Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

Microdermabrasie

EXFOLIËRENDE BEHANDELING VOOR EEN EGALERE HUIDTEXTUUR EN TEINT

Microdermabrasie is een niet-invasieve, niet-chemische behandeling die uitgevoerd wordt door een huidexpert om de huid te egaliseren, de poriën te ontstoppen en de huid een natuurlijke glow bezorgt. Een microdermabrasie behandeling exfolieert de bovenste laag van de huid en onthult een nieuwere, gezondere huid. Microdermabrasie is een niet-agressieve behandeling, waardoor de hersteltijd quasi nihil is.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie wordt uitgevoerd door een erkende medische huidexpert die met een apparaat de bovenste huidlaag exfolieert. Het is een pijnloze en makkelijk techniek om de textuur en glow van de huid te verbeteren, maar ook fijne lijntjes, verkleuringen, vergrote poriën en littekens verhelpt die veroorzaakt zijn door acne.

Er bestaan verschillende soorten technieken, waaronder microdermabrasie apparaten met kristal en diamanten kopstukje. Kristal microdermabrasie wordt uitgevoerd aan de hand van een krachtige compressor van kleine, exfoliërende kristallen (meestal aluminium of magnesiumoxide). De gebruikte kristallen worden opgezogen, samen met de losgekomen, dode huidcellen. Bij de methode met de diamanten kopstukje wordt daarentegen gewerkt met een exfoliërende, ronddraaiende diamantkristallen schijf die dode huidcellen en onzuiverheden op een gecontroleerde manier verwijderd.

De dieptewerking en mate van afschilfering is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp, de snelheid en de druk die door de expert wordt uitgeoefend. Microdermabrasie is geschikt voor alle huidtypes, maar u raadpleegt best uw medische huidexpert om te weten te komen of deze behandeling geschikt is voor uw huid.

Voor wie is een microdermabrasie behandeling bedoeld?

Microdermabrasie is een zachte, niet-agressieve behandeling dat geschikt is voor alle huidtypen en fijne lijntjes, ruwe huidtextuur en verstopte poriën helpt te verbeteren. Het is echter aangeraden om uw dermatoloog of esthetische arts te raadplegen voordat u een behandeling boekt om te bekijken wat de beste manier is om uw specifieke huidproblemen te behandelen en om te weten te komen of welke skincare-routine voor u geschikt is.

Doordat bij microdermabrasie behandelingen geen zuren worden gebruikt, zijn ze een perfect alternatief voor chemische peelings.

Hoe werkt microdermabrasie?

Microdermabrasie exfolieert de buitenste laag van de huid, waarbij dode huidcellen worden verwijderd en poriën worden vrijgemaakt. Microdermabrasie wordt vaak vergeleken met chemische huidresurfacers, zoals glycolische peelings, maar gaan op een totaal andere manier te werk.

Chemische peelings zijn zuren die werken op de intercellulaire cohesie van de cellen, terwijl microdermabrasie de huid gladmaakt door kleine exfoliërende kristallen onder hoge druk op de huid te blazen, en tegelijkertijd op te zuigen. De resultaten zijn na de behandeling vaak direct zichtbaar.

Raadpleeg uw medische huidexpert om meer te weten te komen over de beste huidverzorging voor zowel de voor- als nabehandeling

Wat zal ik ervaren tijdens een microdermabrasie behandeling?

Microdermabrasie is een effectieve, maar milde techniek dat de huid een zachte peeling geeft. Sommige patiënten ervaren een licht prikkelend gevoel van de kristallen die gebruikt worden om de huid te exfoliëren.

Deze techniek is zeer populair omdat de resultaten na de behandeling meteen zichtbaar zijn. Vermijd na de behandeling direct blootstelling aan de zon of beperk het tot een minimum. Bovendien is het belangrijk om dagelijks een breed spectrum zonnebescherming te gebruiken.

Raadpleeg altijd uw medische huidexpert om meer te weten te komen over uw at home routine.

Waar moet ik een microdermabrasie behandeling krijgen?

Wanneer u het beste een microdermabrasie behandeling ondergaat, hangt af van de intensiteit van de behandeling. Zo kunnen milde behandelingen het hele jaar door uitgevoerd worden door de minimale hersteltijd. Een diepere behandeling plant u daarentegen beter in tijdens de wintermaanden.

Een microdermabrasie behandeling bestaat meestal uit een reeks van 6 behandelingen, om de 2 à 3 weken. Rekening houdende met uw huidtype en noden, voorziet uw dermatoloog of esthetische arts een gepersonaliseerd behandelplan.

Moet ik een huidverzorging voor thuis integreren voor na de behandeling?

Na de behandeling wordt aanbevolen om uw at home routine aan te passen. Raadpleeg uw medische huidexpert voor persoonlijk advies.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer