Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Wat zijn de voordelen van antioxidanten voor de huid?

Wat zijn de voordelen van antioxidanten voor de huid?

Antioxidanten in huidverzorging beschermen uw huid tegen vrije radicalen. Bekijk hier alle voordelen van antioxidanten voor de huid.

Antioxidanten zijn echte weldoeners voor de gezondheid. U vindt ze terug in voeding, maar evengoed in huidverzorgingsproducten. Topische antioxidanten die kwalitatief geformuleerd zijn, bieden goede bescherming tegen vrije radicalen. Bepaalde soorten dragen zelfs bij aan het verminderen van fijne lijntjes, verkleuringen en rimpels. Wat zijn antioxidanten, hoe werken ze en wat zijn de grootste voordelen? In deze blog leest u meer over de wetenschap achter antioxidanten.

Vrije radicalen en oxidatie: wat zijn het?

Vrije radicalen zijn kleine, reactieve moleculen in ons lichaam die een elektron missen en daardoor instabiel zijn. Ze ontnemen elektronen aan nabijgelegen weefsels of cellen in een poging om zichzelf te stabiliseren. Het ontstaan van vrije radicalen in ons lichaam werkt als volgt:

• Ons immuunsysteem maakt in eerste instantie opzettelijk vrije radicalen aan om virussen en bacteriën te neutraliseren. Zo wordt onze gezondheid op een natuurlijke wijze op pijl gehouden.

• Door externe factoren, zoals stress of UV-stralen, maakt ons lichaam meer vrije radicalen aan dan nodig. Ons lichaam kan het merendeel neutraliseren zonder er al te veel moeite. In sommige gevallen raken die overschotten niet meer verwerkt waardoor ze gezonde cellen beschadigen. Het gevolg: er ontstaat oxidatie.

Oxidatieve stress kan nefaste gevolgen hebben voor de gezondheid van de huid. Het veroorzaakt DNA-schade, maakt de huid minder elastisch en zorgt voor rimpels en ouderdomsvlekken.

Vrije radicalen ontnemen elektronen aan nabijgelegen weefsels en cellen in een poging om zichzelf te stabiliseren.

Antioxidanten: hoe beschermen ze de huid?

Om oxidatieve stress te verminderen, produceert ons lichaam antioxidanten. Antioxidanten zijn organische moleculen die de afbraak van andere moleculen afremmen. Samen vormen zij het natuurlijke schild van ons lichaam tegen vrije radicalen. Een opsomming van de belangrijkste voordelen van antioxidanten voor uw huid:

- Antioxidanten helpen tekenen van huidveroudering te verminderen 
Oxidatieve stress kan collageen in de huid afbreken, het natuurlijke herstelproces hinderen en ontstekingen veroorzaken. Dit resulteert in fijne lijntjes, rimpels, een slappe huid en een onregelmatige huidteint. Antioxidanten helpen die tekenen van huidveroudering te voorkomen en te verminderen.  

- Antioxidanten helpen de huid van binnenuit te herstellen
Een ontstoken huid belemmert het verjongingsproces. Door ontstekingen te verminderen, helpen antioxidanten zichtbare schade te herstellen. Antioxidanten zoals vitamine C zorgen er bovendien voor dat de lichaamseigen collageenproductie gestimuleerd wordt.  

- Antioxidanten helpen bij huidverouderingstekenen door UV-straling
Het inbouwen van een topisch antioxidant in uw skincare routine in combinatie met een zonnebescherming biedt uitgebreide bescherming tegen schade door UV-straling. Antioxidanten bestrijden namelijk oxidatieve stress als gevolg van UV-stralen, die op hun beurt tekenen van huidveroudering kunnen veroorzaken. 

- Antioxidanten verbeteren de huidteint
Overmatige blootstelling aan de zon kunnen pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en een oneffen huidteint veroorzaken. Zoals eerder gezegd, bieden antioxidanten bescherming tegen oxidatieve stress door UV-straling. Daardoor helpen ze hyperpigmentatie of abnormale donkerverkleuring van de huid voorkomen. Vitamine C staat zelfs bekend om zijn verhelderend effect voor de huid.

Wat zijn de beste antioxidanten voor de huid?

Behalve via voeding en voedingssupplementen kan u antioxidanten aanbrengen via huidverzorgingsproducten, zoals serums, moisturizers, dag- en nachtverzorging en lotions. De meest effectieve antioxidanten in huidverzorging zijn:

- Alfa-tocoferol ofwel vitamine E is een antioxidant die multi-inzetbaar is. Het beschermt de huid tegen celschade, bindt vocht aan de bovenste huidlaag en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Niets dan voordelen dus.

- Vitamine C of L-ascorbinezuur in de juiste formulering is een zeer doeltreffende antioxidant in huidverzorging. Deze vitamine werkt uiterst beschermend tegen externe agressoren, zoals infraroodstraling, uitlaatgassen, rook, en vermindert tegelijkertijd reeds zichtbare huidschade - zoals fijne lijntjes, pigmentatie en onzuiverheden. 

De Prevent-categorie van SkinCeuticals bestaat voornamelijk uit vitamine C serums - de eerste stap na het reinigen van de huid in de ochtend.  

Voorbeelden van vitamine C-serums zijn Silymarin CF voor een vette huid met neiging tot onzuiverheden, C E Ferulic voor een normale tot droge huid en Phloretin CF bij pigmentatie, zoals ouderdomsvlekken en zonschade.

SkinCeuticals: autoriteit op het gebied van antioxidanten

Lang voordat antioxidanten in huidverzorging doorbraken bij het grote publiek, investeerde SkinCeuticals al in antioxiderende huidverzorging. Met bijna 40 jaar ervaring, 10 patenten en meer dan 200 gepubliceerde studies in gerenommeerde medische tijdschriften zijn we toonaangevend op het gebied van antioxidantenwetenschap.

We werken samen met vooraanstaande wetenschappers uit de vakgebieden van cellulaire en moleculaire biologie, chemie en biofysica opgezet om huidveroudering, huidtypes en huidaandoeningen verder te begrijpen en te onderzoeken. Met deze uitgebreide kennis van de huid- en huidgezondheid blijven we innoveren en de lag hoog leggen binnen huidverzorging.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer