Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Hoe kies ik de beste oogcrème voor mijn ogen?

Hoe kies ik de beste oogcrème voor mijn ogen?

Waarvoor dient een oogcrème?
●   Welke ingrediënten zijn onmisbaar in een oogcrème?
●     Hoe kan ik donkere kringen onder mijn ogen voorkomen?
●     Hoe kies je de beste oogcrème?
●     Skinceuticals antioxidant serum AOX+ Eye Gel
●     A.G.E. Eye Complex Oogcrème 
●     Eye Balm Oogcrème
 
De huid rond de ogen is uiterst kwetsbaar en daarom vatbaarder voor rimpels, wallen en donkere kringen. Het vinden van de juiste oogcrème die inspeelt op jouw specifieke problemen is dan ook van groot belang. In dit artikel hebben we het over de belangrijkste ingrediënten van een goede oogcrème, geven we tips over het voorkomen van donkere kringen en helpen we je bij het kiezen van de beste producten voor optimale resultaten.

SKC 3-1.png

Waarvoor dient een oogcrème?

De huid rond de ogen, ook wel de oogcontour genoemd, is dunner en kwetsbaarder dan de rest van het gezicht. Dit gebied vertoont vaak als eerste tekenen van veroudering, zoals expressielijntjes, rimpels en donkere kringen onder de ogen. Een oogcrème heeft als doel de huid in dit gebied te hydrateren, verstevigen en beschermen.

Heeft u moeite om donkere kringen onder uw ogen te voorkomen? Dan is een behandeling tegen donkere kringen precies wat uw huid nodig heeft.

Een oogcontourcrème is een crème of serum die speciaal ontwikkeld is om de kwetsbare huid rond de ogen aan te pakken en de tekenen van veroudering en vermoeidheid te verminderen.

Het is van groot belang om te realiseren dat de huid rond de ogen gevoeliger is dan de rest van het gezicht, en daarom is het essentieel om specifieke producten te gebruiken voor een goede verzorging van dit gebied. Hou hier rekening mee bij het bepalen of jouw huid behoefte heeft aan een extra behandeling.

De huid rond de ogen bevat minder talgklieren en is gevoeliger voor uitdroging. Dit kan leiden tot het ontstaan van fijne lijntjes, rimpels en donkere kringen. Om dit kwetsbare gebied optimaal te verzorgen, is het gebruik van een speciale oogcontourcrème essentieel. Deze crème helpt de huid beter te hydrateren, maakt het zachter en zorgt voor een steviger gevoel, terwijl het tegelijkertijd rimpels en andere tekenen van veroudering vermindert.

Een hoogwaardige oogcontourcrème moet actieve ingrediënten bevatten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van dit gebied. Denk hierbij aan antioxidanten, peptiden, hydraterende stoffen en bijvoorbeeld cafeïne.
 
Het verzorgen van de oogcontouren is een blangrijke stap in elke huidverzorgingsroutine, vooral voor wie zich zorgen maakt over huidveroudering. Het is uitermate belangrijk om een product te kiezen dat geschikt is voor uw huidtype en -behoeften, met actieve ingrediënten die effectief zijn in het aanpakken van specifieke problemen rondom de ogen.
 

Welke ingrediënten zijn onmisbaar in een oogcrème?

Om uw jeugdige en levendige uitstraling te behouden, moet u uw huid goed verzorgen, wallen verminderen, fijne lijntjes en rimpels aanpakken. Het geheim ligt in het vinden van een product dat perfect aansluit bij de behoeften van jouw huid. Twijfelt u over welk product het beste bij u past? Hieronder vind u een lijstje met ingrediënten die écht het verschil maken.

●   Moisturizers zijn een must om uw jeugdige teint te behouden. Zoek naar producten met ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine, aloë vera, jojoba-olie en rozenbottelolie. Deze bestanddelen helpen de huid te hydrateren en voorkomen uitdroging en schilfering rond de oogcontouren.
 
●      Antioxidanten fungeren als een krachtig schild voor uw huid, omdat ze vrije radicalen bestrijden die anders collageen- en elastinevezels kunnen beschadigen. Deze beschadiging kan leiden tot rimpels en een verslapte huid als gevolg van oxidatieve stress. Kies voor ingrediënten zoals ferulinezuur, vitamine C, vitamine E, antioxidanten of veenbessenextracten om de huid rond uw ogen te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
 
●      Peptiden zijn moleculen die de aanmaak van collageen in de huid stimuleren, waardoor de huid steviger en voller wordt, en de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes vermindert. Producten met dit ingrediënt helpen de huid rond de ogen te verstevigen en de zichtbaarheid te verbeteren.
 
●      Verzachtende ingrediënten. Gezien de gevoeligheid van de huid rond de ogen, is het belangrijk om ingrediënten te kiezen die irritatie en ontstekingen helpen verminderen. Ingrediënten zoals kamille/bisabolol en calendulaolie staan bekend om hun kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen.
 
●      Anti-inflammatoire werking. Dankzij hun anti-inflammatoire werking verminderen cafeïne en ruscus het risico op wallen en donkere kringen. Daarnaast zorgen optische pigmenten ervoor dat tekenen van vermoeidheid onmiddellijk gecorrigeerd worden.
 
●      Verstevigende stoffen, zoals soja-isoflavonen, bevorderen de stevigheid van de huid rond de ogen.

●      Zonnebeschermingsfactor. Bescherming tegen de zon is een essentieel onderdeel van elke huidverzorgingsroutine, ook voor uw oogcontouren. Als u uw zorgen maakt over schade door de zon, draag dan een zonnebril en gebruik een zonnebrandcrème om dit gevoelige gebied te beschermen.
 
●      Luchtige textuur. Ook de textuur van de oogcrème speelt een rol. De crème moet gemakkelijk intrekken en een vochtwerend effect hebben. Gels en lichte crèmes zijn hiervoor de oplossing.

Een goede oogcrème bevat ook meestal hyaluronzuur, een krachtige vochtinbrenger die hydrateert, en uitdroging en fijne lijntjes vermindert. Ook cafeïne is een onmisbaar ingrediënt. Het helpt wallen en donkere kringen verminderen, waardoor de algehele uitstraling van de oogcontour verbetert.

Ga voor producten die specifiek zijn ontworpen voor het gevoelige gebied rond de ogen om een frisse uitstraling te behouden. Kalmerende ingrediënten zoals kamille of aloë vera zijn hier voorbeelden van.

Hoe voorkom ik donkere kringen onder mijn ogen?

Donkere kringen zorgen er vaak voor dat u er vermoeider en ouder uitziet dan u eigenlijk bent. Wilt u dit voorkomen, dan is het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden. Dat betekent zorg dragen voor uw lichaam én geest, en zo een positieve impact maken op het uiterlijk van uw huid.

Een goede nachtrust heeft een aanzienlijke invloed op de gezondheid van onze huid. Door een consistent slaappatroon aan te houden en voldoende te slapen, geeft u uw lichaam de broodnodige rust, helpt u afvalstoffen afvoeren en vermindert u stress.

Naast de nodige rust, zijn een gezond dieet en voldoende water drinken ook belangrijk om de huid te voeden en schadelijke afvalstoffen af te voeren. Verder is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen de zon door het dragen van een zonnebril en het gebruik van zonnebrandcrème met een geschikte SPF.

Tot slot kan opgebouwde stress de kwaliteit van onze slaap beïnvloeden, wat op zijn beurt een negatieve impact heeft op de huid. U kan aan yoga doen, regelmatig mediteren of gaan wandelen om aan zelfzorg te doen. Deze momenten van ontspanning bevorderen een gezonde levensstijl en verminderen stress.

Door deze goede gewoonten te combineren met een gerichte behandeling, zoals een oogcrème met actieve ingrediënten (vitamine C, vitamine E of cafeïne), kunt u donkere kringen verminderen, de huid verhelderen met een frisse, gerevitaliseerde uitstraling als resultaat.

Welke oogcrème kies ik het best?

Het effectief verzorgen van uw oogcontour kan alleen als u een crème gebruikt die bij uw huidtype past. Een goede oogcrème hydrateert, beschermt en zorgt voor een jongere uitstraling. De belangrijkste factoren voor een goede oogcrème in een notendop:

Actieve ingrediënten: Kies een oogcrème die ingrediënten bevat die gunstig zijn voor de huid rond de ogen. Denk aan vitamine C, vitamine E, cafeïne en peptiden. Deze actieve bestanddelen helpen de huid te hydrateren, voeden, verhelderen en de zichtbaarheid van donkere kringen, wallen en rimpels rond de ogen te verminderen.

Textuur: Let ook op de textuur van de oogcrème. Sommige zijn verkrijgbaar in crèmevorm, terwijl andere in een gel of serum verkocht worden. Welke textuur u kiest, hangt af van uw persoonlijke voorkeur en de behoeften van uw huid. Crèmes hebben doorgaans een intensievere hydraterende werking, terwijl gels en serums lichter en verfrissender aanvoelen.
 
Twijfelt u over welke oogcrème bij u past? Een dermatoloog kan de specifieke behoeften van uw huid inschatten en u de meest effectieve producten aanbevelen. Hieronder vind u enkele van de meest aanbevolen producten voor een optimaal resultaat.

Als u uw huid wilt beschermen en tegelijkertijd de tekenen van huidveroudering wilt tegengaan, is AOX + EYE GEL Serum een absolute musthave. Dit serum is speciaal ontwikkeld om krachtige antioxidantbescherming te bieden tegen negatieve invloeden van buitenaf - zoals vervuiling of schade door de zon- en om tekenen van vermoeidheid, - zoals wallen en donkere kringen - te verminderen. Het serum is makkelijk aan te brengen en wordt snel geabsorbeerd door de huid zonder een vettig of plakkerig gevoel achter te laten.

Deze krachtige antioxidant helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen, verheldert de huid en verbetert de textuur. De zachte formule is geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor een gevoelige huid, en is gemaakt om de huid te beschermen en te voeden.
 
De speciale samenstelling van pure vitamine C, floretin en ferulinezuur, gecombineerd met cafeïne en ruscus, maakt dit product een uitstekende bondgenoot in de strijd tegen veroudering en milieustressoren, zoals vervuiling en zonneschade.
 

A.G.E. EYE COMPLEX

De Skinceuticals A.G.E. EYE COMPLEX oogverzorging is een krachtige behandeling die is bedoeld om fijne lijntjes, rimpels en donkere kringen rond de ogen te verminderen. Met speciale aandacht voor de tekenen van veroudering, bevat dit product verschillende actieve ingrediënten. Deze anti-agingbehandeling verbetert de stevigheid en elasticiteit, en laat de huid weer stralen terwijl wallen en kraaienpootjes vervagen.

Dankzij zijn rijke textuur is deze oogcrème heel makkelijk aan te brengen: masseer een kleine hoeveelheid in de oogcontour en onder het wenkbrauwbot met zachte bewegingen van de neus naar de slapen. Bij regelmatig gebruik ziet u een opmerkelijke verbetering van de totale uitstraling van dit gebied.

Eye Balm oogverzorgende crème

Eye Balm is een oogcrème die speciaal is ontwikkeld voor dit soort huidproblemen. De innovatieve crème bevat soja-isoflavonen en antioxidanten, zoals vitamine E, die samen een krachtig geheel vormen en de delicate huid hydrateren en een jeugdiger uiterlijk geven. Bij consistent gebruik vult deze crème vochtverlies opnieuw aan en bestrijdt het vrije radicalen in de huid.

In tegenstelling tot andere crèmes die soms vettig of zwaar aanvoelen, heeft deze crème een comfortabele textuur, vergelijkbaar met een lichte balsem, waardoor de huid instant kan profiteren van alle voordelen. U kunt de crème zowel in uw ochtend- als avondroutine integreren. Een ander voordeel van Eye Balm is dat het de zichtbaarheid van donkere kringen minimaliseert en de oogcontouren verbetert. Kortom, Eye Balm is een veelzijdige oogcontourcrème met tal van voordelen. Het is een oogcrème met soja-isoflavonen en antioxidanten die een tekort aan vocht opnieuw aanvult en bescherming biedt tegen oxidatieve schade.

Als u op zoek bent om uw oogverzorgingsroutine te vervolledigen, is Mineral Eye UV Defense SPF 30 een goede keuze. Deze innovatieve, 100% minerale fotoprotector is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik en biedt een matterende werking. Het bevat gemicroniseerd titaniumdioxide voor een breedspectrum UVA/UVB-bescherming.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer