst. Dit serum is een multifunctioneel, verbeterend serum dat hydratatie biedt aan het huidoppervlak, waardoor het gelaat er steviger, gladder en voller uitziet. 
 

 • Verhoogt de hyaluronzuurniveaus in de epidermis; 
 • Vermindert de aanblik van kraaienpootjes, nasolabiale plooien en marionetlijnen voor een gladdere, stevigere huid; 
 • Zorgt voor langdurige hydratatie om de huidtextuur zichtbaar te verbeteren; 
 • Unieke serum-geltextuur die zorgt voor een gladde, egale huid; 
 • Geschikt voor alle huidtypen. 

Wanneer een serum gebruiken?

Serums bevatten diverse ingrediënten om verschillende huidproblemen te behandelen, daarom worden ze op specifieke momenten gebruikt. Zo kunt u ophelderende serums met vitamine C bijvoorbeeld beter ‘s ochtends aanbrengen. Anti-aging serums met retinol gebruikt u beter alleen ‘s avonds, omdat ze de huid gevoeliger maken voor zonlicht en UV-schade. Controleer altijd de gebruiksaanwijzing - en volg die nauwkeurig op.

Serum in uw huidverzorgingsroutine

Breng een serum aan na het reinigen en vóór het aanbrengen van een hydraterende crème. Start met een grondige reiniging om make-upresten en onzuiverheden te verwijderen, zodat u met een schoon canvas begint. Het serum komt direct na de reiniging. Zoals eerder genoemd, hebben serums meestal een lichte textuur en kunnen ze gemakkelijk onder andere producten worden aangebracht.
  
Een praktische vuistregel is om te starten met producten met de lichtste formule en te eindigen met producten met de dikste textuur. Hydraterende crèmes zijn meestal dikker dan serums en bevatten occlusieve ingrediënten die het vocht in de huid vasthouden, waardoor het moeilijker wordt voor andere ingrediënten om in de huid te dringen. Het is verstandig om serums onder dikkere dag- of nachtcrèmes aan te brengen. 
 
Voor een volledige huidverzorgingsroutine volgt u de volgende stappen: reiniger, toner, serum, dag- of nachtcrème, en overdag zonnebrandcrème.

Serum: vanaf welke leeftijd beginnen?

Er is geen pasklare leeftijd waarop u moet starten met het gebruik van een serum; dit hangt volledig af van uw individuele huidbehoeften en de problemen die u wilt aanpakken. Sommige mensen beginnen al in hun tienerjaren met serums om puistjes te bestrijden, terwijl anderen pas vanaf hun 30ste met serums beginnen als onderdeel van hun anti-aging routine. Er is geen one-size-fits-all aanpak voor huidverzorging.
  
Wat huidveroudering betreft, is het belangrijk om met een anti-aging serum te starten voordat de eerste rimpels en lijntjes zich manifesteren. Idealiter start u met een retinol en vitamine C serum ergens in uw twintigerjaren, wanneer de eerste tekenen van zonschade en rimpelvorming kunnen optreden. 
  
Het is altijd verstandig om een dermatoloog te bezoeken voor professioneel advies over de meest geschikte producten voor uw specifieke huidtype en leeftijd. 

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer