Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

Chemische peelings

GERICHTE BEHANDELINGEN VOOR EEN MOOIE, GEZONDE HUID

Een in-office chemische peeling helpt de huidstructuur te verbeteren en herstelt het algemene uiterlijk van de huid. Deze exfoliërende behandeling, uitgevoerd door een dermatoloog of esthetische arts, stimuleert de vernieuwing van de bovenste huidlaag om vervolgens een nieuwe, gezonde huid te onthullen.

Chemische peelings zijn beschikbaar in verschillende formules en concentraties die verschillende huidproblemen aanpakken, zoals fijne lijntjes, rimpels, onzuiverheden, vergrote poriën en onregelmatige huidteint.


VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is chemische peeling?

Chemische peelings, die worden toegepast door een dermatoloog of esthetische arts, verwijderen de dode huidcellen op het huidoppervlak en stimuleren op die manier de celvernieuwing. Zo helpen ze onzuiverheden te verminderen, de huidtextuur glad te maken, de algehele gezondheid en glans van de huid te herstellen.

Er bestaan verschillende soorten peelings. Afhankelijk van de sterkte en de zuurtegraad is de peeling, zwak, mild of sterk. Veelvoorkomende zuren in peelings zijn alfahydroxyzuren (AHA's), beta-hydroxyzuren (BHA's) en trichloorazijnzuur (TCA). AHA’s helpen verouderingstekenen tegen te gaan, zoals fijne lijntjes, rimpels, dofheid en ongelijkmatige textuur. BHA’s bieden dan weer soelaas bij onzuiverheden, grote poriën en een ongelijkmatige huidtextuur. Zichtbare tekenen van huidveroudering en verkleuring als gevolg van zonschade of hormonale acne worden bestreden met behulp van TCA’s.

Chemische peelings mogen enkel worden uitgevoerd door een erkende dermatoloog of esthetische arts waarbij gewerkt wordt met krachtige ingrediënten met klinisch bewezen voordelen.

Raadpleeg uw dermatoloog of esthetische arts voor verder advies en voor meer informatie over een passende at home routine om de resultaten zo lang mogelijk te behouden.

Zijn chemische peelings geschikt voor mijn huid?

Het type en zuurtegraad van de peeling dat gebruikt wordt, hangt af van de huidconditie, het huidtype volgens Fitzpatrick (kleur van de huid en weerstand tegen verbranding) en de huidverzorgingsroutine van de patiënt.

Hoe hoger de huid scoort op de Fitzpatrick classificatie, hoe meer kans op pigmentreactie. Bij een hoge score is de nodige voorzichtigheid aangeraden. Chemische peelings worden doorgaans afgeraden bij een extreem gevoelige huid en een huid met barrièreproblemen (eczeem, psoriasis, …).

Raadpleeg uw dermatoloog of esthetische arts voor gepersonaliseerd advies.

Welke soort chemische peeling past bij mijn huid?

Chemische peelings worden onderverdeeld in drie grote categorieën: oppervlakkige, matig diepe en diepe. Het type en de intensiteit van de peeling is afhankelijk van uw huidtype, ingedeeld naar Fitzpatrick classificatie en uw persoonlijke huidverzorgingsroutine.

De oppervlakkige peeling dringen alleen door in de bovenste huidlaag. Ze worden vaak in een reeks van peelings uitgevoerd om fijne lijntjes en rimpeltjes rond de ogen en mond te behandelen. SkinCeuticals chemische peelings zijn geschikt voor verschillende huidtypen en bieden een antwoord op verschillende huidproblemen. Ze behoren meestal tot de categorie van de oppervlakkige chemische peelings. SkinCeuticals Micro peeling Sensitive is de ideale peeling voor ieder huidtype, vooral voor de gevoelige huid.

De peeling reinigt en exfolieert de huid zacht om de onzuiverheden en de dode huidcellen te verwijderen, en heeft een minimale hersteltijd. Voor een acnegevoelige huid biedt SkinCeuticals Micropeel Plus soelaas om acne te verminderen en acne uitbraken te voorkomen. Wie fijne lijntjes en rimpels wil verminderen en de teint en uitstraling van de huid wil verbeteren, kan kiezen voor SkinCeuticals Micropeel, ook wel gekend als red carpet peeling.

Matig diepe chemische peelings zijn dan weer geschikt voor patiënten met matige huidschade, zoals ouderdomsvlekken, sproeten en actinische keratose. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met laserbehandelingen voor een maximale doeltreffendheid.

Een diepe peeling werkt in tot het bovenste gedeelte van de lederhuid, ook wel de papilaire dermis genoemd. Deze intensieve behandeling op basis van fenol wordt steeds minder toegepast, omdat nieuwere lasertechnologie betere klinische resultaten oplevert, met minder ongemak.

Raadpleeg altijd uw dermatoloog of esthetische arts om te weten te komen of welke huidverzorgingsroutine geschikt is voor uw huid.

Hoe werkt een chemische peeling?

Een chemische peeling is een huidherstellende behandeling dat de teint en uitstraling van de huid verbetert door de beschadigde buitenste lagen van de huid te verwijderen. Chemische peelings bieden een antwoord op huidproblemen zoals oneffenheden, fijne lijntjes, rimpels en doffe huidteint. Alvorens met de behandeling te starten, wordt de hoeveelheid peelingstof nauwkeuring bepaald.

De samenstelling dat voor uw behandeling wordt gebruikt, hangt af van het type werkstof, de concentratie van de formule, uw huidtype en de gevoeligheid van uw huid. De werkstof verwijdert de bovenste huidlagen en stimuleert celvernieuwing in de onderste laag, waardoor een nieuwe, gladde huid zichtbaar wordt.

Op het einde van de behandelsessie wordt de peeling verwijderd en geneutraliseerd met koud water of vloeistof. Door op een veilige, gecontroleerde manier een oppervlakkige verwonding te veroorzaken, kan de huid zich op een natuurlijke wijze herstellen, met een gloednieuwe, stralende huid als resultaat.

Een exfoliërende scrub die u vaak ook thuis kan gebruiken, is niet te vergelijken met het effect van een professionele chemische peeling. Aangepast aan de noden van uw huid, zijn chemische peelings toepasbaar op bijna elk huidtype en huidskleur.

Chemische zuren worden enerzijds afgebroken door de pH-waarde (zuurtegraad) van de formule (hoe lager de pH, hoe sterker de zuurtegraad) en anderzijds door de grootte van de molecule zelf. Een concentratie van 20% glycolzuur bij een pH-waarde van 3 werkt mogelijks beter dan dezelfde formule met melkzuur, omdat de glycolzuurmolecule kleiner is en de huid makkelijker kan doordringen.

Raadpleeg altijd uw dermatoloog of esthetische arts om te weten te komen welke peeling geschikt is voor uw huid en of u een aangepaste at home routine moet integreren voor na de behandeling.

Wat zal ik ervaren tijdens een chemische peeling?

Peelings kunnen een lichte tinteling op de huid veroorzaken, zelfs bij een oppervlakkige peeling. Van zodra de peelingvloeistof geneutraliseerd wordt, verdwijnen lichte ongemakken. In het geval van diepe peelings, wordt soms wel gebruikgemaakt van verdovende crèmes. Indien uw huid vertrouwd is met zuren, zal u minder ongemakken ervaren.

Veel voorkomende bijwerkingen bij een oppervlakkige peeling zijn roodheid en een tijdelijk gevoel van zonnebrand dat zo’n 3 tot 5 dagen kan duren. Bij matig diepe en diepe peelings kunnen de volgende bijwerkingen voorkomen: roodheid, zwelling, schilfering bij een diepe peeling en/of een peelingkuur van 7 tot 14 dagen. Na een diepe chemische peeling is het soms aangeraden om de huid af te dekken, blootstelling aan de zon te vermijden of tot een minimum te beperken.

De eerste dagen na de behandeling voelt de huid gevoelig aan. Gebruik in die periode dagelijks verschillende zonnebrandcrèmes, vermijd blootstelling aan de zon of beperkt het tot een minimum.

Wanneer moet ik een chemische peeling krijgen?

Wanneer en hoe vaak u best een chemische peeling ondergaat, hangt af van de diepte en intensiteit van de peeling. U kan oppervlakkige peelings maandelijks integreren in uw huidverzorgingsroutine, terwijl matig diepe peelings meestal in een reeks van 3 – 6 sessies worden uitgevoerd. Een diepe peeling mag u slechts beperken tot 1 tot 2 keer per jaar. Elke peeling moet uitgevoerd worden door een erkende esthetische arts of dermatoloog.

Door het exfoliërende karakter van chemische peelings is de huid na de behandeling vatbaarder voor externe omgevingsfactoren. Het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème is daarom van essentieel belang. Voor de resultaten van uw behandeling zo lang mogelijk te behouden, adviseert u best uw dermatoloog of esthetische arts.

Bij verhoogde blootstelling aan uv-stralen zijn matig diepe en diepe chemische peelings af te raden. Kies in die periode eerder voor oppervlakkig en lichte peelings.

Waar kan ik terecht voor een chemische peeling?

Hoewel chemische peelings vaak worden toegepast, kunnen ze bepaalde bijwerkingen veroorzaken, zoals littekens, zwellingen, infecties of verkleuring. Consulteer uw dermatoloog of esthetische arts om uw persoonlijk behandelplan te bespreken.

Moet ik een huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?

Na de behandeling wordt er aanbevolen uw at home routine aan te passen en goed op te volgen. Raadpleeg uw medische huidexpert voor gepersonaliseerd advies.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer