Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

  • Home >
  • DE WETENSCHAP ACHTER HET VITAMINE C-SERUM

DE WETENSCHAP ACHTER HET VITAMINE C-SERUM

Vitamine C wordt vaak gebruikt in huidverzorging, omdat het werkt tegen rimpels, pigment en acne. Toch is er een groot verschil tussen de vitamine C-producten die je smeert. Lees verder voor meer informatie.

orange-3036097_640

Wil je alles weten over vitamine C-serum, een krachtig middel voor je huid? Je bent hier aan het juiste adres. Deze antioxidant, vitamine C, helpt ontstekingen in de huid te verzachten, pigmentatie (zoals grillige pigmentvlekken) te verminderen en stimuleert zelfs de collageenproductie van je huid. Collageen is een proteïne, een bouwblokje voor een stevige, strakke huid. Van veel bestanddelen in huidverzorging wordt beweerd dat het de collageenproductie stimuleert, maar van vitamine C is het daadwerkelijk bewezen dat het een direct effect heeft op de aanmaak van collageen. Dat is bijzonder.
Vooral vitamine C-serums hebben een goede reputatie, omdat ze echt werken. Een ongelijkmatige huidtint, een ruwe structuur, fijne lijntjes, littekens door acne, een doffe huid? Een kwalitatief vitamine C-serum kan helpen bij al deze huidklachten. In dit artikel leggen we je het in detail uit.

WAT DOET VITAMINE C VOOR JE GELAAT?

Vitamine C haal je uit citrusfruit en groenten, zoals broccoli, bloemkool en paprika. Het is goed voor je gezondheid. De afgelopen jaren is het niet alleen populair in voeding, maar ook om met de juiste percentages en in de juiste formule op je huid te smeren. Als je vitamine C eet, dan bereikt maar een heel klein beetje vitamine C de huid. Daarom moet je het voor een optimaal resultaat juist op de huid aanbrengen.

Vitamine C is een antioxidant met meerdere gunstige effecten op de (ouder wordende) huid:
•    Het doet je huid stralen;
•    Het maakt de huid egaler (pigment- en ouderdomsvlekken vervagen);
•    Het maakt de huid strakker en steviger

Vitamine C is een essentieel bestanddeel in vele huidverzorgingsroutines voor een heldere huid, want het verstoort de pigmentproductie en helpt tegen ontstekingen van de huid. Volgens huidartsen helpt vitamine C de huid te beschermen tegen de effecten van UV-stralen of schadelijk zonlicht dat in het ergste geval kan leiden tot een voorstadium van kanker. 

Hoe werkt het? Vitamine C neutraliseert vrije radicalen en huidagressors. Antioxidanten (verwerkt in huidverzorging) voorkomen of verminderen schade aan cellen door de productie van zeer reactieve moleculen, de vrije radicalen, te neutraliseren. In andere woorden: antioxidanten, zoals vitamine C, helpen ons lichaam en onze huidcellen gezond te houden. 
Een overzicht:

- Vitamine C is een antioxidant die vrije radicalen, opgewekt door zonlicht en luchtvervuiling, bestrijdt om huidveroudering tegen te gaan;

- Vitamine C heeft een hoge zuurwaarde. Als je het in de juiste formule aanbrengt, triggert het de huid om zichzelf te herstellen door de productie van collageen, maar ook elastine (nog zo’n bouwblokje voor een stevige, volle huid) te versnellen;

- Vitamine C remt de melanine-productie, waardoor de huid minder verkleuringen zoals pigmentvlekken vertoont.

WAAROM VITAMINE C-SERUM?

Dermatologen bevestigen: serums met vitamine C zijn effectiever dan crèmes of toners. Natuurlijk zal eendag- of nachtcrème met vitamine C wel werken, maar vooral een vitamine C-serum kan je huid mooier maken bij regelmatig gebruik. Vitamine C-serum is erg populair voor een mooie, stralende en jeugdig ogende huid. Daar is een reden voor.

Wat is een serum eigenlijk? Serums zijn zeer geconcentreerde huidverzorgingsformules, die speciaal ontwikkeld zijn voor een specifiek huidprobleem (van rimpels tot pigmentvlekken). Serums zijn opgebouwd uit kleinere moleculen, waardoor ze optimaler in de huid kunnen doordringen en actieve bestanddelen kunnen inbrengen. Je brengt zo’n sterk vitamine C-serum aan na het reinigen en voor je moisturizer, dag- of nachtcrème.

WAT IS HET BESTE VITAMINE C-SERUM?

Kwaliteit is extreem belangrijk als het op een vitamine C-serum aankomt. Pak je niet hetjuiste type vitamine C (in SkinCeuticals-producten wordt uitsluitend ascorbinezuur als vitamine C-bestanddeel gebruikt) dan kun je net zo goed niet smeren. Dat klinkt wat drastisch, maar het is wel waar. De beste soort vitamine C is ascorbinezuur ofwel l-ascorbinezuur, de meest stabiele en effectieve vorm van vitamine C in huidverzorging. Bij SkinCeuticals vind je verschillende vitamine C-serums voor verschillende huidbehoeftes. Het zijn bestsellers en absolute favorieten onder beautyliefhebbers.

VITAMINE C-SERUM VOOR EEN NORMALE, DROGE HUID

HetC E Ferulic-serummet 15% pure vitamine C (ascorbinezuur) is geschikt voor een normale, droge en een gevoelige huid. De effectiviteit van vitamine C neemt toe in combinatie met andere antioxidanten, zoals vitamine E. Samen vormen ze een dubbele bescherming tegen schade door vrije radicalen. Daarom worden in het serum C E Ferulic van SkinCeuticals (dat talloze awards heeft gewonnen vanwege de effectiviteit) de twee antioxidanten gecombineerd.

VITAMINE C-SERUM VOOR EEN GEPIGMENTEERD EN VETTER HUIDTYPE

Phloretin CF is een vitamine C-serum dat zeer doeltreffend werkt op pigmenten, bij bijvoorbeeld zichtbare zonneschade op de huid of ouderdomsvlekken. Het is ook geschikt voor een normale, vette en gemengde huid. Vitamine C en phloretine kunnen namelijk pigment vervagen of oplichten, maar op dezelfde manier restlittekens na ontstekingen, pukkeltjes en mee-eters aanpakken. Vitamine C-serums helpen ontstekingen voorkomen, maar ook roodheid en donker gekleurde vlekken die kunnen ontstaan door acne, huidveroudering of overmatige blootstelling aan UV-stralen.
Opvallend bij het Phloretin CF en C E Ferulic serum en de andere antioxidantserums: ze komen in donkere flesjes en dat is niet zomaar. Vitamine C breekt namelijk af bij blootstelling aan licht of zuurstof, dus donkere glazen flesjes helpen de stabiliteit (en daardoor efficiëntie) te behouden.

VITAMINE C-SERUM VOOR EEN ONZUIVERE HUID

Silymarin CFis de perfecte antioxidant als je last hebt van een vette huid met (neiging tot) onzuiverheden. Door de krachtige combinatie van 15% l-ascorbinezuur, 0,5% salicylzuur, 0,5% silymarine en 0,5% ferulinezuur gaat het oxidatie van talg tegen. Op die manier kan het de ontwikkeling van onzuiverheden zoveel mogelijk afremmen.
Dit krachtige serum biedt zichtbare resultaten op het gebied van onzuiverheden (puistjes), maar ook bij restlittekens en een onregelmatige huidstructuur.

VITAMINE C-SERUM VOOR EEN GEVOELIGE HUID

Is je huid zeer gevoelig? Bouw dan het gebruik van vitamine C (hoewel beslist geen agressief bestanddeel) op met Serum 10, een vitamine C-serum van SkinCeuticals voor een gevoelige huid. Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om een vitamine C-serum eerst even te testen, want het kan allergische reacties en roodheid veroorzaken. Vuistregel: begin met een lagere concentratie, zoals 10% pure vitamine C en breng het eerst aan op de minst gevoelige delen van je huid.

VITAMINE C-SERUM VOOR DE OGEN

Tot slot is er nog SkinCeuticals AOX + Eye Gel, een baanbrekend oogserum in gelvorm met vitamine C. Een geweldige toevoeging aan je huidverzorgingsroutine. Dit specifieke vitamine C-serum helpt tegen tekenen van huidveroudering en vervaagt donkere wallen en kringen. Kortom, het geeft je ogen een wakkere, stralende aanblik.

HOE VITAMINE C-SERUM GEBRUIKEN?

Ben je een beginner? Bouw het gebruik van vitamine C langzaam op, want het is krachtig spul. Per applicatie heb je bijvoorbeeld maar een paar druppeltjes SkinCeuticals-serum nodig. Naarmate je het serum vaker gebruikt, zal je huid wennen aan de vitamine C en zeker de vruchten plukken.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer