Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • Fotodynamische- en lichttherapie

Fotodynamische- en lichttherapie

FOTODYNAMISCHE THERAPIE VOOR DE BEHANDELING VAN ACTINISCHE KERATOSE & LICHTTHERAPIE TEGEN ACNE

Fotodynamische therapie wordt vaak gebruikt voor de behandeling van precancereuze actinische keratose, terwijl lichttherapie geschikt is voor de behandeling van matige tot ernstige acne. Net zoals de hersteltijd, zal uw type behandeling afhangen van de huidproblematiek die u wilt aanpakken. Om te weten of fotodynamische of lichttherapie geschikt is voor uw huidproblemen, raadpleegt u best een dermatoloog of esthetische arts.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is fotodynamische therapie (PDT)?

Fotodynamische therapie, ook bekend als PDT, is een niet-invasieve behandeling die een fotosensibiliserend middel combineert met een bepaalde golflengte van licht (rood of blauw) om gecontroleerde schade aan de huid te veroorzaken en natuurlijke regeneratie te stimuleren. Fotodynamische therapie wordt tegenwoordig vaak gebruikt als behandeling tegen oppervlakkige pre-kankerachtige huidletsels, bekend als actinische keratose.

Voor wie is de lichttherapiebehandeling bedoeld?

Bij huidproblemen zoals ernstige acne, helpt de PDT-behandeling bij het doden van acne-veroorzakende bacteriën en helpt het fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Raadpleeg altijd uw dermatoloog of esthetische arts voor meer informatie over de beste manier om uw specifieke huidproblemen te behandelen en om te weten te komen of fotodynamische therapie geschikt is voor uw huid.

Hoe werkt fotodynamische lichttherapie?

Uw huid wordt tijdens een PDT-behandeling behandeld met een fotosensibiliserend middel dat op een gecontroleerde manier de getargette huidcellen aantast. Dat zorgt ervoor dat de huidcellen zich automatisch hernieuwen.

Voor acne ontvangt u een behandeling met licht, zonder geen fotosensibiliserend middel. De lichtenergie doet de talgproductie afnemen, waardoor acne-uitbraken automatisch verminderen.

Wat zal ik ervaren tijdens fotodynamische therapie?

Een PDT-behandeling verschilt van patiënt tot patiënt, en hangt af van de specifieke problemen en behoeften van uw huid. Als u een behandeling krijgt voor acne of zichtbare zonschade, is de behandeling doorgaans eenvoudiger en korter dan bij aandoeningen zoals actinische keratose.

Meestal wordt u zo’n 15 minuten voor een PDT-lichtpaneel geplaatst. Afhankelijk van de gewenste resultaten, dient u de behandeling meermaals te herhalen. Tijdens de behandeling zal u weinig tot geen pijn ervaren en is er quasi geen hersteltijd vereist.Uw huid zal nog tot twee dagen na de behandeling gevoelig zijn voor uv-stralen. Zorg ervoor dat u onmiddellijk na de behandeling verschillende zonnecrèmebescherming aanbrengt en volg de instructies van uw arts.

Indien u wordt behandeld voor actinische keratose, kan u ervaring tijdens en na de behandeling aanzienlijk verschillen van wat hierboven is vermeld.Neem contact op met uwdermatoloog of esthetische arts indien u een PDT-behandeling overweegt voor actinische keratose.
 

Wanneer moet ik fotodynamische therapie krijgen?

Uw huid is na de behandeling mogelijks heel gevoelig. Zorg ervoor dat u een gepast moment afspreekt met uw medische huidexpert om uw behandeling in te plannen, zodat u ten minste 48 uur na uw behandeling de zon kan vermijden.

Waar kan ik terecht voor een fotodynamische therapie?

Fotodynamische therapie mag alleen worden toegediend door een erkende dermatoloog en esthetische arts, cosmetische arts of een medisch schoonheidsspecialist.

Moet ik een huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?

Na de behandeling wordt aanbevolen om uw at home routine aan te passen.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer