Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Vitamine E in gezichtsverzorging

Vitamine E in gezichtsverzorging

Vitamine E, ook bekend als tocoferol, is een geweldig ingrediënt met tal van voordelen voor de huid. Vooral mensen met een droge tot zeer droge huid hebben baat bij deze vitamine, omdat het de huid verzacht en hydrateert. Vitamine E werkt extra doeltreffend in combinatie met ingrediënten zoals vitamine C, en het wordt nog beter opgenomen door de huid wanneer u het combineert met retinol (vitamine A). Benieuwd naar wat vitamine E precies is, hoe het werkt in de huid en hoe u het op de juiste manier in uw huidverzorgingsroutine kunt opnemen? Lees het hier.

Wat is vitamine E – tocopherol?

  • - Vitamine E is een antioxidantrijke vitamine. Het wordt gebruikt in antioxidant formules zoals vitamine E serums of moisturizers.
  • - Er bestaan verschillende vormen van vitamine E, namelijk: alfa-tocoferol, beta-tocoferol, gamma-tocoferol en delta-tocoferol. SkinCeuticals past vitamine E toe als alfa-tocoferol, de meest werkzame vorm in huidverzorging.
  • - Natuurlijke vitamine E wordt in huidverzorgingsproducten geëxtraheerd. Om natuurlijke vitamine E toe te passen in huidverzorging ondergaat het eerst verschillende verwerkingsstappen om pesticiden en andere additieven te verwijderen. Synthetische vitamine E is daarentegen direct werkbaar en veilig in gebruik.

Waar zit vitamine E in?

Vitamine E is, samen met vitamine A en vitamine C, een van de belangrijkste vitaminen voor een gezond uitziende huid. Net als vitamine A is vitamine E een vetoplosbare vitamine. Ons lichaam heeft vitamine E nodig, maar maakt het wel zelf niet aan. In plaats daarvan neemt het lichaam de vetoplosbare vitamine op via de darmen en slaat ze vervolgens op in de lever en weefsels voor toekomstig gebruik.
Vitamine E zit voornamelijk in plantaardige producten zoals:

  • - noten en zaden (amandelen, hazelnoten, pistachenoten, …);
  • - (volkoren) graanproducten;
 
  • - groenten (spinazie, broccoli, …);  
 
  • - fruit (kiwi, avocado, …); 
Maar ook oliën zoals zonnebloemolie en olijfolie, en bepaalde dierlijke producten bevatten vitamine E, waaronder vette vis en eieren. 

Wat gebeurt er bij een vitamine E-tekort?

Vitamine E is een belangrijke voedingsstof voor het menselijk lichaam, en vooral essentieel voor een gezonde huid. Hoewel u met een gevarieerd en gezond voedingspatroon in principe genoeg vitamine E binnenkrijgt, kan een tekort leiden tot bloedarmoede, spierzwakte en neurologische schade op de lange termijn.
Langdurige vitamine E-tekorten komen enkel voor in uitzonderlijke gevallen en in het bijzonder bij chronische aandoeningen zoals hart- en vaatziekten of diabetes.

"Langdurige vitamine E-tekorten komen enkel in uitzonderlijke gevallen voor."

Wat doet vitamine E voor de huid?

Vitamine E heeft naast vitamine C en retinol (vitamine A) zijn plek verdiend in veel hedendaagse huidverzorgingsproducten. En dat is niet voor niets. Van een doeltreffende hydratatie tot doeltreffende bescherming tegen vrije radicalen, dit zijn de belangrijkste voordelen van vitamine E:

Vitamine E als antioxidant

Vitamine E biedt antioxiderende (in vet oplosbare) voordelen. Het helpt schadelijke vrije radicalen te neutraliseren en, vanwege de antioxiderende werking, kan het de oxidatie van talg tegengaan, wat mee-eters voorkomt.

Vitamine E geneest de huid

Misschien wel het belangrijkste voordeel van vitamine E: het vermogen om huidbeschadigingen zoals littekens met maar liefst 50% te genezen. Antioxidanten zoals vitamine E functioneren niet alleen herstellend, maar ook preventief. Vitamine E heeft het vermogen om het vochtgehalte van de huid te verhogen. Als zodanig heeft vitamine E ook een anti-aging werking ofwel anti-veroudering vermogen voor de huid.

Vitamine E beschermt tegen UV-stralen

We weten allemaal dat UV-straling onze huid beschadigt en de huid vatbaarder maakt voor huidverouderingstekenen, zoals rimpels en fijne lijntjes. UV-stralen verlagen de hoeveelheid vitamine E in de huid met het risico op huidschade. Door vitamine E plaatselijk aan te brengen, verhoogt u de hoeveelheid vitamine E in uw huid en helpt u de huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen als gevolg van blootstelling aan de zon.

Tip: als u vitamine E combineert met vitamine C en SPF zonnebescherming, biedt het tot vier keer meer bescherming dan als u enkel zonnebescherming aanbrengt.

"Door vitamine E plaatselijk aan te brengen, beschermt u uw huid tegen schadelijke vrije radicalen als gevolg van UV-stralen."

Vitamine E beschermt de lipidenbarrière

Een ander voordeel van vitamine E is dat het de lipiden in de huidbarrière beschermt. Lipiden helpen de beschermende huidbarrière intact te houden. Dat kan door kleine scheurtjes in de huidbarrière te dichten die ervoor zorgen dat vocht ontsnapt waardoor de huid droog en getrokken aanvoelt.

Vitamine E hydrateert de huid

Vitamine E zorgt tot slot voor langdurige vochtretentie in de huid. Concreet wordt vitamine E opgeslagen in de talgklieren van de huid, die talg produceren, een lipide stof met een olieachtige textuur. Wanneer u vitamine E aanbrengt, neemt de talgproductie toe en dus ook de hydratatie van uw huid. Met andere woorden, vitamine E werkt als een natuurlijke vochtinbrenger, vooral voor zones zoals nagelriemen en ellebogen. Vitamine E is de ideale aanvulling op uw huidverzorgingsroutine, vooral als u last heeft van een droge tot zeer droge huid.

Hoe gebruik ik vitamine E?

Heeft u een vette huid en vaak last van verstopte poriën? Dan opteert u het beste voor een vitamine E-moisturizer, zoals SkinCeuticals Daily Moisture die 1% vitamine E bevat. Daily Moisture is een lichtgewicht gezichtscrème voor de gecombineerde tot vette huid die hydrateert, voedt en de zichtbaarheid van poriën helpt te verminderen.
 
Voor wie vitamine E in serum verkiest, is er de C E Ferulic van SkinCeuticals. C E Ferulic heeft niet alleen een antioxidanten-werking maar gaat ook het verlies van stevigheid tegen, terwijl het de teint verheldert. Breng ‘s ochtends 4 à 5 druppels van het serum aan op een gereinigd gezicht, hals en decolleté vóór andere anti-rimpel verzorging. 
 
Wilt u gericht huidveroudering tegengaan? Dan kan u vitamine E inzetten als anti-aging middel. Ga voor een vitamine E-serum met alfa-tocoferol voor de beste resultaten. Resveratrol B E is een serum (gebruik het ‘s avonds) met een maximale concentratie van 1% alpha-tocopherol (pure vitamine E) voor een optimale anti-aging werking. Deze gepatenteerde antioxidantcocktail neutraliseert vrije radicalen, ondersteunt de natuurlijke antioxidantafweer van de huid en zorgt voor een zichtbare glans en stevigheid.  
Laat uw huid wennen aan de kracht van het serum door langzaam op te bouwen. 

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer