Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

ANTI-AGING PRODUCTEN

GEAVANCEERDE ANTI-AGING HUIDVERZORGING

Huidveroudering wordt veroorzaakt door twee hoofdprocessen; intrinsiek, of chronologisch (natuurlijk), en extrinsiek, of omgevings (atmosferisch), ze dragen allebei bij aan de zichtbare tekenen die je op jouw huid kunt zien, zoals fijne lijntjes, rimpels, verlies van stevigheid en verkleuring. SkinCeuticals productfilosofie van voorkomen, beschermen en corrigeren is ontworpen om de huid te beschermen tegen extrinsieke factoren die veroudering van de huid veroorzaken, terwijl het de algehele uitstraling van de huid verbetert naarmate deze ouder wordt

banner_category_anti_aging_creams.jpg
Meer informatie over anti-aging producten

ouder wordende huid + anti-aging huidverzorging

Huidveroudering kan dan wel een onvermijdelijk proces zijn, maar als u begrijpt hoe en waarom het gebeurt, kunt u de tekenen van huidveroudering effectiever bestrijden en meer geschikte anti-aging oplossingen kiezen om de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren

anti-aging

huidveroudering uitgelegd

Wat is intrinsieke of chronologische (natuurlijke) veroudering en wat zijn de zichtbare tekenen?

Intrinsieke veroudering, ook bekend als chronologisch of natuurlijk ouder worden, wordt grotendeels aangedreven door genetica. De zichtbare tekenen komen het meest voor als droge huid, rimpels, verlies van stevigheid en vergrote poriën. Naarmate de leeftijd vordert, produceren de talgklieren van de huid minder talg en noodzakelijke vetten, wat resulteert in uitdroging, lijnen en kwetsbaardere huid. Tegelijkertijd verliest de huid op natuurlijke wijze collageen en elastine, waardoor rimpels, verslapping en vergrote poriën ontstaan. Bovendien, jaren van constante gezichtsuitdrukkingen zoals glimlachen, lachen, fronsen en scheelkijken, dragen ook bij aan rimpels rond de mond, ogen en voorhoofd.

Wat is extrinsieke of omgevings (atmosferische) veroudering en wat zijn de zichtbare tekenen?

Extrinsieke veroudering of milieu- en atmosferische veroudering is te wijten aan externe factoren zoals UV, vervuiling, roken, slaapgebrek, stress, alcoholgebruik en slechte voeding wat er uiteindelijk toe leidt dat de huid vroegtijdig ouder wordt. Hoewel er veel externe factoren zijn die bijdragen aan veroudering van de huid, heeft onderzoek aangetoond dat UV en vervuiling de primaire oorzaken zijn. Beide atmosferische factoren creëren vrije radicalen die collageen en elastine in de huid afbreken en de celvernieuwing vertragen. Dit resulteert in een ruwe huidstructuur, rimpels en verzakking. Aanhoudende of constante blootstelling aan de zonnestralen beïnvloedt ook de natuurlijke aanmaak van melanine door de huid, wat meestal leidt tot verkleuring te vinden op het gelaat, hals, decollete, armen en handen.

Anti-aging producten voor een gericht huidverzorgingsroutine

Ongeacht de oorzaak van huidveroudering, is het nooit te vroeg om anti-agingproducten in jouw huidverzorgingsroutine op te nemen. Preventie en bescherming zijn de twee essentiële stappen van de beste anti-aging huidverzorgingsroutine. Het elke ochtend gebruiken van een topische  vitamine C antioxidant  en  zonnebescherming  helpt UV-schade te voorkomen en te beschermen tegen beschadigende vrije radicalen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Anti-aging huidverzorgingsproducten kunnen ook in uw routine worden opgenomen om het uiterlijk van bestaande tekenen van veroudering te helpen verbeteren, zoals fijne lijntjes, rimpels, verkleuring van de huid, uitdroging, verlies van elasticiteit en meer. Voor een optimale effectiviteit kan een SkinCeuticals huidverzorgingsspecialist een aangepast anti-verouderingsroutine maken op basis van de behoeften van uw huid en uw doelen. Om een ​​professional bij u in de buurt te vinden,  klik hier

Op welke ingrediënten moet ik letten bij het kopen van anti-aging producten?

Bij het zoeken naar de geschikte anti-aging producten, is het het beste om te zoeken naar ingrediënten en formuleringen die worden ondersteund door evidence-based wetenschap en klinische studies om hun claims te ondersteunen.  Wat betekent dat de claims worden gedaan op de uiteindelijke formule en dat de onderzoeken worden uitgevoerd op menselijke proefpersonen versus in-vitro (celculturen of gereconstrueerde huid). Dit helpt de hype te doorgronden en ervoor te zorgen dat antiverouderingsvoordelen zijn bewezen. Veel ingrediënten kunnen krachtige claims of supporters achter zich hebben, maar dat betekent niet direct dat deze ingrediënten bewezen effectief zijn bij gebruik op een levende huid of zelfs in uw formule.

Vitamine C is een van de meest effectieve en uitgebreid bestudeerde antioxidanten die tegenwoordig beschikbaar zijn in de huidverzorging. Het is favoriet bij huidverzorging professionals voor zijn preventieve en anti-aging voordelen op de huid. Er zijn echter veel verschillende vormen van vitamine C. Voor optimale bescherming tegen vrije radicalen, zoek dan naar puur ascorbinezuur (l-ascorbinezuur) op het ingrediëntetiket. Naast het neutraliseren van vrije radicalen en het voorkomen van vroegtijdige veroudering, heeft l-ascorbinezuur ook bewezen effectiviteit op het corrigereren van zichtbare tekenen van huidveroudering.

Andere antioxidanten die ook preventie bieden tegen vroegtijdige veroudering en anti-aging voordelen zijn  ferulinezuur, vitamine E (in de vorm van alfa-tocoferol),  florentine, en  resveratrol.

Retinol  is hét essentiële ingrediënt tegen veroudering. Het is een vorm van vitamine A, een retinezuur, en heeft tientallen jaren van onderzoek en bewijs achter de werkzaamheid op tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en verkleuring.

Net als bij vitamine C zijn er veel vormen van retinol. Zoek voor maximale anti-aging resultaten altijd naar "retinol" in de productlijst van ingrediënten. Andere derivaten zoals retinylpalmitaat, retinylacetaat en retinaldehyde zijn niet even effectief.

Welke anti-aging esthetische procedures of behandelingen kunnen helpen de zichtbare tekenen van veroudering te verbeteren?

Hoewel effectieve huidverzorging de basis is van elk anti-verouderingsroutine, bieden stappen in esthetische procedures en behandelingen de mogelijkheid om het uiterlijk van de huid signifcant te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan lasers, chemische peelings, injectables, zoals neurotoxines en fillers. We raden aan om een ​​SkinCeuticals  skin care professional  om advies te vragen. De expert kan een aangepast behandelplan maken op basis van jouw behoeften, doelen en budget.

Wanneer moet ik anti-aging producten gaan gebruiken?

Bij SkinCeuticals zijn we van mening dat preventie de beste anti-verouderingscorrectie is. Preventie is de sleutel voor het uitstellen van het optreden van zichtbare tekenen van veroudering. Studies hebben aangetoond dat degenen die vroeg met een consistente zonnebeschermingsroutine beginnen, minder voortijdige veroudering hebben. Om de huid er op zijn best uit laten zien, is afweren van schade veroorzaakt door externe agressoren zoals UV-stralen en vervuiling enorm belangrijk. Gebruik van een SkinCeuticals-vitamine C  antioxidant overdag  en zonnebescherming zal vroegtijdige veroudering veroorzaakt door agressors, zoals UV-stralen en vervuiling, voorkomen.

Filter op

Huidtype

Huidconditie

Sorteren op

Filter op

Huidtype

Huidconditie

Sorteren op

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer