Meld u aan voor de SkinCeuticals-nieuwsbrief

To be informed about our news, discover
in preview our last novelties
and the last esthetic trends

Sluiten

Meld aan of registreer

Heb je nog geen account?

Registreer>

Dermale fillers

INJECTEERBARE BEHANDELINGEN OM VOLUME EN STEVIGHEID VAN DE HUID TE HERSTELLEN

Dermale fillers, uitgevoerd door dermatologen, plastische chirurgen of esthetische artsen, zijn een van de meest gebruikte methoden om de elasticiteit en het volume van de huid te verbeteren. Het injecteren van de fillers zorgt ervoor dat rimpels worden ingevuld en de huid gehydrateerd wordt. Het resultaat is een zichtbare verbetering van de gezichtscontouren en een elastischer en voller uiterlijk van de huid.

Fillers worden het meest gebruikt om afhangende mondhoeken te corrigeren en de neus- en lippenplooi op te vullen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zijn fillers?

Een vaak voorkomende klacht bij huidveroudering is een verlies van volume en elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, neemt onze voorraad collageen en elastine af en verliezen de elastische vezels in onze huid aan veerkracht. Het omringende vocht die deze vezels beschermen en ondersteunen, vermindert. Hierdoor drogen ze geleidelijk uit. Die combinatie leidt tot rimpels, plooien en verlies aan elasticiteit.

Hoewel neurotoxinen zoals Botox® rimpels aanpakken, kan alleen een injectievloeistof diepe rimpels opvullen en de huid opnieuw volume geven.

Dermale fillers zijn verkrijgbaar in diverse formules, die elk op een andere manier inwerken op lijnen, plooien en volumeverlies, veroorzaakt door ouderdom en/of omgevingsfactoren. Door het gebruik van dermale fillers kan volumeherstel bereikt worden.

De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur (Juvéderm® en Restylane®). Permanentere fillers zoals Sculptra® en Radiesse® blijven door hun collageenstimulerende eigenschappen over het algemeen langer behouden.

Uw dermatoloog, esthetische arts of plastische chirurg analyseert uw huidconditie en adviseert welke fillers geschikt zijn voor uw huid. Na iedere behandeling krijgt u een passend verzorgingsroutine voor een optimaal resultaat.

Zijn fillers geschikt voor mijn huid?

Fillers zijn geschikt voor elk huidtype en bieden een oplossing voor verschillende ouderdomskwaaltjes. Zo helpen ze rimpels, lijnen en littekens in het gezicht te corrigeren. Ook rimpels in jukbeenderen kunnen behandeld worden.

Hoewel “dermale fillers” meestal geassocieerd worden met vergevorderde huidveroudering, worden ze steeds vaker gebruikt om gezichtscontouren te accentueren. Uit recent onderzoek blijkt dat injectables fibroblasten aanzetten tot de productie van collageen.1

Fillers worden steeds vaker preventief gebruikt om het huidverouderingsproces te vertragen of bepaalde zones, zoals de lippen, op te vullen.Fillers zijn enkel geschikt voor volwassenen omdat ze de botgroei potentieel kunnen afremmen. Ook tijdens de zwangerschap en borstvoeding worden fillers sterk afgeraden.

Raadpleeg uw dermatoloog of esthetische arts voor verder advies en voor meer informatie over een passende at home routine om de resultaten zo lang mogelijk te behouden.

1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24962508

Hoe werken fillers?

Een esthetische arts injecteert een gelachtige substantie op een specifieke diepte in de huid. De filler vult letterlijk een rimpel of gezichtszone, met vollere jukbeenderen en gladdere nasolabiale plooien als resultaat.

De meeste dermale fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur, een waterbindende suikermolecule die ons lichaam van nature produceert. Andere fillers zijn samengesteld uit synthetisch afgeleide stoffen, zoals microbolletjes op basis van calcium.

Uw dermatoloog of esthetische arts analyseert uw huidconditie en adviseert welke fillers geschikt zijn voor uw huid. Na iedere behandeling krijgt u een passend verzorgingsregime voor en optimaal resultaat.

Is een behandeling met fillers pijnlijk?

Hoewel de pijn bij het injecteren van fillers goed meevalt, kan het echter een licht ongemak met zich meebrengen. De meeste fillers bevatten een verdovend middel: lidocaïne. Hoeveel van de behandeling wordt gevoeld, verschilt per zone, omdat onze huid op de ene plaats gevoeliger is dan de andere. Zo kunnen lipfillers voor een patiënt pijnlijker aanvoelen dan fillers in de jukbeenderen of net omgekeerd.

In de dagen, of zelfs weken na de behandeling treden vaak bijwerkingen op zoals zwellingen, rode of blauwe vlekken en pijn. De ernst van de bijwerkingen hangt vaak af van hoe snel en op welke de plaats de injectie wordt toegebracht. Ook het gebruikte materiaal speelt een rol. Semi-permanente fillers die vaak gebruikt worden in jukbeenderen, brengen meestal meer klachten met zich mee.

Door de mogelijke bijwerkingen is het belangrijk dat fillers worden uitgevoerd door een erkende professional. Na de behandeling krijgt u een passende verzorgingsroutine van uw dermatoloog of esthetische arts voor een optimaal resultaat.

Hoe lang blijven fillers zitten?

Afhankelijk van de soort filler die wordt gebruikt, blijft het resultaat gemiddeld twee jaar zichtbaar. Het resultaat van fillers op basis van hyaluronzuur houdt tot 6 maanden aan. Vooral op plekken waar veel beweging is, worden fillers sneller opgenomen door de huid.

Fillers maken de huid niet gevoeliger aan uv-stralen, maar er wordt wel geadviseerd om overmatige blootstelling aan zon te vermijden tot de zwelling volledig afgenomen is. Na de behandeling krijgt u een passende verzorgingsroutine van uw dermatoloog, esthetische arts om herstel van de huid te bevorderen.

Waar kan ik terecht voor een filler behandeling?

Een behandeling met fillers is een van de meest doeltreffende behandelingen voor huidverjonging. Wanneer ze niet onder de juiste deskundigheid worden toegediend, zijn ze echter niet zonder risico.

Om negatieve bijwerkingen te vermijden, mogen fillers enkel worden uitgevoerd door erkende huidprofessionals, zoals een dermatoloog, plastische chirurg of esthetische arts.

Uw esthetische arts adviseert welke behandeling en geavanceerde at home routine bij uw huid past voor een optimaal resultaat.

Wat na de behandeling?

Na de behandeling wordt aanbevolen om uw at home routine aan te passen. Raadpleeg uw medische huidexpert voor persoonlijk advies.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer