Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Wat doet vitamine C voor uw huid?

Wat doet vitamine C voor uw huid?

Vitamine C is een krachtig antioxidant voor uw huid. Leer bij over de werking en ontdek de anti-aging voordelen van vitamine C voor het gezicht.

Vitamine C is een van de meest dankbare ingrediënten voor een stevige en gezond uitziende huid. Dit krachtig antioxidant heeft een bewezen effect op veel processen in ons lichaam, ook op onze huid. Heeft u de juiste variant te pakken, dan werkt deze vitamine bijzonder effectief tegen pigmentvlekken en verkleuringen in het gezicht. In dit artikel leest u meer over de wetenschap achter vitamine C en welke voordelen het heeft voor uw huid.

Wat doet vitamine C voor de huid?

Vitamine C is een belangrijk antioxidant dat u binnenkrijgt via voeding (vooral via fruit en groenten), maar evenzeer opneemt via huidverzorgingsproducten. Heeft u vitamine C al een tijdje opgenomen in uw skincare routine? Dan bent u waarschijnlijk al overtuigd van de werkzaamheid. Deze vitamine in huidverzorging vermindert pigmentvlekken en rimpels, doet uw huid stralen en gaat verlies van stevigheid door natuurlijke veroudering en zonschade tegen.

Andere voordelen van vitamine C zijn:

- rimpels tegengaan, deels door collageen in de huid te beschermen;
-een doffe, grauwe huid voorkomen;
- uw huid beschermen tegen schadelijke effecten van externe factoren als infrarood- en UV-straling en luchtvervuiling;
- hyperpigmentatie en andere donkere vlekjes en plekken doen vervagen;
- de huidbarrière zichzelf helpen herstellen;
- restlittekens verminderen.

Wat is de beste vorm van vitamine C?

De beste vorm van vitamine C is ascorbinezuur ofwel L-ascorbinezuur, de meest stabiele en effectieve vorm van vitamine C in huidverzorging.

Waarom L-ascorbinezuur? We leggen het graag uit: naast een krachtig antioxidant, is vitamine C een erg instabiel ingrediënt. Dat betekent dat de efficiëntie ervan razendsnel afneemt bij blootstelling aan licht, vocht of zuurstof. Om efficiëntieverlies tegen te gaan, ontwikkelde SkinCeuticals als eerste huidverzorgingsmerk een serum met een stabiele vorm van vitamine C, namelijk L-ascorbinezuur.

Om efficiëntieverlies tegen te gaan, ontwikkelde SkinCeuticals als eerste een stabiel vitamine C-serum.

Hoeveel vitamine C is voldoende?

Om huidproblemen doeltreffend te kunnen bestrijden, moet uw serum 10%-20% L-ascorbinezuur bevatten. Een concentratie van minder dan 10% L-ascorbinezuur is niet krachtig genoeg, een concentratie van meer dan 20% kan irritatie veroorzaken. Om die reden hanteert SkinCeuticals steeds een percentage van 15% L-ascorbinezuur.

Toch hoeft u niet altijd hoge concentraties te gebruiken om resultaat te boeken. Wilt u de eerste tekenen van huidveroudering behandelen? Dan volstaat een concentratie van 0,6%. Dit op voorwaarde dat het product bijkomende, effectieve ingrediënten bevat.

SkinCeuticals’ Duke Parameters: baanbrekend in vitamine C onderzoek

Lang voordat vitamine C doorbrak bij het grote publiek, investeerde SkinCeuticals al volop in antioxidantenwetenschap. Dermatoloog en oprichter van SkinCeuticals, Dr. Sheldon R. Pinnell, richtte de eerste formuleringsparameters op voor het gebruik van vitamine C in huidverzorging. Met deze parameters, beter bekend als de Duke Parameters, kan exact worden opgevolgd hoe effectief een bepaalde vitamine C-formule is. De uitgangspunten van deze parameters zijn:

  1. de concentratie van het L-ascorbinezuur tussen de 10% en 20% is;
  2. de pH-waarde onder 3,5 ligt, zodat het goed wordt opgenomen in de huid;
  3. als vitamine C wordt gebruikt in zijn pure en biologische vorm (L-ascorbinezuur).
Door deze drie voorwaarden aan te houden in alle formules, garandeert SkinCeuticals een maximale werkzaamheid en doeltreffendheid van vitamine C als ingrediënt. 

Met de SkinCeuticals’ Duke Parameters kan worden nagegaan hoe effectief een bepaalde vitamine C-formule is.

Kies ik voor een vitamine C-serum, masker of crème?

Er zijn verschillende manieren om vitamine C toe te voegen aan uw skincare routine. U vindt vitamine C in crèmes, toners, serums en maskers. Wilt u een specifiek huidprobleem aanpakken, zoals rode vlekken of pigmentvlekken? Dan raden we een serum met vitamine C aan. Serums zijn uiterst geconcentreerde huidverzorgingsformules, ontwikkeld om een specifiek huidprobleem te tackelen. Ze bestaan uit kleinere moleculen waardoor ze goed worden opgenomen in de epidermis en de actieve ingrediënten doelgericht toepassen.

Welk vitamine C-serum is goed voor mijn huidtype?

Vitamine C-serum voor een normale tot droge huid

C E Ferulic biedt een verbeterde bescherming tegen atmosferische huidveroudering – omgevingsschade en vroegtijdige tekenen van huidveroudering veroorzaakt door vrije radicalen uit UVA/UVB-straling, infraroodstraling (IRA) en luchtvervuiling.

Vitamine C-serum voor een gemengde tot vette huid

Silymarin CF is een krachtig drievoudig antioxiderend vitamine C-serum voor een geavanceerde bescherming tegen vrije radicalen. Dit vitamine C-serum bevat naast 15% L-ascorbinezuur, ook 0,5% salicylzuur om imperfecties te helpen vervagen en de vorming van nieuwe onzuiverheden te helpen voorkomen.

Vitamine C-serum voor pigmentvlekken

Phloretin CF vermindert de aanblik van hyperpigmentatie, verbetert fijne lijntjes en rimpels en biedt geavanceerde atmosferische bescherming tegen UVA- en UVB-straling. Naast zijn superieure antioxiderende eigenschappen, corrigeert dit vitamine C antioxidant serum aantoonbaar bestaande schade van binnenuit. Dit serum bevat 10% pure vitamine C (L-ascorbinezuur), 2% florentine en 0,5% ferulinezuur.

Hoe gebruik ik vitamine C in mijn huidverzorgingsroutine?

Vitamine C gebruikt u best in de ochtend. Zorg er gedurende de dag wel voor dat uw huid goed beschermd is tegen UV-stralen, met breedspectrum zonbescherming van hoge kwaliteit. Breng uw vitamine C-serum aan na het reinigen van de huid en vóór uw dagelijkse moisturizer of crème.

Breng uw vitamine C-serum aan ná het reinigen van de huid en vóór uw dagelijkse moisturizer of crème.

Let op: een gevoelige huid moet soms nog wat wennen aan vitamine C. SkinCeuticals Serum 10 met 10% pure vitamine C is het ideale serum voor een gevoelige huid. Voor de dunne huid rond de ogen is AOX+ Eye Gel met vitamine C een mooie aanvulling op uw skincare routine. Deze serum-in-een-gel bevat een synergetische combinatie van antioxidanten om de gevoelige huid rond de ogen te beschermen tegen oxidatieve stress. Het bestrijdt tekenen van vermoeidheid en verbetert de aanblik van wallen en donkere kringen.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer