Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Gezichtsverzorging: welke skincare producten heb ik nodig?

Gezichtsverzorging: welke skincare producten heb ik nodig?

Het kan een uitdaging zijn om de juiste skincare routine te vinden die bij uw huid past. Hoewel uw huidtype genetisch bepaald is en niet veranderd kan worden, kunt u wel invloed hebben op de algehele conditie van uw huid. Om de gezondheid van uw huid te verbeteren, is het belangrijk om uw huidtype te begrijpen en aandacht te besteden aan eventuele onderliggende huidproblemen, zoals acne, psoriasis of eczeem. Ontdek welke producten van SkinCeuticals bij uw huidtype passen en stem uw gezichtsverzorging nog beter af op uw huid.

Welke huidtypes zijn er?

Het creëren van de perfecte huidverzorging begint bij het kennen van uw huidtype. SkinCeuticals onderscheidt vijf verschillende huidtypes - normaal, gecombineerd, vet, droog en gevoelig - die elk hun eigen specifieke verzorging vragen om de huid gezond en stralend te houden. Uw huidtype hangt voornamelijk af van uw genen, maar ook hormonen en externe factoren, zoals stress en blootstelling aan UV-stralen, spelen een rol. 
 
Bent u niet zeker van uw huidtype? Leer uw huid kennen met de huidtest van SkinCeuticals. 

Welke producten zijn essentieel in een skincare routine?

Een goede huidverzorgingsroutine vereist het gebruik van producten die zijn afgestemd op uw specifieke huidtype en eventuele huidproblemen. Toch is het belangrijk om de drie fundamentele elementen van preventie, bescherming en verbetering op te nemen in elke routine. Bij SkinCeuticals vormen deze principes de bouwstenen van onze productfilosofie en educatieprogramma's voor consumenten. Door deze stappen te integreren in uw routine, kunnen de effecten van externe factoren op uw huid verminderd en getackeld worden.

Preventie, bescherming en correctie vormen de bouwstenen van een doeltreffende skincare routine

Preventie tegen beschadiging door omgeving

Om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, is het belangrijk om uw huid te beschermen tegen omgevingsfactoren, zoals UV-stralen en vervuiling. SkinCeuticals biedt een breedassortiment aan antioxidanten die speciaal zijn ontworpen om vrije radicalen te neutraliseren en zo schade te voorkomen.  

Bescherming tegen fotoschade

Fotoschade veroorzaakt door de zon is de belangrijkste oorzaak van versnelde huidveroudering en huidkanker. Het beschermen van uw huid tegen fotoschade is daarom van cruciaal belang. SkinCeuticals biedt een volledig assortiment breedspectrumzonwering, ontworpen voor verschillende huidtypes, omstandigheden en levensstijlen. Zo bent u zeker dat uw huid optimaal beschermd wordt tegen schadelijke UV-straling.

Correctie voor specifieke huidproblemen

SkinCeuticals heeft een breed scala aan verbeterende huidverzorgingsproducten ontworpen om de huid te helpen revalideren en een gezonder en jeugdiger voorkomen te herstellen. Het assortiment bestaat uit geconcentreerde serums, verbeterende crèmes, antioxidanten en exfolianten. De actieve ingrediënten en geavanceerde technologieën verminderen fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie, puistjes en meer.

Behoeften van verschillende huidtypes

Het vinden van de juiste producten voor uw huid is één ding, maar het aanbrengen ervan in de juiste volgorde is minstens even belangrijk. Want wist u dat de volgorde waarin u uw huidverzorgingsproducten aanbrengt, een aanzienlijk verschil kan maken in de effectiviteit ervan? Het is essentieel om de juiste stappen te volgen voor een succesvolle huidverzorgingsroutine. Volg dit eenvoudige 6-stappenplan en geniet van een gezond uitziende huid:

Stap 1: gezichtsreiniger

Het voorwerk: verwijder make-up, overtollig talg, vuil en stofdeeltjes met een zachte gezichtsreiniger. Belangrijk: kies een product dat de huid intens reinigt. De reinigingsmiddelen van SkinCeuticals laten de huid fris en schoon aanvoelen zonder de huid uit te drogen of vetter te maken.
 
Gezichtsreiniger voor alle huidtypes 
 Heeft u geen specifieke huidproblemen? Dan adviseren we de Soothing Cleanser, een zachte cleanser die geschikt is voor elk huidtype.  
 
Gezichtsreiniger voor gevoelige huid 
 Voor mensen met een gevoelige of geïrriteerd aanvoelende huid is de Gentle Cleanser van SkinCeuticals een gepaste reinigingsmelk. Deze gezichtsreiniger reinigt een gevoelige huid en verwijdert vuil, onzuiverheden en make-up zonder afbreuk te doen aan de barrière lipidelaag. Ideaal na huidverjongende, cosmetische behandelingen. 
 
Gezichtsreiniger voor vette huid 
 Eerder last van een huid met neiging tot acne? Kies dan voor de Blemish + Age Cleanser, een cleanser met salicylzuur. Salicylzuur is een bètahydroxyzuur (BHA) dat de natuurlijke exfoliatie stimuleert en zo verstopte poriën helpt vrij te maken.  

Stap 2: toner

De toner: een verzorgingsproduct dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch heel belangrijk is. Een toner brengt de huid na het reinigen terug in balans. U kan een toner aanbrengen met uw vingers of een wattenschijfje. Wacht enkele minuten zodat de toner kan inwerken.
 
Toner voor een vette huid 
 De Blemish + Age Toner van SkinCeuticals is een lotion die de huid exfolieert en de huidstructuur verfijnt. Geschikt voor een vette, acne-gevoelige huid.  
 
Toner voor een droge of gevoelige huid 
 De Equalizing Toner is de perfecte oplossing om een droge of gevoelige huid te verfrissen en tegelijkertijd overtollig talg te verwijderen. 

Stap 3: serum 

Als onderlaagje van uw dag- of nachtcrème werken serums als gerichte verzorging om een specifiek huidprobleem aan te pakken. Ze zijn makkelijk te herkennen aan hun heldere formule, doorgaans op gelbasis of vloeibaar. 

Serums voor huidveroudering 
 Een vitamine C serum is bijzonder geliefd voor wie de eerste tekenen van huidveroudering wil bestrijden. Het biedt geavanceerde bescherming tegen de nadelige effecten van externe agressoren, zoals infraroodstraling, uitlaatgassen, rook en vermindert tegelijkertijd reeds zichtbare huidschade - zoals fijne lijntjes, pigmentatie en onzuiverheden. 

Serum voor droge huid 
Een uitgedroogde en doffe huid aanpakken? Dan kan u een beroep doen op een serum met hyaluronzuur. SkinCeuticals H.A. Intensifier is een multifunctioneel, hydraterend serum dat de hyaluronzuurniveaus van de huid sterk verhoogt, waardoor de elasticiteit en volheid worden verbeterd. 

Serum voor gevoelige huid 
Is uw huid nog niet gewend aan het gebruik van vitamine C of heeft u een gevoelige of rosacea-gevoelige huid? Dan is de SkinCeuticals Serum 10 een goede instapper. Het bevat 10% pure vitamine C (L-ascorbinezuur) en 0,2% ferulinezuur. Naast de voordelen in het beschermen tegen vrije radicalen, helpt dit serum ook zichtbare tekenen van huidveroudering te verminderen. 

Stap 4: oogcrème 

De huid rond de ogen is dunner en kwetsbaarder dan de rest van het gezicht en vraagt dus de nodige extra zorg. Voor die specifieke zone is de A.G.E. Eye Complex een waardevolle aanvulling op uw verzorgingsroutine. Deze anti-rimpelcrème bestrijdt kraaienpootjes, donkere kringen en wallen onder de ogen. Deze crème is geschikt voor een normale tot droge huid.

Stap 5: moisturizer

Veel dag- of nachtcrèmes werken ook als moisturizers. Ze zitten vol met antioxidanten en huidbarrière herstellende ingrediënten voor een gezond uitziende huid. In tegenstelling tot serums zijn deze crèmes vaak wat rijker of romiger van textuur. Vooral de combinatie van een hydraterende crème met een serum werkt extra krachtig.
 
Moisturizers voor gecombineerde tot vette huid 
SkinCeuticals Daily Moisturiser is een luchtige gezichtscrème voor de gecombineerde tot vette huid die hydrateert, voedt en de zichtbaarheid van poriën helpt verminderen. Ideaal voor uw ochtendverzorging.  
 
Moisturizers voor ’s avonds 
 ‘s Avonds raden we SkinCeuticals Resveratrol B E aan, een hoog geconcentreerd antioxidant nachtserum met retinol. Retinol bestrijdt tekenen van collageenverlies en ondersteunt de celvernieuwing, waardoor de huid steviger en sterker wordt. Resveratrol BE is geschikt voor normale, vette en gecombineerde huidtypes. 
 

Zonnebescherming voor ’s ochtends

Hoewel de stappen voor uw ochtend- en avondroutine dezelfde zijn, is er een belangrijk verschil: breng ’s morgens altijd zonnebescherming aan op uw gezicht, rond de ogen en andere delen die niet worden bedekt door kleding. 

SkinCeuticals heeft zonnebeschermingen voor alle huidtypes en behoeften, zoals minerale en getinte zonnebescherming.  

Goede gewoontes bij het zorgen voor de huid

Heeft u de geschikte producten gevonden voor uw huidtype? We geven u graag nog enkele basisregels voor het verzorgen van uw huid:

* Was uw gezicht ’s ochtends, ’s avonds en na het sporten (of nadat u gezweet hebt). 
* Was uw gezicht niet met warm water en scrub niet te veel en/of te hard. 
* Voelt uw huid trekkerig of droog aan? Breng dan na het reinigen een vochtinbrengende moisturizer aan om dehydratatie tegen te gaan.  
* Ga nooit slapen met make-up op uw gezicht.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer