Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Hoe pak ik nasolabiale plooien aan?

Hoe pak ik nasolabiale plooien aan?

Wat zijn nasolabiale plooien?
Waarom ontstaan nasolabiale plooien?
Hoe kun je nasolabiale plooien op een natuurlijke manier corrigeren?
Hyaluronzuur en nasolabiale plooien
Huidverzorgingsroutine, je beste bondgenoot

Nasolabiale plooien kunnen best frustrerend zijn en veel mensen willen er eigenlijk graag vanaf. Gelukkig zijn er oplossingen om neuslippenplooien op een natuurlijke manier te verminderen zonder dat een invasieve ingreep nodig is. In dit artikel bespreken we de oorzaken van nasolabiale plooien en bieden we verschillende tips om ze te verhelpen.

SKC 4-1.png

Wat zijn nasolabiale plooien?

Lachrimpels, ook wel bekend als lachlijnen of nasolabiale plooien, zijn de plooien die vanaf de zijkanten van de neus naar de mondhoeken lopen. Deze rimpels zijn een veelvoorkomend teken van veroudering omdat de huid na verloop van tijd collageen en elastine verliest als gevolg van leeftijd, gezichtsuitdrukkingen en UV-schade.

Naast leeftijd spelen ook andere factoren, zoals genetica en gewichtsverlies, een rol bij de vorming van nasolabiale plooien.

Om oplossingen te vinden die deze lijntjes verminderen, is het belangrijk om eerst de onderliggende oorzaak goed te begrijpen.

Nasolabiale plooien kunnen met succes behandeld worden met niet-invasieve methoden. Hyaluronzuur is een van die opties voor wie op zoek is naar een niet-chirurgische behandeling. Dit natuurlijke ingrediënt helpt de huid op te vullen, waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen. Hyaluronzuur kan worden toegepast via serums, crèmes en injecties.

Daarnaast speelt ook iemands levensstijl een belangrijke rol in het behoud van een jeugdige huid. Hydrateer uw huid, zorg voor een gezond voedingspatroon met veel antioxidanten en zorg dat u voldoende slaapt.

Hoe ontstaan nasolabiale plooien?

Naarmate we ouder worden, ondergaat onze huid verschillende veranderingen, waaronder het ontstaan van neus-lippenplooien. Deze plooien verschijnen niet alleen als gevolg van de leeftijd, maar worden ook beïnvloed door andere factoren:

●   Afname van collageen en elastine: De hoeveelheid collageen en elastine die uw lichaam zelf produceert neemt met de jaren af, waardoor de huid aan stevigheid en elasticiteit verliest. Dit resulteert in de vorming van nasolabiale plooien.
 
●      Genetische aanleg: Sommige mensen hebben een verhoogde kans op vroegtijdige ontwikkeling van nasolabiale plooien, vooral als ze recentelijk ook veel gewicht verloren.
 
●      Leefgewoonten: Roken, overmatige blootstelling aan de zon en ongezonde voeding zijn slechte gewoontes die een rol kunnen spelen bij het ontstaan van rimpels.
 
●      Slaaphouding: Probeer op uw rug te slapen om het risico op nasolabiale plooien te beperken. Door dit te doen, voorkomt u dat uw gezicht tijdens het slapen tegen het kussen wordt gedrukt en dat uw huidverzorgingsproducten hun werking verliezen.
 
U kan de zichtbaarheid van nasolabiale plooien verkleinen door gezonde gewoontes toe te passen. Uw huid voldoende hydrateren en beschermen tegen de zon, roken vermijden, een evenwichtig voedingspatroon aanhouden en een goede huidverzorging dragen bij aan het verkleinen van deze plooien. Deze gewoonten hebben trouwens niet alleen een positieve invloed op neus-lippenplooien, ze verbeteren ook de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid.
 

Hoe kan ik neus-lippenplooien gemakkelijk verminderen?

Wilt u de plooitjes in uw gezicht voorgoed vaarwel zeggen? Start dan met een huidverzorgingsroutine met hyaluronzuur. Hyaluronzuur staat bekend om zijn vermogen om vocht vast te houden, waardoor de huid er voller en jeugdiger uitziet.

Gezichtsoefeningen, ook wel gezichtsyoga genoemd, kunnen een natuurlijke oplossing bieden om nasolabiale plooien te verminderen. Door u te richten op de spieren in het midden van uw gezicht, kunt u ze op een natuurlijke manier verkleinen.

Om toekomstige vorming van nasolabiale rimpels te voorkomen, is het verstandig om preventieve maatregelen te nemen. Zorg er altijd voor dat u uw make-up verwijdert voordat u naar bed gaat, omdat dit voorkomt dat uw poriën verstopt raken.

Retinol tegen nasolabiale rimpels

Om de voordelen van een gezonde levensstijl en gezichtsoefeningen te versterken, kunt u uw huidverzorgingsroutine aanvullen met een retinolcrème zoals de Retinol 0.3 Crème. Retinol bevordert de collageenproductie en celvernieuwing, wat zorgt voor een jeugdige uitstraling van de huid.

Retinol stimuleert de celvernieuwing en bevordert de productie van collageen en elastine, cruciale eiwitten voor een stevige en soepele huid. Night Facial Cream Retinol 0.3 is daarnaast verrijkt met een verzachtend complex dat de poriën vermindert en bijdraagt aan het behouden van een jeugdige, gezonde uitstraling.

Hoewel retinol vaak bekendstaat als een stof die snel huidirritatie veroorzaakt, heeft uw huid eigenlijk gewoon de tijd nodig om te wennen aan de moleculen. Ongeveer 90% van de mensen kan tekenen van roodheid, trekkerigheid en ongemak ervaren. Dit is een volkomen normale reactie van uw huid op retinol. Breng de Retinol 0.3 Night Gezichtscrème daarom stapsgewijs om bijwerkingen te voorkomen. Gebruik de crème bij voorkeur alleen ‘s avonds en breng de volgende dag een zonnebrandcrème met hoog spectrum aan. Retinol maakt uw huid namelijk gevoeliger voor UV-straling door het proces van epidermale vernieuwing.

Combineer met de Triple Lipid Restore crème, een geconcentreerde hydraterende anti-agingcrème die de naturlijke lipidenbarrière van de huid herstelt en perfect samengaat met de Retinol 0.3 Gezichtscrème.
 
Bij een zeer reactieve huid is het verstandig om voor gebruik een dermatoloog te raadplegen.

Hyaluronzuur en neus-lippenplooien

Ons lichaam maakt van nature hyaluronzuur aan, een krachtige moisturizer die onze huid jong en soepel houdt. Door de jaren heen neemt de natuurlijke productie van deze molecule af. Dat kan leiden tot de vorming van fijne lijntjes en nasolabiale plooien, vooral in het gezicht. Gelukkig kunnen we de hoeveelheid hyaluronzuur in de nasolabiale plooien opvoeren, waardoor de verouderingsverschijnselen minder opvallend worden.


Om nasolabiale plooien te verminderen, raden we SkinCeuticals H.A. Intensifier serum aan. Dit krachtige serum bevat een hoge concentratie hyaluronzuur, cruciaal voor het behouden van de hydratatie en elasticiteit. Het bevat ook proxylane, een innovatief actief ingrediënt dat het effect van hyaluronzuur versterkt, waardoor de huiddichtheid en het collageen toenemen.

De natuurlijke productie van proxylaan neemt af met de jaren. Het gevolg zijn rimpels, fijne lijntjes en een verslapte huid.

Proxylane en hyaluronzuur samen kunnen nasolabiale plooien verminderen en uw huid hydrateren, terwijl ze tegelijkertijd fijne lijntjes verminderen.

H.A. Intensifier serum is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid, en kan zowel op zichzelf worden gebruikt als onderdeel van een complete anti-aging routine. Bij regelmatig gebruik zult u merken dat uw huid gladder, steviger en jeugdiger oogt, terwijl de zichtbaarheid van nasolabiale plooien afneemt.

We raden naast het H.A. Intensifier serum ook de Triple Lipid Restore Cream aan voor een diepgaande hydratatie. Deze crème is speciaal ontworpen om de essentiële lipiden van de huid aan te vullen, de beschermende barrière van de huid te verbeteren en fijne lijntjes langdurig te verminderen. Deze unieke mix van ceramiden, cholesterol en vetzuren voedt en versterkt de huid, en is bijzonder effectief voor droge en gevoelige huidtypes.

Skinceuticals Triple Lipid Restore Cream is een waardevolle aanvulling op een algehele anti-aging huidverzorgingsroutine. Het werkt heel goed samen met een hyaluronzuur serum voor extra hydratatie. Met dit product bent u verzekerd van een veilige en effectieve oplossing om de zichtbaarheid van nasolabiale plooien te verminderen.

Zoekt u een manier om zichtbare ouderdomsverschijnselen door glycatie en collageenverlies te verminderen? De SkinCeuticals A.G.E Interrupter Advanced anti-aging behandeling is een effectieve manier om ouderdomsverschijnselen zoals nasolabiale rimpels aan te pakken.

De unieke samenstelling van deze formule omvat proxylane, een gepatenteerde molecule die de huidmatrix versterkt en de ontwikkeling van geavanceerde glycatie (A.G.E.) vermindert. Deze ontstaan door het verlies van proteïnen zoals collageen en elastine, wat tot rimpelvorming leidt. Verrijkt met bosbessenextract, granaatappel en glycyrrhizinezuur, is dit product uiterst effectief in het verzachten van rimpels, het herstellen van huidstevigheid en het bevorderen van een stralende teint.

Om nasolabiale rimpels te voorkomen, is het aan te raden om ingrediënten zoals retinol en resveratrol op te nemen in uw avondroutine. Hiervoor is het Resveratrol B E Antioxidant nachtserum een uitstekende keuze. Dit krachtige serum helpt nasolabiale rimpels te verminderen.

Dit serum bevat een krachtige mix van antioxidanten, waaronder resveratrol, vitamine E en baicaline. Ze werken samen om uw huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf en om de natuurlijke stevigheid en uitstraling van uw huid te herstellen.

Resveratrol versterkt de antioxidatieve afweer van de huid, wat het verouderingsproces helpt vertragen. Vitamine E, bekend als een sterke antioxidant, beschermt tegen schade van vrije radicalen. Baicaline, een soort flavonoïde, heeft ontstekingsremmende kwaliteiten die roodheid en huidirritatie kunnen verminderen.

Resveratrol B.E. is speciaal geformuleerd om 's nachts de antioxidatieve afweer te versterken en het natuurlijke herstelproces van de huid te bevorderen. Dit verhoogt de weerbaarheid tegen vrije-radicaalschade en helpt ouderdomstekenen te voorkomen.

Skincare routine: de ultieme bondgenoot voor je huid

Om uw huid gezond te houden, heeft u een consistente dag- en avondroutine nodig, bestaande uit de volgende stappen:

Reinigen: Reinig uw gezicht dagelijks om vuil en make-up te verwijderen.Dit kan bijvoorbeeld met de Simply Clean reinigingsgel van SkinCeuticals.

Preventie: Gebruik antioxidanten met vitamine C, zoals het C E FERULIC ® Vitamine C serum, om schade door vrije radicalen te voorkomen en de tekenen van huidveroudering te corrigeren.

Corrigerende behandeling: Gebruik anti-aging producten met ingrediënten zoals retinol en hyaluronzuur om verdere rimpelvorming te vermijden.Retinol 0.3 is hier een goed voorbeeld van.

Hydrateren: Houd uw huid gehydrateerd door een vochtinbrengende crème zoals de Daily Moisturete gebruiken.

Fotoprotectie: Dit is een heel belangrijke stap in uw dagelijkse routine, vooral als u een behandeling met retinol ondergaat.

Met consistentie en toewijding kunt u ervoor zorgen dat uw huid er altijd op zijn best uitziet en voelt. Bij SkinCeuticals zijn we toegewijd aan het creëren van huidverzorgingsproducten die passen bij jouw behoeften op elk moment in uw leven. Met onze geavanceerde ingrediënten streven we ernaar resultaten te leveren die uw verwachtingen te boven gaan. Door ons advies te volgen en de juiste producten te gebruiken, zult u een merkbare verbetering zien in zowel het verminderen van nasolabiale rimpels als de algehele kwaliteit van uw huid.

  1. Reinigen: Reinig je gezicht dagelijks om vuil en make-up te verwijderen.Dit kan bijvoorbeeld met de Simply Clean reinigingsgel van SkinCeuticals.
  2. Preventie: Gebruik antioxidanten met vitamine C, zoals het C E FERULIC ® Vitamine C serum, om schade door vrije radicalen te voorkomen en de tekenen van huidveroudering te corrigeren.
  3. Corrigerende behandeling: Gebruik anti-aging producten met ingrediënten zoals retinol en hyaluronzuur om verdere rimpelvorming te vermijden.Retinol 0.3 is hier een goed voorbeeld van.
  4. Hydrateren: Houd uw huid gehydrateerd door een vochtinbrengende crème zoals de Daily Moisturete gebruiken.
  5. Fotoprotectie: Dit is een heel belangrijke stap in uw dagelijkse routine, vooral als u een behandeling met retinol ondergaat.
Met consistentie en toewijding kunt u ervoor zorgen dat uw huid er altijd op zijn best uitziet en voelt. Bij SkinCeuticals zijn we toegewijd aan het creëren van huidverzorgingsproducten die passen bij jouw behoeften op elk moment in uw leven. Met onze geavanceerde ingrediënten streven we ernaar resultaten te leveren die uw verwachtingen te boven gaan. Door ons advies te volgen en de juiste producten te gebruiken, zult u een merkbare verbetering zien in zowel het verminderen van nasolabiale rimpels als de algehele kwaliteit van uw huid.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer