Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Voordelen van vitamine C serum voor uw huid

Voordelen van vitamine C serum voor uw huid

Vitamine C serum: onmisbaar voor een optimale huidverzorging. Welke vitamine C is goed? En wat zijn de voordelen? In dit artikel geven we duiding.

Een serum met vitamine C: een must in uw badkamerkast? Veel dermatologen en huidspecialisten vinden van wel. Vitamine C heeft verschillende voordelen: het vermindert pigmentvlekken en fijne lijntjes, en het heeft een bewezen direct effect op collageen. Vooral dat laatste maakt de vitamine zo uniek in haar soort.

Heeft u last van een doffe huid, fijne lijntjes of oppervlakkige pigmentvlekken? Een kwalitatief vitamine C serum biedt soelaas bij al deze huidklachten. Lees alles wat u wil weten over serums met vitamine C en ontdek welk SkinCeuticals serum bij uw huid past.

Waarom is een vitamine C-serum goed voor mijn huid?

U vindt vitamine C terug in verschillende huidverzorgingsproducten, zoals crèmes, toners, maskers en serums. Veel dermatologen en huidexperten raden een vitamine C serum aan bij specifieke huidproblemen, zoals:

• een doffe huid;
• fijne lijntjes en pigmentvlekken;
• ongelijkmatige huidtint;
• acne-littekens;
• roodheid in het gezicht.

Serums zijn ontworpen om hoge concentraties van specifieke actieve ingrediënten aan de huid af te geven. U herkent ze aan hun heldere formule, doorgaans op gelbasis of vloeibaar. Wat een serum dus is: een concentraat met zeer doelgerichte bestanddelen om specifieke huidproblemen aan te pakken.

Wat is het beste vitamine C serum?

Kwaliteit is cruciaal als het gaat over vitamine C serums. Kiest u niet voor het juiste type vitamine C, dan zal u nooit het gewenste resultaat bekomen. De meest actieve vorm van vitamine C is ascorbinezuur ofwel L-ascorbinezuur, de meest stabiele en effectieve vorm van vitamine C in huidverzorging. Bij SkinCeuticals vindt u verschillende vitamine C serums voor verschillende huidbehoeften.

Hieronder een overzicht van onze vitamine C serums per huidtype.

• Vitamine C serum voor een normale tot droge huid

CE Ferulic-serum van SkinCeuticals met 15% pure L-ascorbinezuur is geschikt voor een normale tot droge huid. De effectiviteit van vitamine C neemt toe in combinatie met andere antioxidanten zoals vitamine E. Samen vormen ze een krachtig duo dat de huid beschermt tegen vrije radicalen.

CE Ferulic bevat een synergetische antioxidantcombinatie van 15% pure vitamine C (L-ascorbinezuur), 1% pure vitamine E (alfa-tocoferol) en 0,5% ferulinezuur.

• Vitamine C serum voor een normale tot gecombineerde/vette huid en pigmentatie

Heeft u last van pigmentvlekken in het gezicht? Pigmentatie is helaas niet zelf te verwijderen. Wel kan u de zichtbaarheid verminderen. Phloretin CF van SkinCeuticals is een vitamine C-serum dat zeer doeltreffendwerkt bij pigmentatie, zoals ouderdomsvlekken en zonschade.

Phloretin CF bevat 10% L-ascorbinezuur (pure vitamine C), 2% phloretin en 0,5% ferulinezuur. Samen neutraliseren deze ingrediënten vrije radicalen, versnellen ze het herstel van de huid en verminderen ze de vorming van ongewenst pigment.  

Opvallend bij Phloretin CF en andere antioxidant serums: ze zitten in donkere flesjes, en dat is niet zomaar. Vitamine C breekt namelijk razendsnel af wanneer het wordt blootgesteld aan licht of zuurstof. Donkere glazen flesjes helpen de stabiliteit en daardoor ook de efficiëntie behouden.

Phloretin CF is een vitamine C-serum dat zeer doeltreffend werkt bij pigmentatie.

• Vitamine C serum voor een vette huid

Silymarin CF daarentegen is het aangewezen serum bij een vette huid met neiging tot onzuiverheden. Door de combinatie van 15% L-ascorbinezuur, 0,5% salicylzuur, 0,5% silymarin en 0,5% ferulinezuur gaat het serum oxidatie van talg tegen. Onzuiverheden worden op die manier afgeremd.

Silymarin CF biedt zichtbare resultaten op het gebied van onzuiverheden (huid met neiging tot acne), maar ook op restlittekentjes en een onregelmatige huidstructuur.

• Vitamine C serum voor een gevoelige huid

Krachtige vitamine C-serums zijn niet voor ieders huidtype de beste keuze. De werking van vitamine C lijkt op een wiskundige vergelijking: hoe krachtiger de vorm van vitamine C, hoe sneller u resultaat zal boeken. Maar ook des te sneller het gevoeligheden veroorzaakt.

SkinCeuticals Serum 10 met 10% pure vitamine C is geschikt voor een gevoelige huid. Met een gevoelige huid is het wel belangrijk om uw serum op te bouwen, want het kan mogelijk irritatie en roodheid veroorzaken. Rustig opbouwen is dus de boodschap:

- Begin met een lagere concentratie, zoals 10% pure vitamine C;
-Breng in het begin aan op de minst gevoelige delen van uw huid;
- Laat uw huid wennen door het serum twee keer per week in uw huidverzorgingsroutine in te bouwen.

Voelt uw huid geïrriteerd aan? Stop het gebruik onmiddellijk en raadpleeg uw dermatoloog of huidspecialist.

Een gevoelige huid moet soms wennen aan vitamine C. Rustig opbouwen is de boodschap.

• Vitamine C serum voor de ogen

Voor de dunne huid rond de ogen is AOX+ Eye Gel met vitamine C een waardevolle aanvulling op uw verzorgingsroutine. Deze baanbrekende serum-in-een-gel bevat een synergetische combinatie van antioxidanten om de gevoelige huid rond de ogen te beschermen tegen oxidatieve stress. Het bestrijdt tekenen van vermoeidheid en verbetert de aanblik van wallen en donkere kringen.

AOX+ Eye Gel is een mooie aanvulling op uw huidverzorgingsroutine.

Hoe gebruik ik een vitamine C serum in mijn verzorgingsroutine?

Hoe u een serum inbouwt in een huidverzorgingsroutine, is een veelgestelde vraag.Begin bij het begin: reinig uw huid. Nadien is het tijd voor een serum. Serums hebben doorgaans een lichtere textuur waardoor ze makkelijker opgenomen worden dan andere verzorgingsproducten. Handige vuistregel bij het aanbrengen van uw huidverzorginsproducten: begin met producten met de dunste formule en eindig met het product met de dikste textuur.

Vochtinbrengende crèmes zijn doorgaans zwaarder dan serums en bevatten ook occlusieve ingrediënten die werken om vocht in de huid te verzegelen en dus ook te voorkomen dat andere ingrediënten in de huid trekken. Voor een uitgebreide huidverzorgingsroutine kiest u deze volgorde:

Stap 1: reiniger 
Stap 2: toner 
Stap 3: serum (of essence, zoals serum ook wel wordt genoemd) 
Stap 4: dag- of nachtcrème  
Stap 5: zonnebrandcrème voor overdag 

Ontdek hier meer over de juiste huidverzorgingsroutine voor uw huid.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer